{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vakantieverslag dag 3: maandag 29 april 2013

Afbeelding blog 'Vakantieverslag dag 3: maandag 29 april 2013'
Vandaag ontbijten we in het Calypso restaurant. Dit vinden wij leuker. Het is kleinschaliger, maar qua eten uitgebreid genoeg en je kunt ook lekker buiten zitten. Vanaf vandaag is het Calypso restaurant ook voor de lunch (maar dan pas vanaf 14.00) en voor het diner open (ook later dan la Douce, vanaf 20.00). Voor het diner moet je reserveren en is er een fixed menu.  We willen graag ook een keer in het Calypso restaurant dineren maar twijfelen nog of dat kan met onze dames.  

Paardrijshow

Na het ontbijt is het tijd voor een betere kop koffie bij de bar. Dit wordt onze dagelijkse routine. Even de mail checken en de kids vermaken zich wel door buiten op het terras rond te rennen. Vandaag eindelijk de dagprogramma’s gevonden en bekeken. Gelukkig hangt het voor de hele week vooruit, maar des te meer vraag ik me af waarom ik dit programma niet gewoon op de hotelkamer op papier, of via de tv beschikbaar heb. Ik zie best wel leuke dingen, maar heb moeite om het allemaal te onthouden. Bovendien wordt niet altijd duidelijk vermeld waar een activiteit plaatsvindt. In ieder geval zie ik dat er vandaag een paardrijshow is. En later ’s middags de family events van de kinderclub. Dat lijken me de belangrijke dingen voor vandaag.Anne-Sophie op paard na show Maar waar is de show? Er staat op het strand en ik neem aan bij La Douce, dus we lopen die kant op. Bij La Douce is vandaag ook een lokale markt rondom het zwembad (het thema van de dag is Tunesie). Gelukig zien we andere mensen staan op het strand, maar uiteindelijk blijkt de show juist bij ons hotel te zijn. We nemen plaats op een strandstoel en laten ons verrassen. Er worden wat knappe staaltjes paardrijkunst vertoond, de kinderen (en hun ouders) zijn onder de indruk. Na afloop van de show mocht er ook nog op de paarden worden gezeten en soms ook gereden.  

Weer die handdoeken..

Terug naar de kamer, Florine moet slapen, papa werken en wij gaan zwemmen. Ik heb alleen geen zin in het koude water (tenslotte is het vandaag ook minder warm) dus ik probeer Anne-Sophie en Rosalie te verleiden om naar het strand te gaan. Na de paardenshow waren we al met de voetjes in het water geweest en dit was een groot succes. Ik koop ze om met een emmertje en schepjes en het werkt. Maar eerst nog handdoeken… Bij onze receptie zouden ook handdoeken zijn, dus ik sta klaar met drie handdoekkaartjes. Maar we hebben pech, ze zijn net op. Er is al gebeld dus over ongeveer 5/10 minuten zullen ze komen. Helaas werd dat bijna een half uur. Ondertussen was de zon weg en was de wind behoorlijk sterk geworden. We hebben het nog even geprobeerd op het strand, maar daarna gingen we toch maar naar het binnenbad. In de Spa is een binnenbad en we hadden van Ivo gehoord dat ook de kinderclubs hier gingen zwemmen omdat het water nog zo koud was.  

Zwembad

Het spa bad was iets aangenamer qua temperatuur. Ook hier is weer een badmeester die de boel in de gaten houdt. Bovendien zijn hier ook extra bandjes, zwemgordels en slurfen. Leuk om mee te spelen voor de kinderen. Overigens waren we ook niet de enige gasten die het binnenbad in waren gevlucht. Voor onze kinderen is de verdeling van de zwembaden wel een nadeel. Er zijn in dit Club dorp twee zwembaden. Die van La Douce is het grootst. Beide hebben een ‘ondiep’ gedeelte (1m ongeveer) maar geen peuter/kleutergedeelte. Bij de kinderclubs is wel een peuter/kleuterbad (compleet met glijbaantjes en ander speeltuig), maar dus weer geen diep bad. Voor ons als gezin is dit lastig. Anne-Sophie zit op zwemles. Zij wil graag oefenen en springen. Rosalie hangt graag in bandjes, maar kan nog niet zwemmen en Florine houdt juist niet van ‘diepe’ baden. Rosalie en Florine zouden het dus heel leuk vinden bij het kinderclub bad, maar Anne-Sophie juist niet.Peuterbad bij Kinderclub -2 Jammer dus dat deze zo ver uit elkaar liggen.  

Family event

Hierna naar het family event. Ik wist niet meer wat het was, maar alleen dat het begon om 16.30 en ik nam aan op de kinderclub. Dus rennen naar de kinderclub. Hier was het helemaal stil. Toen maar weer richting La Douce en bij het strand bleken toen de attracties te zijn. Alles in het teken van Tunesië, dus kleurplaten met kamelen, de dromedaris om ritjes op te maken, een paard, je kon je naam in het arabisch laten schrijven en je hand in gips laten afdrukken. Leuke activiteiten maar met de zeewind was het erg fris. Bovendien was de voertaal Frans en werden Anne-Sophie en Rosalie hier heel verlegen van. Helaas had onze aanwezigheid dus niet het voor mij beoogde effect van super enthousiaste kids die dan ook graag naar de club willen. Voor het avondeten even warme kleding aan, want vandaag is het echt fris. En daarna weer naar restaurant La Douce. Tijdens het eten kwam onze Vlaamse GO gezellig bij ons aan tafel zitten. Dit gebeurt veel, het is een opdracht aan het personeel en levert soms leuke gesprekken op. Wij zijn echter erg druk met onze kinderen. We eten hier relatief laat dus de kinderen zijn al een beetje moe. Het doel is om zo snel mogelijk wat te halen van het buffet voor de kinderen en ze daarbij te helpen. Daarna halen we nog snel iets voor onszelf en gaan dan weer terug richting het hotel.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je