{{ message.message }}
{{ button.text }}

Wanneer dromen werkelijkheid worden!! Oke bijna dan;)

Afbeelding blog 'Wanneer dromen werkelijkheid worden!! Oke bijna dan;)'

Wat willen wij gaan doen? Een huis bouwen!! Na alle rompslomp (lees papierwerk en aanvraag van leningen) is 1 ding zeker: Dat huis gaat er komen!! Het duurt alleen nog even voordat we daadwerkelijk kunnen beginnen met bouwen, aangezien de winter in aantocht is hier in Noorwegen, waardoor nu beginnen met bouwen niet een hele slimme keuze zou zijn. Dus nu is het wachten en vooral heel veel dingen regelen voordat we daadwerkelijk kunnen beginnen. De aanloop had wat voeten in de aarde en bij onze derde poging eindelijk groene licht!
Mijn man wilde al langer een huis kopen, ik ben daar altijd heel sceptisch over geweest, het is toch een heel serieus iets, en daar komt bij dat ik meerdere keren van dichtbij heb gezien wat voor nadeel een gekocht huis heeft als er iets gebeurt, scheiding, je huis kwijt willen, maar dat maar niet verkocht krijgt. Grote restschuld etc etc met alle gevolgen van dien. De afgelopen jaren ben ik wel gaan inzien dat een koophuis ook wel veel voordelen heeft, vooral als ik kijk naar onze kids. Financieel wordt het steeds lastiger om überhaupt een huis te kunnen kopen, hoe gaat dat over 20 jaar als onze kindjes iets willen, wil ik dat ze het net zo moeilijk al dan wel niet moeilijker gaan krijgen? Nee! Ons leven heeft behoorlijk wat struggles gekend, en ik wil vooral dat zij het makkelijker krijgen. Daar helpt een koophuis heel goed bij! Waarom nu een nieuw huis bouwen ipv kopen? Heel simpel! Het is voor ons veel goedkoper om te bouwen ipv kopen, aangezien wij in een hele dure gemeente wonen, de huisprijzen veel hoger zijn dan wat de bank ons wil lenen! En als je er dan toch over nadenkt he: Hoe fijn is het om je eigen plekje te creëren vanaf het begin helemaal hoe WIJ willen! Zonder te compenseren, want ons droomhuis bestaat niet! En om een oud huis te kopen en op te knappen zien wij ook niet zitten! Terug naar die groene lichtjes ;) 
Wat hebben wij moeten doen om die groene lichtjes te krijgen van de bank? Zoals ik al eerder zei: dit was onze derde poging, 3x is scheepsrecht toch? De eerste keer bij de bank was vrij snel duidelijk nee, een lening krijgen jullie sowieso niet, want ik had geen baan. Hier in Noorwegen moet je sowieso allebei een vaste baan hebben voordat je überhaupt een lening kan krijgen. Dat te weten zat er niks anders op dan mijn heerlijke leventje als thuisblijfmoeder op te geven en op zoek te gaan naar werk. Ik kreeg een zomerseizoen baan als serveerster in een hotel. Met genoeg uren, maar aangezien ze zo ontzettend onder betaalden kregen we alsnog een rood lampje bij de bank! Er zat maar 1 ding op een startlening aanvragen bij de gemeente en ondertussen op zoek naar ander werk, met meer inkomen en een vast contract. Zo gezegd zo gedaan, ik heb nu een vaste aanstelling in een supermarkt voor 60%. Dit is uiteindelijk de doorslag geweest voor de bank om ons indeed een bouwlening te kunnen verschaffen, dat mijn man timmerman is, en grotendeels alles zelf kan doen, is ons geluk nummer 2! De startlening van de gemeente is er gekomen en daarmee kunnen we gewoon de grond kopen die wij nu al 6 maanden op het oog hebben! En wat een geluk dat die in de tussentijd nog niet verkocht is aan andere mensen, aangezien het erg gewild is waar wij gaan wonen! Sometimes things are meant to be, ik zeg dat over mijn man en mijzelf, maar dus ook over dit plekje. Het had zo moeten zijn! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je