Snap
  • Vakantie dagje weg
  • reizen
  • #welofniet
  • camper
  • vakantiekriebels
  • vliegenmeteenbaby

Wel of niet naar Canada??

Het kriebelt… nog een keertje dan… met de camper… naar Canada…?!?

Voordat de kleine man geboren werd, hebben mijn man en ik een aantal mooie reizen gemaakt. Moeilijk voor mij om hier afscheid van te nemen. Maar als ik eerlijk ben, waren mijn vakanties vroeger op de camping in Frankrijk fantastisch en dat gun ik Abel ook. Vriendjes maken in het zwembad of bij de tafeltennistafel.

Maarja Abel is nu 5 maanden oud (gecorrigeerd 2 maanden) en ik verwacht dat als hij volgend jaar 1 is. Hij nog geen vriendjes maakt bij de tafeltennistafel.

Met andere woorden… Het kriebelt… nog een keertje dan… met de camper… naar Canada…?!?

Nadelen:

- Lange vlucht

- Minder lange hikes maken dan vroeger

- Sowieso alles rustiger aan

- Medische zorg?

- Minder zien

- Middag slaapjes

Voordelen:

- Met een kindje van 1 is het denk ik nog wel te doen.

- Vliegen is voor hem practisch gratis

- Met de camper, dus alles bij de hand

- Spijt als we het niet doen

Tuurlijk zit ik nog wel met wat practische dingen. Hoe gaan we het doen met slapen? Gaan we een bed kleiner maken met kussens Of schaffen we daar een campingbedje aan? En hoe doen we dat met het autostoeltje? Nemen we die mee in het vliegtuig? Of huren we die? Of ook kopen?

We gaan komende maand een weekje naar een huisje in Frankrijk. Ben zo benieuwd hoe dat gaat met de reis! 11 uur in de auto!!

Ik vroeg mij af of er andere ouders ervaringen hebben met het reizen in Amerika/Canada met een kleintje van 1 jaar?

En hebben jullie sowieso nog tips voor de reis? Ik denk dat we vliegen op Vancouver en terug op Salt Lake city. 

4 jaar geleden

Gewoon doen! Wij zijn destijds met onze dochter naar west USA gegaan. Maand met de camper, haar eerste verjaardag daar gevierd. Inderdaad, reistempo pas je aan, hikes wat minder heftig, maar verder is het voor zo’n kleintje alleen maar heerlijk zoveel tijd samen met papa en mama. Voor we de hele lange vlucht maakten hebben we wel nog een paar keer kortere afstanden gevlogen met haar, nooit geen problemen ondervonden. De lange vlucht hebben we extra een nacht-/avondvlucht genomen, zodat ze de grootste tijd zou slapen. Zeker als jullie al geoefende reizigers zijn, dan is er niets wat jullie tegen houdt. Canada is nou niet een land met op iedere hoek nare ziektes om op te pikken. Voor de kleine is uiteindelijk de aandacht die telt, waar dat ook is. Wij hopen volgend jaar ook naar Canada/Alaska te gaan. Dit keer met 3 kids onder de 4 ;-)