{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vastelaovend, Sjiengeleboem...

Vastelaovend, een feest voor jong en oud. Mijn lievelingsfeest, maar ' t voelt dit jaar helemaal anders.

Afbeelding blog 'Vastelaovend, Sjiengeleboem...'

Vrijdag Elluf van Elluf: Vastelaovend normaal gesproken mijn feestje. Ik vind het 't mooiste feestje van het jaar, verkleden, schminken, de leedjes, lol en plezeer, lachen en huilen. Het is voor mij een feest vol emoties en dit jaar nog eens extra.

Maar vanmorgen werd ik wakker en voelde ik geen kriebels. Ik voelde een leegte. Bah verkleden, een pekske aan? Schminken? Ik had t idee dat ik al weken met een 'masker' op liep en dan zou ik vandaag dat voor de joeks en jen doen? Nee, ik voelde t niet...ik bleef nog even doezelen.

Uiteindelijk toch opgestaan en geappt met mijn vriendinnetje en heb ik toch besloten om te gaan. Misschien was het een fijne afleiding, alles beter dan thuis in bed blijven liggen.

Ik ging op zoek naar mijn Vastelaovendpekske. Jeske aan, pruik en hoedje op en naar mijn vriendinnetje om te schminken. Samen met haar en haar gezinnetje liepen we naar 't stedje van lol en plezeer. Voor haar zoontje Joes, mijn s贸kkerkiendje was het de eerste Vastelaovend. Voor mij werd ' t de eerste Vastelaovend zonder Vieve. Vorige Vastelaovend was ik zwanger en aankomende Vastelaovend zou ze mee gaan vieren. Ik droomde er al over om leuke pekskes te maken, om samen als gezinnetje de Vastelaovend gaan vieren. Maar nu voelde ik een leegte, ik voelde geen Vastelaovendkriebels. We kwamen aan in de stad, ik zuchtte eens diep en liep achter 't kersverse gezinnetje aan de mert op. Het was aardig druk. Allemaal feestvierende mensen, muziek, bier en kinderen. We gingen rondom de kinderwagen staan, dronk mijn eerste biertje en keek om me heen. Dit is mijn feestje, dit is waar ik weken van tevoren al kriebels van krijg,dit is Venlo op zien bes. Langzaam begon ik 't weer te voelen, de joeks en jen.

Op een gegeven moment komt Jan van Mersbergen, schrijver, maar vandaag gewoon Jan die graag Vastelaovend viert met vrouw en baby Teun. Ze komen bij ons staan. Jan en mijn vriendin feliciteren elkaar met de pasgeboren baby's. Ik bekijk t van een afstandje,'t is pijnlijk en mooi tegelijk want ook dit is Vastelaovend.

Vanmorgen opende ik facebook en zag een mooi stuk geschreven door Jan van Mersbergen. Ik dacht huh? Dit gaat over mij, ons en Vieve. Het is heel mooi en ontroerend geschreven.

http://www.janvanmersbergen.nl/?p=2936

Ik ben trots op mezelf als ik 't stuk lees. Ik ben trots dat ook anderen over mijn mooie dochtertje blijven praten en schrijven, want daardoor blijft Vieve in leven.

"Vieve La Vie"

Vastelaovend Same!

Tags:

馃憢馃徏  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je