{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vermist.. dat grijpt mij toch steeds weer erg aan!

Social media staat tegenwoordig steeds vaker vol met oproepjes van vermiste kinderen, afschuwelijk!

Afbeelding blog 'Vermist.. dat grijpt mij toch steeds weer erg aan!' Achtergrond blur afbeelding

Op facebook komen regelmatig berichtjes voorbij van vermiste kinderen. Kinderen die zijn weggelopen om de een of andere reden, of die vermist zijn zonder dat daarbij enige aanleiding voor is geweest en de reden dus niet bekend is. Elke keer bij zo'n advertentie slaat mijn hart een keertje over, daarbij bedenk ik mij telkens weer: "wat nou als mij dat met mijn kinderen een keer overkomt?"

Hoe moeten de ouders van die kinderen zich wel niet voelen? Ik ben één keer mijn oudste zoon 10 tellen kwijt geweest in de supermarkt, ik kan je vertellen dat ik blinde paniek voelde en ík vond hem snel weer terug. Wat nou als je je kind gewoon echt niet kan vinden? Afschuwelijk! En het lijkt steeds vaker te gebeuren Waarschijnlijk niet vaker dan vroeger, maar nu word je er via social media gewoon vaker mee geconfronteerd. Het is een mooi medium dat Facebook, maar ik merk ook dat ik er meer zorgen van krijg, sinds ik moeder ben grijpt alles mij ook nog 10x erger aan dan voorheen, en toen was het al erg, moet je nagaan...

Toch ga ik bij al die berichten ook weer extra nadenken over de toekomst van mijn kinderen. Mijn oudste is nu bijna 7 jaar, wat nou als hij straks 14 jaar is? Gaat hij dan ook weglopen van huis? Zal hij ooit gaan roken, drugs proberen of al die andere dingen? Mijn gedachten gaan wel vaker uit naar die tijd, ik ben heel benieuwd hoe mijn kids in de puberteit zullen zijn, hopelijk kunnen wij, als ouders, ze goed ondersteunen en begeleiden in hun weg naar volwassenheid. 

Maar voor nu houden we het nog maar even bij het hier en nu. Drie schatjes van kinderen die op weg zijn om zich steeds een stukje meer 'los te maken' van papa en mama, en de wereld aan het ontdekken gaan. En papa en mama die dit proces ook moeten doorlopen...SLIK.. het loslaten van je kinderen is niet altijd even makkelijk!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je