{{ message.message }}
{{ button.text }}

Waarom je NU je voorjaarsvakantie naar de zon moet boeken

Ja echt de voorjaarsvakantie!

Afbeelding blog 'Waarom je NU je voorjaarsvakantie naar de zon moet boeken'

De voorjaarsvakantie zal je denken. Daar staat mijn hoofd helemaal nog niet naar. Net als de rest van Nederland ben je waarschijnlijk aan het aftellen voor de aankomende zomervakantie. Die laatste zware weken waarin de kids al gaar zijn er nog allemaal opvoeringen moeten plaatsvinden. Waarin je net als ik waarschijnlijk liever met een witte wijn in de tuin zit dan achter de laptop.

De voorjaarsvakantie is nog zo ver weg. Eerst komt nog de herfstvakantie en de kerstvakantie en toch vertel ik je dat NU op dit moment over de voorjaarsvakantie van 2019 moet gaan nadenken. 

Waarom? Omdat je nu nog de beste en goedkoopste plekjes kunt vinden. Niet straks in het najaar wanneer het weer koud is en iedereen droomt van een weekje naar de zon.

Vliegtickets zo ver mogelijk van te voren boeken is goedkoper

Wist je dat de meeste vliegticket 11 maanden van te voren boekbaar zijn? Bij Lowcost airlines is deze periode vaak nog wat korter. Vliegtickets voor februari zijn inmiddels beschikbaar en nog erg goedkoop. Zodra de vraag omhoog gaat stijgen te prijzen. Wat al de reclames voor last-minutes je ook willen doen geloven hoe verder van te voren je boekt hoe goedkoper het vrijwel altijd is. Maatschappijen verkopen tickets in batches en de zodra een bepaalde percentage verkocht is gaat de prijs omhoog.

Zo vlieg je nu nog voor minder dan honderd euro retour naar Ibiza met kids. Met wat creatief puzzelen ben ik er zelf in geslaagd ervoor te zorgen dat wij straks eerst een paar dagen naar Ibiza gaan en dan een paar dagen naar Madrid voor we terug naar huis vliegen. Drie rechtstreekse vluchten in de schoolvakanties voor 130 euro p.p, geen geld. Ook vluchten naar andere zonbestemmingen zoals Kos en Mallorca zijn nu echt nog heel betaalbaar.

De leukste hotels hebben nu nog plek

Feit is dat de leukste kindvriendelijk hotels snel vol zitten. Dan bedoel ik die charmante B&B die maar een of twee familiekamers heeft. Die mooie maar ook nog betaalbare villa aan het strand. Alles wat kleinschalig is en kindvriendelijk zit in de vakanties gewoon vol. Zeker in de voorjaarsvakantie want ook o.a. Duitsers en de Engelse kinderen hebben in dezelfde weken een wintervakantie.

Auto huren nu nog goedkoop

Op de populaire eilanden en langs de Spaanse en Portugese kust is er altijd maar een bepaald maximum aan huurauto’s beschikbaar. Ook hiervoor is de regel eerder boeken is goedkoper boeken. Je kunt auto’s ook vastleggen met de mogelijkheid deze kosteloos te annuleren. Mocht je er dan toch geen gebruik van maken omdat je besluit liever de hele week te willen relaxen of een excursie te boeken dan is er niks aan de hand.

Vroegboekkorting

Kies je liever voor het gemak van een georganiseerde reis inclusief vlucht dan valt er wat minder te besparen door nu al te boeken. Wel heb je nu extra voordeel vanwege vroegboekacties maar die zijn er vaak in september ook nog wel. 

Voorpret

Last but not least als je nu alvast je voorjaarsvakantie boekt dan heb je extra lang voorpret. Je kunt straks de hele winter genieten van het weekje zon dat je nog in het vooruitzicht hebt. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je