{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vakantieverslag dag 0: Wat vooraf ging

Afbeelding blog 'Vakantieverslag dag 0: Wat vooraf ging'

Surprise!

“Waaaat, een week naar Mauritius met Club Med voor een review van de locatie? Kostenloos? Huh, over twee weken?” Zo ging het aan de telefoon toen mijn partner, Bart, mij op maandagochtend op m’n werk belde. Zoals je kunt begrijpen kon ik het maar moeilijk geloven. Zoiets als; je hebt een miljoen gewonnen. Oh nee toch niet; je mist net dat laatste 5-je in je lotnummer… ;-) Maar het was toch echt zo! Mauritius? Geen idee waar het ligt. Richting Amerika? Nou, het ligt dus in de Indische Oceaan aan de andere kant van de wereld, namelijk naast Madagascar (vlakbij Zuid Afrika). Die nacht kon ik niet slapen van de opwinding, haha!

 

Mooie kans

Ik werk drie dagen in de week, ben moeder van Suze (2,5) en er tuimelt een 2e meisje van 28 weken in mijn buik rond, ja ik ben zwanger. Verder heeft mijn man heeft een behoorlijk drukke baan. Onze batterij moest weer even aan de oplader, zelfs die van Suze (al tijden snipverkouden). We zijn gewoon uitgeblust en toe aan wat vitaminen van de zon, verandering van omgeving, vrij zijn en wat avontuur…. en moet je kijken wat we zomaar in ons schoot geworpen krijgen! Deze kans gaan we met beiden handen aangrijpen!

 

Club Med

Wie is deze gulle gever, Club Med? Omdat ik in een grijs verleden bij een touroperator heb gewerkt gingen er bij mij een aantal belletjes rinkelen; luxe alom, alles inclusief, er wordt je van alles uit handen genomen, for the rich and famous en eerlijk gezegd had het bij mij een wat stoffig imago. Direct ben ik de site gaan bekijken; “eens even kijken wat voor type vakantie dit gaat worden”. Onder de tab; “eerste Club Med vakantie” krijg je hier een aardig beeld van. Natuurlijk bekeek ik ook de locatie; La Plantation D’Albion waar wij naartoe zouden gaan. Wij hebben inmiddels bestwel wat luxe vakanties meegemaakt maar het lijkt erop dat deze reisorganisatie aan werkelijk alles heeft gedacht. Ik wist bijvoorbeeld niet dat Club Med zich op (jonge) gezinnen richt door onder andere kinderopvang/entertainment te verzorgen.

 

Voor(pret)bereiding

Het is heel onwerkelijk om te beseffen dat je over twee weken in 30 graden zit terwijl de vrieskou je om de oren vliegt. Maar eerst nog wat dingen regelen; onze beiden werkgevers….niet onbelangrijk ;-), vaccinaties, paspoorten checken, zomerkleren uit de kast graven, “fit to fly” regelen, ruime plaatsen in vliegtuig regelen (Bart 2 m, ik 1,87 m), parkeerplek reserveren en hoe ga ik Suze tevreden houden tijdens een reis van +20 uur?

 

Mooie prijs

Daarnaast wil ik me goed voorbereiden op ons doel, namelijk; een helder, eerlijk, vermakelijk en goed gedocumenteerd reisverslag. Dit alles om weer te geven hoe een vakantie met Club Med, in dit “clubdorp” specifiek, is voor ons mama’s en het gezin. Gelukkig hoefde ik het wiel niet helemaal zelf uit te vinden, mama Marion heeft een mooie template voor me achtergelaten.
De dag van vertrek komt steeds dichterbij. Het voelt nog steeds alsof ik een mooie prijs gewonnen heb. Ik voel me enorm dankbaar en blij maar tegelijkertijd heb ik ook een lichtelijk schuldgevoel naar de mensen die dit misschien wel meer verdienen dan ik. Is dit typisch voor mijn karakter of hoort dit toch een beetje bij vrouwen/mama’s (Mama Marion beschreef dit ook een beetje). Maar dit moet ik maar uit mijn hoofd zetten want dat is absoluut zonde! Ik ga hier met volle teugen van genieten!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je