{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wanneer wachten lang duurt

Afbeelding blog 'Wanneer wachten lang duurt'

Wat gaat de tijd toch snel. Aangezien het zwanger worden niet echt vlotten, ben ik afgelopen jaar begonnen aan een studie. Nu is het schooljaar voorbij en ik heb het jaar goed afgerond (waar ik stiekem echt wel trots op ben), maar in mijn achterhoofd blijf toch ook echt wel bezig met baby's. Ik zie ze OVERAL, of van die mooie zwangere vrouwen. Ik gun het iedereen echt van harte, maar het steekt wel een beetje dat wij er nu al eventjes op hebben moeten wachten.

Wat vooral lastig is, is de omgeving. Familie en vrienden die vragen of/wanneer we eindelijk een kindje gaan produceren. Nu heb ik het er laatst over gehad met een goede vriendin, omdat het best zwaar is om er elke keer maar een grapje van te maken of enigszins awkward te glimlachen met de opmerking ''we'll see''. 

In de afgelopen 2 jaar hebben we toch wel vanalles geprobeerd, denk hierbij aan: ovulatietestjes, blijven liggen na het vrijen, om de dag vrijen, extra vitamen supplementen, noem het maar op. Nu besloten om de menstruatie van deze maand af te wachten (ik verwacht het binnen nu en 7 dagen, ik heb nogal een onregelmatige cyclus ook) en dan wanneer dit is afgelopen een afspraak te maken bij te huisarts en dan te vragen om een doorverwijzing naar een specialist, gewoon om zeker te weten of alles wel goed is. 

Ik ben wel benieuwd wat ik kan gaan verwachten en wat de eventuele vervolgstappen zullen zijn. Enigszins durf ik ook weer niet te veel te googlen, omdat ik ook weer bang ben voor wat ik ga vinden of zoiets. Wat is het soms toch lastig om mens te zijn haha. 

Wat zijn jullie ervaringen met het eerste huisartsbezoek/doorverwijzing?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je