{{ message.message }}
{{ button.text }}

Veilig foto`s van je kind online

Veilig foto`s van je kind online plaatsen valt niet mee. Bijna alle volwassenen zijn tegenwoordig regelmatig online en daar zitten helaas niet alleen de mensen met goede bedoelingen bij.

Afbeelding blog 'Veilig foto`s van je kind online'

Steeds vaker hoor je verhalen over pedofielen die willekeurige foto`s van het internet afhalen om deze te misbruiken. Met een paar drukken op de knop kan een foto immers zo bewerkt worden. Ze kunnen dus het gezicht van jouw kind op een naakt lichaampje plakken. Dat is als ouder natuurlijk wel het allerlaatste wat je wilt, maar is het dan eigenlijk nog wel verantwoord om foto`s van je kind online te plaatsen en zo, ja, zijn er ook veilige manieren?

Foto`s van je kind online? Wees selectief!

Plaats je graag foto`s van je kind online, dan is het erg belangrijk om selectief te zijn. Houd hierbij in je achterhoofd dat deze foto`s 10 jaar later vaak nog te zien kunnen zijn via de zoekmachine Google. Je kind is nu misschien nog klein, maar probeer in dit geval aan de toekomst te denken. Zou je zoontje van 4 jaar het wel leuk vinden als hij zichzelf op zijn 14e halfnaakt spelend in een zwembadje terugziet op het internet? Probeer hier continu aan te denken.

Kijk ook uit met online filmpjes van je kind!

Als trotse ouder wil je je kind natuurlijk het liefst aan de hele wereld laten zien. Hij is immers het leukste, liefste en knapste kind op deze aardbol en daarnaast ook nog eens heel grappig. Zo grappig dat je regelmatig filmpjes van hem online zet. Stop! Maak ook hierin altijd bewuste keuzes. Een filmpje op YouTube is natuurlijk hartstikke leuk, maar kan ook echt de hele wereld over gaan. Is dat wel wat jullie als ouders echt willen?

Veilig foto`s van je kind online: tips

Foto`s van je kind op internet plaatsen is nooit voor 100% veilig. De mensen achter Facebook bijvoorbeeld kunnen heel simpel bij alle foto`s. Bovendien is het niet strafbaar als de foto van jouw kind ergens wordt gedeeld. Toch kun je het wel een heel stuk veiliger maken door een aantal regels in acht te nemen:

  • Zorg voor een afgeschermd profiel, zodat alleen de mensen kunnen kijken die jij toestaat. Dit is misschien wel het allerbelangrijkste.
  • Plaats nooit blootfoto`s van je kind op internet!
  • Plaats geen foto van je kind online met daarbij de locatie van dat moment in de Statusupdate. Bijvoorbeeld: 'Mees is nu in de speeltuin'.
  • Indien mogelijk is het beter om de namen van je kind niet te noemen in combinatie met een foto online.

Plaats jij foto`s van je kind online? en hoe/waar doe jij dat?

Geschreven door mama Nienke

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je