{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vakantieverslag dag 6 - Een subliem uitzicht

Afbeelding blog 'Vakantieverslag dag 6 - Een subliem uitzicht '
Vandaag zijn de meiden weer een dag bij ons. Huub gaat wel weer naar de babyclub. Na een kort ontbijt gebruik ik deze ochtend om te werken in mijn kamer voor de Club Med review. Super is het dat je in je kamer met een kabel toegang hebt tot snel internet! De kamer is tijdens het ontbijt net schoongemaakt, ik klap de deuren open naar het terras en zo zit ik heerlijk een paar uur te werken.

Meiden aan het zwembad

Ondertussen hebben de meiden het mega naar hun zin aan het zwembad met hun vriendinnen. Na het werk drinken we goede koffie aan het zwembad en genieten van de rustige muziek en het heerlijke weer. Het is vandaag wat meer bewolkt, maar de temperatuur is juist wat warmer en de wind is aangenaam. Door de combinatie van de wind met de warmte heb je niet door hoe snel je hier verband. Onze meiden zijn beiden met factor 50 ingesmeerd en dragen petjes. Dat helpt om ze de hele dag tegen verbranding te beschermen, terwijl ze toch de hele dag door de zon rennen en in en uit het zwembad zijn. Wat wij zo fijn vinden is dat de kinderen niet van het terrein af kunnen. We hoeven ze daarom de hele dag niet zo in de gaten te houden. Inmiddels weten ze hoe ze zelf aan de bar een drankje kunnen bestellen en hebben ze in de ochtend ontdekt dat er ook nog lekkere pannenkoekjes worden gemaakt aan de ontbijtbar bij de pool. Ze genieten volop en rennen heen en weer.

Restaurant

Dan gaan we lekker uitgebreid met zijn allen eten aan een lange tafel. Het is super dat we zulke leuke mensen hebben ontmoet en hebben veel stof tot praten. En dat gecombineerd met geweldige salades, heerlijk kruidig eten, super service en een glas koude rosé maakt deze lunch echt top. De meiden sprinten nog even naar binnen om zelf een ijsje te halen en dan schieten ze weer naar het zwembad. Eigenlijk hebben kinderen niet veel meer nodig. Geef ze een zwembad en vriendinnetjes en ze zijn de hele dag zoet. Het valt ons op dat er tijdens deze vakantie wel meer Nederlanders zijn. We hebben er al best veel gesproken en ontdekken dat we ons veelal herkennen in het soort mensen dat hier is. Het zijn veel mensen die wel een goed verhaal hebben, zowel privé als ook zakelijk, en met een leuke dosis humor. Het contact met andere gasten van Club Med is echt heel snel gelegd. Iedereen is in voor een praatje. Daarentegen heeft iedereen duidelijk een eigen privé. De tafels in het restaurant zijn voor 2, 4 of 6. Er staan wel een aantal langere tafels tussen, maar die zijn echt schaars en worden ook weinig tot niet gebruikt. Je hoeft dan ook niet bang te zijn dat mensen bij je aan tafel schuiven, want dat gebeurd hier niet.

Gauw met de kajak de zee op

Na deze uitgebreide lunch gaan we weer naar het zwembad. In de middag staat kajakken gepland. Maar Rosa, onze oudste is hier niet voor te porren en wil alleen maar zwemmen. Prima. Dan papa met Felice, de jongste. Ik pak mijn camera om alles vast te leggen. Bij de zee zien we hoe alle spullen als surfboards, wetsuits, lifejackets, kajakken en catamarans perfect zijn georganiseerd. Er staat direct een GO bij ons om ons te helpen. Momenteel word er surfles gegeven. Leuk om te zien. Wij kunnen gelijk een kajak pakken en life jackets en 5 minuten later vaart Rik met Felice de zee op. Felice weet niet wat ze mee maakt; ze vindt het fantastisch. Hoe geweldig is dat om je man samen met je dochter de zee op te zien varen.

Breed aanbod watersporten

Ik bekijk nog even het aanbod wat je allemaal kunt doen hier aan zee. Uniek is natuurlijk de zeilcursus. Ik bedenk me om dit wellicht morgen te gaan doen, je kunt gewoon aansluiten. Maar ook kun je snorkelen. Je gaat dan een hele middag de zee op en ziet dan geweldig mooie stukken van de zee. Aan de andere kant kun je ook gewoon alle goedverzorgde spullen pakken wanneer je er maar zin in hebt. Zo zie ik een paar mensen heerlijk snorkelen aan de kustlijn. Tegelijk hoor de surfleraar alle surfers aanwijzingen geven. Ondanks hun gebrek aan ervaring en weinig wind staan ze op hun planken. Ik zie dat ze bepaalde brede surfplanken hebben voor echte beginners. Best leuk dus om eens te doen als je het nog nooit gedaan hebt.

Babyrestaurant

Na ons zee avontuur gaan we weer naar het zwembad. Doordat het zo windstil is, bedenken we dat het leuk is om Huub vandaag eerder uit de babyclub te halen en eens met hem te zwemmen. Het zal zijn eerste zwemavontuur zijn. Aangekomen in de babyclub zitten alle kindjes lekker naast elkaar een hapje te eten. We nemen Huub mee naar het zwembad en trekken hem voor het eerst een minizwembroek aan en zetten hem zijn Club Med bandana op. Na even wennen zit hij met volle aandacht te kijken naar het water, geweldig zo’n mannetje voor het eerst in het zwembad. Na een warme fles is hij helemaal op en brengen we hem lekker naar zijn bedje. Iedereen is hier natuurlijk verschillend in, maar wij leggen Huub met een gerust hart in onze kamer te slapen en gaan nog even terug naar het zwembad. Het resort is zo super beveiligd en relaxt dat het geen enkel probleem is. We nemen een lekker biertje aan het zwembad en genieten van de laatste zonnestralen. Dan gaan we naar onze kamer om lekker te douchen.

Diner voor twee

In de avond gaan de meiden naar de mini club voor een avondprogramma. Hun vriendinnen gaan ook mee dus dat is 1 groot feest. Wij hebben voor vanavond een diner gereserveerd in het a la carte restaurant. Wat een geweldige ligging heeft dit restaurant. We worden hier heerlijk bediend aan onze tafel en genieten van ons eten. Het uitzicht is echt subliem. Aan de overkant kijk je naar Petra en naar Jordanië. Wat een unieke ligging. Achter ons hebben ze de bergen met lampen verlicht. We bevinden ons werkelijk in een sprookjes omgeving. We genieten van deze avond eens lekker met zijn tweeën te eten en vinden dit echt bijzonder tijdens een vakantie. Club Med is daarom echt met niets anders te vergelijken. Ze faciliteren niet alleen, maar nemen actief bepaalde taken van je over, zoals af en toe het gezag over je kinderen. En dit wordt dan zo gedaan dat de kinderen ook zelf een heel bijzondere avond hebben. Dan slenteren we langs het strand terug om de kids te halen.

Optreden van de kids

Ze zitten vol verhalen, hebben zich verkleed en meegedaan aan een podium optreden. Felice laat helemaal zien hoe ze heeft gedanst. Geweldig. Gauw de pyjama’s aan en even later ligt iedereen te slapen. Weer een topdag! Morgen is het de laatste volle dag. Die dag willen we nog optimaal benutten!!! Lees je mee morgen?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je