{{ message.message }}
{{ button.text }}

Yes! We hebben een vakantie geboekt!

Onze eerste (vlieg)vakantie met een kleuter én een dreumes...

Afbeelding blog 'Yes! We hebben een vakantie geboekt!'

Al vanaf januari vragen we het ons af. Gaan we dit jaar weer eens vliegen of blijven we dit jaar weer in Nederland? Uiteindelijk hebben we de knoop doorgehakt...

Vorige zomer hebben we er bewust voor gekozen om in Nederland te blijven. We boekten voor een week een heerlijk vakantiehuis via Roompot.nl op het mooie park De Banjaard in Kamperland, Zeeland. Soof was destijds amper drie maanden oud en we vonden het een behoorlijk risico om met een baby van drie maanden te gaan vliegen. Wat als ze niet zo'n gemakkelijke baby zou zijn? Wat als ze veel zou huilen... Niet zou slapen... Niet goed zou eten... Niet tegen de warmte kon? Allemaal vragen die we onszelf stelden en die ons tot de conclusie deden komen om 'gewoon' in Nederland te blijven. 

Afbeelding blog 'Yes! We hebben een vakantie geboekt!'

Soof (3 maanden oud) was klaar voor een dagje strand in Zeeland.

Persoonlijk betekent vakantie voor mij 'zon, zee, strand', en hoewel de stranden van Zeeland geweldig mooi zijn, ben je van de eerste factor, de zon, in Nederland niet altijd zeker. Het liefst ga ik dan ook op vakantie naar het buitenland, ook al ben ik absoluut geen reislustig type. Een uurtje of 3 vliegen is voor mij meer dan genoeg en voor kindjes is dit dan ook echt de max, als je het mij vraagt. Twee keer zijn we met Mees op vliegvakantie geweest naar Mallorca en dat is super goed bevallen. Oké, je sjouwt je een bult aan alles wat je extra mee moet nemen voor een peuter, maar daar krijg je dan ook heel wat voor terug. Om precies te zijn: de ZON! En dat was nou net waarvoor we gingen! We vergeten voor het gemak even dat we, naast dik 2,5 uur vliegen, zowat de hele dag onderweg zijn geweest. Drie uur van tevoren op Schiphol, bijna twee uur in de bus naar de accommodatie en dan nog de tweeëneenhalf uur vliegen maakt dat we alles bij elkaar bijna acht (!) uur onderweg waren. En dat dus twee keer! Maar... we zouden dit punt even vergeten, dus stellen we dat vliegen met een peuter niet zo vervelend is. Zolang je maar vanaf een luchthaven vlakbij vliegt en kiest voor een hotel dichtbij de luchthaven waardoor je transfer naar de accommodatie niet zo heel lang is. 

Afbeelding blog 'Yes! We hebben een vakantie geboekt!'

Het uitzicht vanaf ons resort op Mallorca was magisch.

En dus stond het voor mij al snel vast: dit jaar weer vliegen. Weliswaar met een kleuter én een baby maar voor mijn gevoel maakt dat niet zo gek veel uit. Manlief was liever in Nederland gebleven; de auto volladen zodat we zelf nog nét kunnen instappen, een uurtje of twee a drie rijden en al bij het eerste benzinestation stoppen voor een picknick aan een van de tafels bij de parkeerplaats. Daarnaast twee zeurende kinderen op de bank die al bij de eerste verkeerslichten vragen of we er bijna zijn, na een half uur aangeven dat ze moeten plassen of hun luier volpompen waardoor we niet perse voor een picknick maar voor een verschoning het tankstation opzoeken. Aangekomen in het huis ontdekken we dan dat we heerlijk opgemaakte bedden hebben, die we vervolgens de hele week zelf iedere ochtend zelf op moeten maken. En aan het einde van de dag vragen we ons af wat het dinerbuffet ons nu weer zal bieden, om tot de conclusie te komen dat het avondeten er niet bij inbegrepen is. Duhhh... All Inn kennen ze op dit soort parken niet en dus betekent dat, dat mama minimaal 3 van de 8 dagen zelf achter het fornuis staat. Net als thuis. De overige dagen kan zij de bedden van zichzelf en manlief opmaken en met een beetje pech de bedden van de kinderen ook nog eens verschonen. En dan, die eindschoonmaak. Je betaalt er flink voor, maar je moet je huis alsnog van boven naar beneden helemaal stofzuigen om het 'aangeveegd' op te leveren. Tja, het is natuurlijk voor iedereen anders, maar hoewel ik echt genoten heb van ons heerlijke weekje Zeeland, is dit voor mij niet echt vakantie. 

Afbeelding blog 'Yes! We hebben een vakantie geboekt!'

Op Mallorca waren we verzekerd van zon.

Afbeelding blog 'Yes! We hebben een vakantie geboekt!'

Mees vermaakte zich uitstekend op het strand van De Banjaard.

En dus heb ik manlief kunnen overtuigen in ieder geval dit jaar nog op vliegvakantie te gaan met de kindjes. Voorwaarden van zijn kant waren dat we zouden vliegen vanaf Eindhoven Airport, niet langer dan tweeëneenhalf uur en een zo kort mogelijke transfer. En dus kwamen we uit bij Zuid Spanje, Mallorca of Ibiza. Mallorca hebben we al twee keer gezien dus kozen we dit jaar voor Ibiza. In juli gaan we daar heerlijk een weekje genieten van écht vakantie: iedere dag zon, opgemaakte bedden, heerlijk eten, mooie omgeving en Spaanse Cultuur in een fantastisch hotel (als we de recensies mogen geloven). We verblijven in het mooie Marble Stella Maris (via corendon.nl) in Sant Antoni de Portmany, aan de westkust van het eiland. Tips voor de omgeving zijn meer dan welkom, want we zijn nog niet eerder op Ibiza geweest. Ik heb enorm zin om te gaan. Dat de dagen voor vertrek behoorlijk stressvol zijn, daar wil ik nog niet aan denken. Want wat moeten we allemaal weer meenemen en welke kleren moeten we aan?  Dat de kindjes de hele vakantie zullen zeuren om een ijsje en wat drinken, nemen we op de koop toe en dat we de hele dag bezig gaan zijn met bommetjes maken en zwemmen, accepteren we ook maar gewoon. Voor mij is dit écht vakantie! Tenminste, dat denk ik. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je