{{ message.message }}
{{ button.text }}

Veel vraag naar Nutrilon

Afbeelding blog 'Veel vraag naar Nutrilon'

Iedereen weet hoe belangrijk het is dat je kindje gezonde babyvoeding binnenkrijgt, daar wordt het groot en sterk van.

In 2008 is het in China een beetje mis gegaan, zes jonge kinderen stierven in dat jaar en er werden maar liefst 300.000 kindjes ziek nadat ze melk hadden gedronken waaraan de kunsthars ‘melamine’ toegevoegd was. De melk kwam in dit geval uit eigen land waardoor men babymelk uit China niet meer vertrouwde.

Westerse babypoeder is veilig

Sindsdien is de vraag naar babypoeder uit Europa ontzettend groot. Chinezen zien westerse babypoeder als veilig melkpoeder en bestellen massaal. Dit zorgt voor veel tekorten in Nederlandse winkels.

Grip op de verkoop

Een grote producent van babyvoeding is Nutrilon, onderdeel van Nutricia. Bij de schappen in de winkels hangen tegenwoordig briefjes waarop men wordt doorverwezen naar de servicebalie. Klanten mogen daar vaak maar één of twee pakken Nutrilon per keer kopen.

Op deze manier hopen supermarkten en drogisterijen iets meer grip op de verkoop te krijgen. Toch is controle op de verkoop eigenlijk onmogelijk omdat men bij veel verschillende winkels aan Nutrilon kan komen. Klanten gaan vaak meerdere winkels af om alsnog aan de gewenste hoeveelheid te komen.

Pieken in de vraag

De pakken zijn in de webwinkels wel gewoon te verkrijgen maar ook met een maximum. Nutricia spreekt van “pieken” in de vraag wat zorgt voor een structureel probleem, met name in Nederland.

Zijn jou de lege schappen ook opgevallen?

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je