{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vakantieverslag dag 6: donderdag 2 mei 2013

Afbeelding blog 'Vakantieverslag dag 6: donderdag 2 mei 2013'
Ook vandaag zijn we weer te laat bij het zwembad. Alle goede stoelen zijn bezet of gereserveerd. Wij zijn ’s ochtends zeker niet de vroegste, maar het lijkt alsof mensen hun wekker zetten om een handdoek op een rijtje stoelen te kunnen leggen. Er zijn alleen nog stoelen beschikbaar ver weg zonder enig zicht op het zwembad. Voor ons geen goede optie.  

Lekker zwemmen

Na een tijdje besluit ik om met Rosalie en Florine naar het peuterbadje in de Kinderclub te gaan. Dit is een enorm succes voor deze meiden. Eindelijk gaat Florine ook Loungen bij Bar Calypsohet water in en vermaken de dames zich met elkaar. Helaas is er voor volwassenen geen echte mogelijkheid om te zitten (er zijn wat muurtjes en verder kinderstoelen), maar ik kan nu wel even lezen in mijn boek. Het is rustig bij dit zwembad, de kinderen van de club zijn aan het sporten en verder zijn er maar een paar andere kinderen (en ouders). Rosalie speelt ook nog in de zandbak/speeltuin naast het zwembad. Anne-Sophie en Jonno komen ons halen bij de kinderclub en samen gaan we lunchen. Hierna is de zon weer vertrokken. We lopen wat door de tuinen en de dames plukken wat bloemetjes (onkruid) voor mama.  

T-shirts

Gisterenavond was de dresscode ’45 and Jeans’. Het duurde even voordat ik deze begreep, hoewel het wel de meest gevolgde dresscode was. 45 is een kledinglijn van Club Med. Alweer bijna 20 jaar geleden bestond Club Med 45 jaar en ter ere hiervan hadden ze een kledinglijn ontworpen. Deze was zo’n succes dat ze hem in stand hebben gehouden. Je ziet dus veel gasten lopen met 45 kleding, met name T-shirts. Op de achterkant staat vaak de naam van het park waar je het shirt hebt gekocht. Besmet met het virus konden we het vandaag niet laten om voor de kinderen ook een shirtje te kopen.  

Diner in Calypso

Terras restaurant CalypsoVlakbij de bar van Calypso worden elk dag aan het eind van de middag een soort van gefrituurde donuts uitgedeeld bij een kraampje. Ze worden ter plekke gefrituurd en daarna door suiker heen gehaald. Een heerlijke geur dus voor de hongerige kinderbuik en eerlijk is eerlijk, ze zijn ook lekker. Het diner in Calypso is iets formeler. Bij aankomst word je naar de voor jou gereserveerde tafel gebracht en wordt er gevraagd wat je wilt drinken. Daarna kun je naar de buffetten gaan om eten te halen. Het is dus toch ook een buffetrestaurant alleen met dat verschil dat het een beperkter (misschien iets culinairder) menu is. In deze periode wordt het diner in Calypso alleen binnen geserveerd. Onze kinderen gedragen zich goed, totdat Florine echt te moe wordt. We besluiten dus maar zonder toetje snel naar onze kamer te gaan en genieten heel bewust van het feit dat we nu maar zo’n kort stukje hoeven te lopen. Zaterdagochtend staan we gepland om al om 7 uur te gaan vliegen. Benieuwd naar de vertrektijd uit het hotel, kijken we nog even naar de vertreklijsten. Maar hé, onze vlucht staat er helemaal niet tussen. Er staat wel een latere vlucht (17.20) maar die heeft ook een ander vluchtnummer. Toch staan onze namen bij deze vlucht. Vreemd. We vragen het even na bij de receptie en daar geeft men aan dat het klopt, maar dat ze er niet meer van weten. Voor meer informatie moeten we morgenochtend maar even naar de receptie van La Douce. We vinden het wel heel vreemd dat een dergelijke melding niet direct aan ons wordt verteld (middels een briefje op de hotelkamer) maar dat we dit zelf moeten achterhalen via de vertrekschema’s.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je