{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vakantieverslag dag 8: zaterdag 4 mei 2013

Afbeelding blog 'Vakantieverslag dag 8: zaterdag 4 mei 2013'
Deze dag word ik gewekt door prachtig gezang en stralende kindergezichtjes. Het is mijn 40ste verjaardag. Van Anne-Sophie krijg ik een mooie tekening en verder heel veel kusjes en knuffels. Een heerlijk begin van onze laatste vakantiedag. De koffers hebben we gisterenavond al ingepakt dus vandaag gaan we nog even lekker genieten.  

Laatste dag

Terwijl ik nog een keer door het park loop om de laatste foto’s en filmpjes te maken, zit Jonno met de kinderen bij het zwembad van Calypso. Daarna nog even naar de hotelkamer. We stoppen de reiskleding nog even in de handbagage en leveren onze handbagage af bij de receptie. Strand-3 We gaan nog even naar het strand en besluiten pas te gaan lunchen net voor vertrek. Op het strand is het vrij druk, het is vandaag een heerlijke zonnige dag. Al vrij snel valt Florine in slaap op een strandbedje, ik lees nog wat in mijn boek en Anne-Sophie, Rosalie en papa spelen in het zand. Het is toch wel heel jammer om weer naar huis te gaan. Na een snelle lunch, kleden we ons om in de toiletten. Nu op een drafje naar de andere receptie want daar vertrekt de bus. De GO’s en de clubmanager staan klaar om ons uit te zwaaien. Onze koffers die bij onze hotelkamer zijn opgehaald, staan klaar naast de bus. Ze worden pas ingeladen als jij er bent, zodat je zeker bent dat alles mee is. Dat is goed doordacht en prettig.  

Terugreis

Djerba airport is rustig. Het is een simpel vliegveld en alles verloopt soepel. We drinken nog wat en daarna is het tijd om aan boord te gaan. Ook in Brussel verloopt alles goed. We moeten heel even op ons parkeerbusje wachten, maar die brengt ons dan wel keurig bij onze auto. Koffers erin en naar huis. De kinderen zijn ondertussen wel moe en slapen het grootste deel van de autoreis. Uiteindelijk zijn we inderdaad rond middernacht thuis. Gauw naar bed want morgen komen mijn ouders op verjaardagsbezoek I(en nog veel meer mensen blijkt later). Zo kunnen we gelijk de volgende dag al onze vakantiebelevenissen delen met onze vrienden. Iedereen is natuurlijk erg benieuwd hoe we het hadden gehad.   De reis samenvattend is dit wat we aan onze vrienden hebben verteld: • Allereerst hebben we een heerlijke tijd gehad. We hebben genoten van de zon, elkaars gezelschap en het vakantievieren. Helaas was onze jongste dochter op sommige momenten een klein monstertje zodat zij wel wat stress heeft veroorzaakt. Maar ja, ze is 2 en ze heeft een mening. • De Club Med beleving is goed geweest. Het is een heerlijk verzorgde vakantie, met veel en behoorlijk eten, kindvriendelijk, prettig publiek en veel faciliteiten. Helaas hebben wij eigenlijk maar weinig gebruik gemaakt van die faciliteiten. Dit lag gedeeltelijk aan ons maar ook aan het feit dat onze kinderen niet naar de clubs wilden. Hierdoor was er weinig mogelijkheid. • Stiekem vragen wij ons af of we misschien een beetje pech hebben gehad met deze specifieke Club Med. Zoals eerder beschreven was het wel heel erg Frans, qua taal natuurlijk maar ook qua organisatie. Met name het gebrek aan duidelijke informatie heeft mij af en toe gefrustreerd. Dit werd weliswaar goed gemaakt door de vriendelijke GO’s die altijd beschikbaar zijn, maar toch. De taalbarrière was vooral een issue voor onze kinderen. Ik vraag me af of er Club Med parken zijn waar het publiek meer internationaal is. Van mij hoeft het zeker niet allemaal Nederlands te zijn, maar het is prettiger als alle kinderen met handen en voeten moeten praten. In tegenstelling tot veel fransen zal ik nooit geneigd zijn om mijn kinderen hele dagen naar de Kinderclub te sturen maar ik kan me goed voorstellen dat ze het er een paar uur heel leuk kunnen hebben en dat het dan voor ons ook heel prettig kan zijn. • Misschien waren mijn verwachtingen te hoog, maar Club Med Djerba la Douce zou ik niet snel aanraden aan Nederlanders. Dit park voldeed niet helemaal aan mijn verwachtingen en ik heb het gevoel dat er betere parken zijn (ook een beetje gebaseerd op gehoorde ervaringen van andere Nederlanders). Het concept van Club Med echter spreekt mij nog steeds aan. Ik ben benieuwd hoe het op andere parken is en blijf het gevoel houden dat dit de ideale vakantie zou kunnen zijn. Hopelijk kunnen we dat nog eens realiseren, want het zijn wel dure vakanties. En voor die tijd moeten we misschien Franse les voor de kinderen overwegen ;-)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je