Snap
  • Vakantie dagje weg
  • gezinsuitje
  • watneemjemee
  • portzelande

Voor de eerste keer zwemmen

Ik zelf hou echt van zwemmen dus hoe leuk als je kinderen het ook leuk vinden? Je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen. Alleen wat neem je allemaal mee?

Zeg maar gerust je halve huisraad. Zeker als je twee kinderen hebt. Ik ben ook iemand die liever te veel mee neemt dan dat je net niet bij je hebt wat je eigenlijk had willen hebben.

Afgelopen weekend gingen wij dus zwemmen met ons gezin en dit was de eerste keer voor Nomi. Thuis in bad gaat ze met haar 11 weken al helemaal los dus was erg benieuwd hoe ze het zwembad zou vinden.

Nou ze keek haar ogen uit! Hield mij in het begin goed vast maar vond het daarna heerlijk. Ik geniet daar dus intens van! Vooral omdat Marley het ook geweldig vind. Net zo gek op zwemmen als hun moeder!

Maar goed je gaat met zo'n kleintje niet uren het water in. Je moet haar temperatuur goed in de gaten houden, ze moet haar voeding krijgen en een slaapje doen. Dat betekend een shitload aan spullen mee om je kindjes (en jezelf) het zo comfortabel mogelijk te maken.

Hier een klein overzicht met wat ik allemaal mee sjouw. Dit verdeel ik altijd in 2 tassen. Een tas die in de kluis gaat en een die je mee neemt het zwembad in.

De tas die ik in de kluis stop bevat; handdoeken, hydrofiele luier, luiers, billendoekjes, schoon ondergoed, schone rompers, eventueel extra setje kleding, zakje om je natte badkleding in te doen, borstel en deo, iets lekkers voor voor je kind zodat als hun zijn aangekleed jij je rustig kan omkleden. En natuurlijk je kleding en schoenen die je uitdoet gaan de kluis in met daarbij je waardevolle spullen.

De tas die mee gaat het zwembad in bevat; extra (zwem)luiers, billendoekjes, hydrofiele luiers, badlakens, slippers, water, speen, knuffel, iets te snoepen voor de kinderen, infacol (voor buikkrampen van de kleine), gopro, los geld, zwembandjes en douchespullen voor na het zwemmen.

Na het zwemmen kreeg Nomi borstvoeding en viel daarna heerlijk in slaap. Wij hebben toen een patatje gegeten (dit hoort gewoon bij zwemmen!) en daarna werd ze alweer wakker want onze baby vond het allemaal veel te gezellig! We zijn dan ook nog een keer met zijn alle het water in gegaan want hoe leuk dat beide meisjes het leuk vinden! 

Wij waren dit keer wezen zwemmen bij Aqua Mundo - Port Zélande (Center Parks). Vond de entree vrij prijzig (42 euro en dan zijn de kinderen nog gratis) maar het zwembad is wel heel erg leuk! Je hebt een speelhoek waar Marley helemaal los kon gaan en diverse glijbanen waarbij ze alleen maar riep "keer keer' (en boos werd omdat ze er niet alleen vanaf mocht flauw natuurlijk want ze is ál 2, haha). Ook is er een golvenbad, bubbelbad, buitenbad en een babybad. Dus zeker een aanrader!