{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vandaag dan eindelijk de optocht!

Rode stippen op een ei, met een mooie strik er bij. Ik heb een ei voor jou en een ei voor mij, welke kleur kies jij?!

Afbeelding blog 'Vandaag dan eindelijk de optocht!' Achtergrond blur afbeelding

Vanmorgen was het dan zo ver, de palm paas optocht van de kleuters. En hoewel Lindsy voor ons de zon had besteld bleek, na de track en trace te hebben gecontroleerd, helaas dat de bestelling niet geleverd kon worden vandaag. Dit mocht echter de pret niet drukken, gelukkig was het wel droog!

Mijn kleine mannetje had gisteren ook een mooie stok gemaakt, uiteraard moest deze ook meegenomen worden, zo gezegd zo gedaan. Om 11.00 uur was het verzamelen op school, dan zouden de kleuters naar buiten komen en mochten wij als ouders zijnde aansluiten bij de optocht. Het duurde alleen iets langer voordat ze naar buiten kwamen, dus mijn jongste besloot alvast aan zijn chipjes te gaan beginnen.

eet%20chipjes_1458310716.jpg

En toen kwamen ze naar buiten, eerst groep 2 en toen groep 1. Ze hadden het beter om kunnen draaien, want groep 2 ging er als een speer vandoor. De kindjes van groep 1 vonden het zichtbaar spannender en moesten soms even aan de hand van papa of mama genomen worden. Het is ook wat, loop je ineens in een hele grote groep met een paasstok liedjes te zingen, geen idee wat er verder nog gaat gebeuren. 

Mijn dochter had daar echter totaal geen last van, toch was het voor haar ook de eerste keer, want vorig jaar met de palm paas optocht zat ze nog niet op school. Maar zingen, rondlopen en dan ook nog wat lekkers krijgen is aan haar wel besteed!

milou%20paasstok_1458311193.jpg

Ze begonnen bij de supermarkt, hier werd door iedereen nog uit volle borst gezongen, dit werd door de eigenaar beloond met een leuk 3d stickervel. Daarna was het tijd om langs het bejaardenhuis te lopen, dat is echt een leuke traditie. Het bejaardenhuis zit in het centrum, alle kindertjes gaan dan naar binnen om mooie tekeningen af te geven en liedjes te zingen, de bejaarden vinden dit fantastisch! In ruil kregen de kinderen allemaal een pakje drinken en een paasei. 

De weg werd vervolgd langs nog een aantal winkels, waar allemaal nog lekkers gekregen werd. Na een wandeling van 45 minuten, was het tijd om (een beetje verkleumd) weer terug te gaan richting school. Daar wachtte mijn oudste immers weer op zijn moeder. Al met al was het weer een geslaagde tocht, op naar volgend jaar, alleen dan met de jongste!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je