{{ message.message }}
{{ button.text }}

VAKANTIE, de pyjama dagen kunnen beginnen!!

Welkom kerstvakantie, we hebben lang op je zitten wachten, maar daar ben je dan eindelijk!

Afbeelding blog 'VAKANTIE, de pyjama dagen kunnen beginnen!!' Achtergrond blur afbeelding

Yeah, om 12 uur is dan eindelijk onze kerstvakantie begonnen. Voor de kinderen eigenlijk een week te laat (en misschien voor mama ook wel) maar nu kan het uitrusten dan ook echt gaan beginnen.

Het was goed aan de kinderen te merken dat ze toe waren aan vakantie. Hoe leuk ze school ook vinden, het werd de laatste week wel echt een opgave om het bed uit te komen en naar school te gaan. Als ik die ultra witte bekkies dan uit school zag komen, wenste ik echt dat het vrijdag 1 december 12.00 uur zou zijn. En laat dat nou vandaag zijn! 

Na Sinterklaas waren ze eigenlijk al helemaal op, maar ze konden zich gelukkig nog wel even oppeppen voor de laatste schoolweken van 2015. De kerst is natuurlijk op school ook echt wel een leuke tijd, wat ook maakt dat het makkelijker is om de dagen door te komen. De ene kerstknutsel na de ander kwam mee naar huis en het ene na het andere kerstliedje werd gezongen. Echt zo leuk om te horen en te zien wat ze allemaal doen op school en vooral als je die glimmende bekkies er dan bij ziet :-)

En met klap op de vuurpijl uiteraard het kerstdiner en de kerstviering op school gisteravond. Regelmatig hoor ik de kinderen natuurlijk oefenen thuis en we hadden ons ook alweer ingetekend op de lijst voor het maken van kersthapjes. En hoe we al een tijdje met de voorbereidingen bezig zijn geweest, kwam dus alles gisteravond samen. Zo leuk, maar tegelijkertijd ook zo spannend voor die guppies!

12341366_982677911799746_253861847544314

Zoonlief mocht samen met groep 4 (hij is groep 3) een toneelstukje doen, wat was dat menneke trots! En wij uiteraard ook. Het mannetje wat altijd zo verlegen en bang is voor een grote groep mensen, deed nu gewoon een toneelstukje op school, op een groot podium, terwijl de zaal helemaal vol zat met ouders. Mijn dochter mocht zich voor het eerst scharen tussen alle kinderen van groep 2, want sinds 2 weken mag ze zich ook een groep 2-er noemen. Och, wat was ze trots en wat zong ze mooi!

Nu dan eindelijk die welverdiende en welkome kerstvakantie. Het idee dat we gewoon twee weken lang niet 'vroeg' hoeven op te staan en we heerlijke 'pyjamadagen' kunnen gaan houden, ja.. dat is alleen al een gedachte waarvan ik helemaal blij wordt en mijn kinders ook. En uiteraard gaat het ook heel druk worden met 3 kotertjes thuis, maar ik kan de rust ook weer even helemaal terug krijgen in huis. Lekker knutselen, liedjes luisteren, filmpjes kijken, bakken.. ja, deze vakantie gaat helemaal goed komen!

Wordt jullie vakantie een rustige vakantie of hebben jullie hem volgepland?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je