{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vakantieverslag dag 2: zondag 28 april 2013

Afbeelding blog 'Vakantieverslag dag 2: zondag 28 april 2013'
Na een heerlijke nacht, zijn we klaar voor onze eerste vakantiedag. We besluiten weer in restaurant La Douce te gaan eten omdat we toch naar de receptie aan die kant van het park moeten. Dit in verband met de behoefte aan meer informatie over hoe alles werkt op dit Club Med park.  

Zoektocht naar informatie

Het ontbijt is uitgebreid en natuurlijk in buffetstijl. Er is vers (stok)brood, croissantjes, yoghurt, muesli, fruit, eieren, kaas, worst en nog veel meer. Wat prettig is bij restaurant La Douce is dat er altijd een fles water op tafel staat. Dit missen wij bij restaurant Calypso. Drie meisjes in de tuin van Calypso Zondag is eigenlijk in Club Med een beetje de rustdag. Op deze dag zijn de kinderclubs niet open en wordt er niet of nauwelijks wat georganiseerd. Maar deze zondag lijkt juist een beetje gespannen te zijn. Het gesprek van de dag gaat over de paar honderd gasten uit Parijs die vandaag allemaal aankomen. Iedereen is gespannen hiervoor. Gisteren bleek ook dat hiermee vandaag ook officieel het zomerseizoen begint met alle daarbij horende gevolgen. Vanaf vandaag verhuist de focus van ons Hotel Calypso naar het La Douce gedeelte, die wordt nu het centrum van de aandacht. Na het ontbijt gaan we direct naar de receptie op zoek naar de Engelstalige informatie. Gelukkig is onze Duitse GO hier aanwezig want de andere dame heeft geen idee. Helaas blijkt de informatie summier te zijn, slechts de openingstijden van de zwembaden, restaurants, bars en dergelijke maar geen inhoudelijke informatie. Eigenlijk de informatie die je standaard op de hotelkamer zou hebben verwacht.  

Clubs

Omdat we nog steeds behoefte hebben aan een beter begrip van de het Park besluiten we (nog steeds zonder plattegrond) om maar rond te gaan lopen. Dit tot verdriet van de kinderen die gewoon willen gaan zwemmen. Eerst maar naar de kinderclubs. Op zondag zijn de kinderclubs gesloten maar vanwege de verwachte drukte is er toch iemand aanwezig om de inschrijvingen te doen. Het is de bedoeling dat je de kinderen eerst inschrijft (ze willen informatie zoals naam, allergieën, noodnummers, etc.) voordat je ze de eerste keer brengt. We worden hartelijk ontvangen en men kan in goed Engels een en ander uitleggen over de werkwijze en de activiteiten. Hier blijkt zelfs een Nederlandse jongen te werken (ook zaterdag met ons gearriveerd). Dit is wel een prettig idee, want we vinden het verder wel allemaal heel erg Frans voor onze kinderen. Het Vlaamse meisje werkt op de babyclub. In dit park hebben ze verschillende kindergroepen, voor ons relevant zijn de 2-3 jarige groep, de 4-5 jarige groep en een 6-7 jarige groep. Helaas dus alle meisjes apart. Ivo blijkt te werken bij de 6-7 jarigen. De clubs hebben redelijk vaste programma’s. ’s Ochtends vaak sportief en ’s middags ontspannen, dansen, zwemmen of creatief. Je mag de kids de hele dag door brengen en ophalen, maar ze kunnen er terecht van ’s morgens vroeg tot na het eten. Elke dag om 16.30 is er een Family event waar iedereen bij welkom is. Binnen bij de kinderclubs is een kinderzwembad en een speeltuin. Dit is de enige speeltuin die ik heb kunnen ontdekken. Gebruik maken van de kinderclub is vanaf 4 jaar inbegrepen bij je vakantie. Voor kinderen van 0 tot 4 jaar (Baby en Petitclub) moet een supplement worden betaald. Dit stond keurig vermeld in de vouchers maar nergens waren prijzen hiervan te vinden. Zelfs op de website heb ik ze niet kunnen vinden. Uiteindelijk Club Med gebeld en uitgevonden dat het ongeveer 25 euro is voor een halve dag en ongeveer 50 euro voor een hele dag. Het bedrag voor de hele week was geloof ik ongeveer 270 euro. Ik vond dat best veel geld en besloot, ondanks de waarschuwing dat het misschien vol kon zijn, de situatie aan te zien. Maar inderdaad de Baby en Petitclub zijn deze week vol. Vriendelijk leggen ze ons uit dat we het nog per dag kunnen proberen door in de ochtend te bellen of er misschien plek is. Florine slapend bij La Douce zwembadTerug in de hotelkamer gaat Florine slapen. Jonno blijft bij haar (hij moet toch nog werken) en ik ga met de andere dames naar het zwembad. Maar oh wat is dat water koud, daar ga ik echt niet in. Zelfs Rosalie vindt het te koud. Anne-Sophie is wel enthousiast maar vindt het niet leuk dat wij niet willen. Begrijpelijk. Als we later even op een stoel zitten komt de badmeester de dames even vermaken. Hij is heel lief en grappig, maar begrijpen doen ze elkaar niet.  

Handdoeken avontuur

Voordat ik met de dames kon gaan zwemmen, beleefden we nog een heel handdoeken avontuur. Ondertussen hadden we begrepen dat je een speciale Club Med kaart kan krijgen bij de receptie en dat je hiermee alles op het park kan betalen, zoals souvenirs, excursies, lessen etc. Met deze Club Med kaart kun je ook speciale handdoekenkaarten krijgen, in plaats van steeds borg te moeten betalen. Dus Jonno ging naar de receptie beneden bij Calypso (ondanks dat de andere nu de hoofdreceptie is geworden is deze wel 24/24 open). Hij heeft de Club Med kaart genomen en gevraagd naar de handdoeken kaart. Van de receptie kreeg hij twee handdoeken kaarten mee. Daarna op zoek naar handdoeken. De handdoeken afgifte in Calypso was dicht, dus weer terug naar de receptie. Hier blijkt dat de handdoeken afgifte ook vanaf vandaag is verhuisd naar La Douce. Normaal gesproken hebben ze ze ook bij de receptie maar nu even niet. Je moet dus handdoeken halen bij La Douce. Toen Jonno iets mompelde over kleine kinderen, ongedurig en ver lopen, zeiden ze dat er misschien ook handdoeken waren bij de Spa. Dit gebouw zit halverwege tussen de twee hoofdgebouwen. Dus ik ging met twee meisjes (warm maar vooral ongeduldig om nu eindelijk te gaan zwemmen) naar de Spa. Maar ook daar waren geen handdoeken. Dus toch maar weer naar de receptie van La Douce gelopen en helemaal blij herkende ik het hokje waar ik moest zijn. Ik twijfelde nog hoeveel handdoeken ik zou nemen, maar ik kreeg er precies 1. Jonno had mij een kaart gegeven en de andere zelf gehouden. Het bleek 1 handdoek per kaart te zijn. Had iemand dat even kunnen vertellen! Ik begreep dat ik meer kaarten bij de receptie kon halen. Ondertussen behoorlijk geïrriteerd deed ik mijn verhaal. De GO achter de balie kon gelukkig een beetje Engels, begreep mijn probleem en regelde gelijk meerdere kaarten. Fijn. Toen werd ik nog even bang dat dit dan betekende dat we de handdoeken ook weer op dezelfde plek moesten inleveren, maar de kaarten zijn niet persoonlijk, dus bij inleveren krijg je gewoon weer nieuwe kaarten. Op zich een prima systeem als je maar weet hoe het werkt. Terwijl Florine sliep had Jonno internet nodig om te kunnen werken. Bij navraag blijkt dat de bar van Calypso de enige plek is met internet/wifi. Dit is weliswaar gratis internet maar de connectie is niet heel goed.  

Drommedaris

Na Florine’s slaapje gelijk maar iets toeristisch gedaan. Tijdens het langs het strand lopen wordt je aangesproken door lokale mannen die excursies willen verkopen. Maar er loopt ook een dromedaris rond. Dat vinden de dames wel heel leuk. Anne-Sophie en Rosalie mogen samen en papa loopt mee om foto’s te maken. De wandeling is eigenlijk maar een kort stukje over het strand (20 minuten?) maar de kinderen vinden het prachtig.Drommedaris rit-2 ‘s Avonds hebben we weer gegeten in La Douce. Het was gala-avond, maar daar kwam ik pas de volgende dag achter. Het viel me wel op dat alle GO’s er erg netjes uitzagen en enkele andere gasten ook. In mijn zoektochten naar informatie en handdoeken heb ik bij de recepties wel de weersvoorspellingen gezien. Helaas vallen die een beetje tegen: regen en dalende temperaturen. Hopelijk gaat het mee vallen. Van tevoren had ik gelezen over de wind en die is inderdaad behoorlijk. Dit maakt het vooral ’s avonds nog best fris. We begrijpen dat dit de overgangsperiode is van winter naar voorjaar en dat deze doorgaans een week of twee duurt. Daarna is het gewoon warm.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je