{{ message.message }}
{{ button.text }}

Verkopen op marktplaats

Met opgroeiende kinderen weet je dat de meeste spullen die je voor hen koopt tijdelijk zijn. Kleding, speelgoed, bedje overal groeien ze op den duur uit of willen ze niet meer. Natuurlijk kan je veel van de spullen weggeven of weggooien maar goede spullen kun je vaak ook verkopen op bijvoorbeeld marktplaats. Om dit tot een succes te maken hierbij een aantal tips.

Afbeelding blog 'Verkopen op marktplaats'

De foto

Wanneer je iets wilt verkopen wil de koper graag zien wat het is. De foto is dus erg belangrijk! Zorg dat de foto gemaakt is met een rustige achtergrond. De koper moet niet afgeleid worden door andere dingen op de achtergrond. Zorg ook dat de foto scherp en dus duidelijk is. Maak meerdere foto`s. Maak een foto van de voorkant, achterkant, het merkje, een onderdeel dat heel speciaal is (bijvoorbeeld een poppetje uit een set lego, een print op de kleding of de bel van de fiets).

Maak ook een foto van een eventueel mankement. Denk aan een vlekje, gaatje, verkleuring of ezelsoor. Hierdoor kan de koper de overweging beter maken. Wanneer je kleding verkoopt is het aan te raden de kleding netjes te wassen en indien nodig te strijken. Bij de verkoop van bijvoorbeeld LEGO is het aantrekkelijk om de set in elkaar te zetten. De koper ziet dan duidelijk wat hij koopt.

De advertentie titel

In de titel moet staan wat je verkoopt. Omschrijf het product kort en krachtig met steekwoorden. Gebruik het aantal karakters die ter beschikking zijn voor steekwoorden. Denk aan de naam van het product, de kleur, het merk, de maat, nieuw of niet. Probeer de woorden mooi, leuk, handig, schattig te voorkomen.

De omschrijving

In de omschrijving schrijf je alles dat relevant is op. Dit kan je schematisch doen, onder elkaar, om het overzichtelijk te maken. Wanneer een koper iets wil kopen wil hij/zij vaak de maten weten. Meet dus de kleding, kast, glijbaan et cetera nauwkeurig en vermeld dit erbij. Vermeld ook de staat van de producten. Denk aan: nieuw/gebruikt/gekrompen/verkleurd/lekke band/onderdeel mist. Vermeld het aantal onderdelen. Bij een enkel kledingstuk hoeft dit niet maar bij een doos vol wel. Probeer doelloze informatie te vermeiden, dit leid alleen maar af. Denk aan: gekocht op een erg leuke vakantie, onze garage is vol, mijn dochter kijkt er niet naar om.

De prijs

Vaak heb je wel een idee van de prijs die je voor een product wilt hebben. Je kan er voor kiezen om dit niet te vermelden om je bieder niet te beïnvloeden. Wanneer je vindt dat er niet serieus wordt omgegaan met de biedingen stel dan `bieden vanaf` in of vermeld een vraagprijs. Probeer de tekst: `geen onzinbiedingen` te voorkomen. De bieder zal dit afschrikken of motiveren een laag bod te doen. En wat jij onzin vindt kan voor de koper juist wel heel veel zijn.

Extra aanprijzen

Je kan er voor kiezen om je advertentie extra onder de aanbracht te brengen. Dit kost geld en moet dus wel tegen de verdienste opwegen.

Wees eerlijk!

Als belangrijkste tip: Wees eerlijk! Dit begint al bij de omschrijving maar ook in je contacten na een bod. Doe wat je afspreekt als verkoper maar ook als koper! De kans is namelijk groot dat je er dan een klant aan overhoud die vaker iets bij jou komt kopen!

Heb jij ervaring met kopen of verkopen via Marktplaats? Laat het weren in een reactie!

Geschreven door mama Marjolein

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je