Snap
  • Vakantie dagje weg
  • baby
  • kinderen
  • peuter
  • ontspanning
  • vakantie
  • ritme
  • met

Vakantiepret!

Een week vol (ont)spanning?

In een heeeel rustige binnenplaats bij Centerparcs hadden wij een vrij relaxt lunch momentje als gezin.

Kyon photobombde de foto met zijn net-uit-bed-kapsel en Xadé had het hele speeltoestel voor zichzelf alleen.

Even buiten lunchen, het klinkt zo simpel maar eigenlijk doen wij dat vrijwel nooit. Zo ook naar een restaurant gaan, hoe graag we dat ook met de kids samen zouden willen dit is iets wat bij ons dus echt nog een No-Go lijkt.

Tijdens het zwemmen zagen we gisteren allemaal ouders die baby’s heerlijk lieten slapen in maxicosi’s afgeschermd met dekentjes. Oef wat hadden wij dit bij Xadé ook graag willen kunnen doen, maar zij was een baby die veel te ondernemend was en niets van de actie wilde missen. En Kyon? Volgt wat dat betreft precies zijn zus ??‍♀️. Slapen? Wel nee, ik ben veel te vrolijk!

Mensen wensen je een fijne vakantie toe en dat je maar heerlijk mag uitrusten, maar de #waarheid is, dat je juist flink moet aanpoten. Want waar sommige ouders heerlijk ontspannen dagen hebben, is bij ons de situatie zo: Kinderen die op een andere locatie moeten slapen, waardoor de baby weer iedere 3u wakker wordt en ze allebei besluiten dat het elke ochtend tussen 05.00-06.00 tijd is om de dag te beginnen.

Een #peuterpuber die alles zó leuk vind en tegelijkertijd wil doen dat de gemiddelde driftbui-teller een stuk is verhoogd (zo’n gemiddeld 7 per dag) om maar niet te spreken over de frustratie van ons ouders onderling, over wat te eten/wat te doen/wie gaat opstaan <- een battle die ik blijkbaar de hele week al verlies.

Kyon die last heeft van zijn eindelijk doorkomende voortanden met tegelijkertijd een verstopping die hij even kwijt moet (morgen waarschijnlijk een luier vol tot aan z’n nek, jeeeejj...) en ga zo maar door. 

In zo’n drukke week, met als vooruitzicht bergen was en chaos als het werken weer begint, zou me-time hoog op het lijstje moeten staan. Avonden lezen, ontspannen, badderen en vroeg slapen. Toch schiet dat er zelfs nu op vakantie nog bij in, omdat moeheid de overhand krijgt. Maar het is toch eigenlijk van de zotte dat je zelfs op vakantie die momenten niet claimt?

Vanmiddag besloot ik daarom om tegelijk met Kyon een uurtje te slapen en vanavond staan een gezichtsmasker en eindelijk lezen van een boek op de planning (Bert eyebrows to the max).

Heb jij ook zulke struggles ervaren op vakantie? Of juist kinderen die heerlijk in het nieuwe ritme mee gingen?

Kies jij juist voor het tóch uit eten gaan ondanks de sowieso komende driftbuien of kom je net als ons niet verder dan een zeldzaam bezoekje aan een pannenkoekenhuis? En last-but-not-least: wat is nou dé activiteit die jouw vakantie met kids tot een succes heeft gemaakt? 

Liefs, Isaura

IG: Bloggen_en_Bakken

Snap
4 jaar geleden

Net terug van centerparcs. Hier zijn ze al wel wat ouder. Dus ik heb in het zwembad een deel van mijn boek gelezen. Aangezien ze zelf overal in uit en vanaf kunnen. Wij hebben ze altijd overal mee naar toe genomen. Ook met uit eten gaan. Daar zijn ze bij centerparcs op ingesteld. Ik ging toen ze kleiner waren wel redelijk vroeg, zodat het niet te laat voor ze werd. Dan gewoon een hoofdgerechtje. Nu doen we een hoofdgerechtje en een toetje. Dit weekeinde gingen we veel op en neer, want we hadden de hond ook nog bij. Bowlen en midgetgolven komt er ook meestal nog bij kijken. Nu aftellen naar de zomer, dan gaan we naar een camping in frankrijk.