{{ message.message }}
{{ button.text }}

Van Dreumes naar Peuter

Volgende week word je alweer 2 jaar, de voorbereidingen voor je verjaardag zijn al in volle gang. Wat is de tijd toch snel gegaan.

Afbeelding blog 'Van Dreumes naar Peuter' Achtergrond blur afbeelding

Vandaag mag je je verjaardag vieren op het kinderdagverblijf. Mama heeft de afgelopen dagen Pinterest afgespeurd naar een leuke en gezonde traktatie. Je mag vandaag rupsen van druiven en aardbeien gaan trakteren. Gisteravond heeft mama je traktatie gemaakt, ze is benieuwd naar wat jij ervan vindt. Als ze je vanmorgen de traktatie laat zien komt er een voorzichtige glimlach op je gezicht.

Onderweg naar het kinderdagverblijf kijk je stil naar buiten. Afscheid nemen vind je moeilijk en gaat vaak gepaard met dikke tranen. Gelukkig gaat het de laatste tijd weer beter al is er nog steeds verdriet. Rustig loop je met mama mee naar binnen. Mama geeft de traktatie aan de leidsters en dan komen er wat traantjes. Mama tilt je op en geeft je een dikke knuffel en kus en wenst je heel veel plezier vandaag. De leidster neemt je van mama over zodat je samen met haar naar mama kan zwaaien.

Als mama naar buiten loopt moet ze ook eventjes slikken. Het is je laatste dag op de kalfjesgroep, omdat je 2 jaar wordt mag je naar de koetjesgroep. De afgelopen 2 jaar zijn voorbij gevlogen. 2 jaar geleden zat je nog bij mama in de buik, die vol spanning aan het wachten was wanneer je je wilde laten zien. Mama was erg nieuwsgierig naar je. Toen je eenmaal geboren was vond ik je de allermooiste en liefste baby.

Je was een ondernemende en vrolijke baby, die al snel rollend door de woonkamer ging. Het rollen werd al snel tijgeren en het tijgeren al snel kruipen. Met 1 jaar werden de eerste losse stappen gezet.

De eerste keer dat je bewust mama zei, herinner ik me nog als de dag van gisteren. Ik liep over van trots en liefde. Mama was echt het magische woord. Nu klets je er lekker op los en kun je heel goed zeggen wat je wilt. Als mama je 's avonds naar bed brengt zeg je: "love you mama. Dan smelt ik.

Onze kleine charmeur. Toen je nog in de wandelwagen zat, kon mama niet snel met je door de Hema lopen. Je lachte naar elke dame die je zag en deze dametjes kwamen dan ook naar je toe om een praatje met je te maken. Nu word je een beetje verlegen als iemand een praatje met je komt maken, dan kruip je eerst even weg achter mama. Maar zodra je gewend bent komen de glimlachjes en de praatjes weer. Je oma's heb je al helemaal om je vinger gewonden. Je hoeft maar naar ze te lachen en ze doen alles voor je.

Lieve Noud, maandag vieren we je 2de verjaardag. Vanaf dan een echte peuter, al hebben we al kennis mogen maken met de nee-fase en de driftbuien. We hebben genoten van al je ontwikkelingen en kijken uit naar alle ontwikkelingen die je nog gaat maken. Papa en mama houden ontzettend veel van je en wat zijn we trots dat wij je ouders mogen zijn.

 

1

Tags: #Mom to be

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je