{{ message.message }}
{{ button.text }}

Van rouwproces naar welkom kleine prinses!

Even bijkomen en weer doorgaan zo werkt dat bij "ons" moeders ... van stilzitten en bijkomen hebben we niet gehoord!

Afbeelding blog 'Van rouwproces naar welkom kleine prinses!' Achtergrond blur afbeelding

eenmaal de meisjes op bed gelegd komt het grote o jee moment! Uh nu weten de meiden het en die houden nooit iets geheim ... een nare eigenschap die ze van mij hebben meegekregen ik hou niet van geheimen en ben over het algemeen onsubtiel helder, eerlijk en duidelijk daar heb je volgens mij het meest aan!

Eerst maar eens de vriendinnetjes die "moeilijk " zwanger kunnen worden uitnodigen... het is een naar gevoel wetende dat er een aantal meiden gewenst zwanger willen worden maar een miskraam of meerdere miskramen hebben gehad en ik zonder het door te hebben zwanger te zijn van een 4e kindje... kopje thee gezet en wat lekkers erbij en wat moet dat moet gooi het hoge woord eruit! Natuurlijk zijn ze blij voor ons maar zelfs ik voel hun verdriet wat gun ik deze meiden met heel mijn hart een gezonde en ongecompliceerde zwangerschap met een gezond kindje toe ...

Dan de opa's en oma's op de hoogte brengen die stomverbaasd het nieuws aanhoren en zich terrecht afvragen hoe we dit gaan doen allemaal ... terrecht. .. ik vraag het mezelf eerlijk gezegd ook af! 

Plannen worden snel gemeden zodat ook dit kleintje in een gespreid wiegje komt te liggen en na de zomervakantie begint de grote verbouwing van de zolder! Tenminste dat was het idee want zomaar ineens ga je boodschappen doen en kom je thuis in wat je dacht dat je woonkamer was ... manlief had besloten om die dan ook meteen maar even aan te pakken ... heel fijn! 

Inmiddels verloopt ook deze zwangerschap vlekkeloos en mag de verloskundige de controles gaan doen, met 20 weken blijkt mijn voorgevoel juist ook nu verwachten wij weer een klein prinsesje om er vervolgens achter te komen dat je dan hele nare opmerkingen kunt krijgen... O dus jullie gaan door tot er een jongen is ... Jeetje dat zal een huis vol oestrogeen worden .... de meest gemene van allemaal ach had je niet liever een jongetje gehad ... serieus ik en ook mijn man hebben over al die opmerkingen nooit 1 seconde nagedacht en waarom niet... het enige wat voor ons telde was een prachtige roze, huilende, kerngezonde baby! Jongen of meisje het maakte ons verder niets uit...

De gynaecoloog en de verloskundige hadden beiden een andere mening over de uitgerekende datum... de gynaecoloog zei 10 januari en de verloskundige 26 januari, yep dat is me nogal een verschil! Uiteindelijk werd na een top zwangerschap de onzekerheid mij teveel en kwam ik op de 22e met een ingeslikt skippy bal huilend op controle bij de verloskundige die mij voor mijn geruststelling naar het ziekenhuis doorstuurde ... even een uur aan het CTG en toch maar even een controle echo waarin wederom mijn gevoel het aan het juiste eind had ... weinig vruchtwater! 

Daar lig je dan alleen op een ziekenhuis bedje met een lieve klinisch verloskundige aan je bed ... we gaan eerst eens even kijken of er al ontsluiting is ( o mijn god weer vroeten ) en voilla 4 cm had ik al ongemerkt! Nou dat is mooi, morgenochtend om 6 uur ben je hier, breken we de vliezen en als het nodig is ga je aan de weeën opwekken en dan ineens schiet het mij te binnen!

Ik mocht op elke dag bevallen behalve de 23e aangezien er dan in de hele regio niemand was die mijn hubby kon vervangen!!!

Uh o jeetje, het is misschien een hele stomme vraag maar ik zit met een probleempje.... en na uitleg ze de verloskundige met een grote grijns op haar gezicht we zullen zien hoe het loopt maar ik denk dat ik je vanavond al weer terug zie!

To be continued 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je