{{ message.message }}
{{ button.text }}

Verminderd vruchtbaar door PCOS & toch spontaan zwanger

Onze dochter is het levende bewijs dat je met PCOS spontaan zwanger kunt worden. Wie herkent zich in dit verhaal?

Afbeelding blog 'Verminderd vruchtbaar door PCOS & toch spontaan zwanger' Achtergrond blur afbeelding

Met geduld & een gezonde levensstijl zijn er, in onze situatie, gelukkig geen medische ingrepen nodig geweest. Graag vertel ik jullie ons verhaal.

Diagnose PCOS
“Uit uw bloedonderzoek is naar voren gekomen dat u PCOS heeft. PCOS is de afkorting voor polycysteus ovarium syndroom. Dit betekent dat de waarden van verschillende hormonen in uw lichaam verhoogd of juist verlaagd zijn. Bij PCOS kan er gedurende langere tijd geen eisprong plaatsvinden, waardoor u een verminderde vruchtbaarheid heeft en onregelmatig menstrueert. Zodra u zwanger wilt worden kunt u terugkomen voor een medische behandeling, de kans dat u spontaan zwanger zult raken is zeer gering.”

Vervolgonderzoek
De angst voor onvruchtbaarheid neemt met de dag toe. Gooit PCOS onze kinderwens overhoop? We kiezen ervoor om een echo te maken van de eierstokken, zodat gekeken kan worden hoe erg het met de eierstokken gesteld is. Er zijn veel cystes op beide eierstokken te zien, een duidelijk beeld van PCOS. Het proces van rijping van de eiblaasjes is verstoord, waardoor er in de eierstokken kleine met vocht gevulde blaasjes te zien zijn. Het goede nieuws dat de gynaecoloog verteld is dat er wel een eisprong heeft plaatsgevonden. Nu weten we dat spontaan zwanger worden tot de mogelijkheden behoort.

Positieve zwangerschapstest
Er komen twee streepjes in beeld… We geloven het allebei niet! We doen nog een test. En nog één. Ja, we zijn zwanger! Wij hebben het grote geluk dat medische hulp bij ons niet nodig is geweest. Dit is helaas in veel situaties wel noodzakelijk bij PCOS. PCOS kan daardoor een behoorlijke dwarsligger zijn bij een kinderwens.

Ik ben van mening dat een gezonde levensstijl een grote bijdrage heeft geleverd aan het spontaan zwanger worden met PCOS.

Ik ben benieuwd of er vrouwen zijn die zich in mijn verhaal herkennen?

Tags: #Mom to be

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je