{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vakantie yeah! Oh eh hellup?!

Hoe houd jij je kroost en hond entertained?

Afbeelding blog 'Vakantie yeah! Oh eh hellup?!' Achtergrond blur afbeelding

Vakantie met kids en hond!

Oei het komt nu wel dichtbij zeg, we gaan op vakantie! Wisten jullie dat we de laatste twee jaar niet op vakantie zijn geweest? Waarom? Oh zoveel redenen. Ten eerste: onze kinderen hebben autisme en ADHD en waar het voor ‘gewone’ kinderen al veel kan zijn om op vakantie te gaan, is het voor onze kinderen soms gewoon echt teveel. Ze vinden het geweldig hoor, maar het kost ons als ouders ontzettend veel energie en stress. Nee, niet eerlijk om het om die reden niet te doen, maar ik ontspan beter wanneer we in ons fijne huis zijn en dagjes uit gaan. Dat is leuk voor ons allemaal en zo voorkomen we meestal de wereldberoemde meltdowns waar de gemiddelde peuter van 2 die geen snoepje krijgt in de supermarkt nog een puntje aan kan zuigen. Maar aangezien we familie in het buitenland hebben, moeten we wel af en toe ons hoofd laten zien, nietwaar? Dus we gaan goed voorbereid op reis! Ik deel wat tips, waar ouders van alle kinderen hopelijk iets aan hebben, maar ouders van zorgintensieve kinderen des te meer.

We gaan dus met de boot de overtocht maken naar Engeland. Dat is zo’n 6 uur. We gaan overdag en dus moeten we het een en ander aan entertainment verzorgen. We willen electronica zoveel mogelijk vermijden deze vakantie, ook papa en mama, dus de telefoons en laptops blijven in de auto onder het dek! Ja, we maken het onszelf niet makkelijk waaah! Maar goed, echte aandacht voor elkaar en misschien zelfs wat leerzame uurtjes voor ons kroost. Men neme mee:

– een tekenblok en kleurpotloden

– (voor)leesboekjes

– camera voor Titanic scenes (de king of the world versie, niet de ijsberg scene, getver Jinx ik het nou?!)

– puzzeltje

– reisbingo

– UNO

– vilten spelletje (moet ik nog maken, ik denk aan Minecraft, de jongens zijn al wat ouder dus ik kan niet met boerderijdieren aankomen vrees ik)

– wie is het?

– tic tac to

– Memory

En dan de hond. Die mag dus mee! Laat je echter niet in de maling nemen door die grote bruine puppy ogen! Ook deze mijnheer komt met bagage. Niet slechts wat brokken en speelgoed, nee het type bagage waardoor hij uitbarst in oorverdovend geloei wanneer wij weggaan. "Laat mij niet alleen! Ik hou van jullie! Ok, ik ga net zo lang gillen tot jullie komen!" En hij mag dus niet bij ons op de kamer, hij moet in de kennel op de boot. Dus ik zie mijn man en mijzelf al om en om de hond kalmeren en de kinderen zoet houden. Ja, sommigen zullen dat overdreven vinden, maar onze hond is een speciaaltje. Hij kwam 2 jaar geleden bij ons, geadopteerd uit Griekenland en heeft vervolgens 4 weken op de intensive care liggen vechten voor zijn leven. Wat had die mafklapper namelijk gedaan vlak voor vertrek? Een stuk nylon draad gegeten. Dat is achter zijn tong blijven hangen en zijn darmen ingekropen, waar het door de darmwand is geprikt en zich om zijn darmen heeft gewikkeld. Het gevolg was dramatisch. Maar dat wisten wij niet! Dus na heel wat (dure!) onderzoeken, waarbij ze niets konden vinden, heb ik gesmeekt of ze hem open wilden snijden. Op mijn risico. Daar vonden ze dus dat draad, dat zijn ingewanden had opgestroopt en afgekneld. Dat hij nog leeft mensen, dat is een wonder! Dus hij is ons hartepitje :D Stomme hond XD Van tevoren had ik mij voorgenomen dat de hond gewoon een hond zou zijn. Niet op de bank met je haren, slapen in je eigen mand, no way dat ik speciaal voer zo kopen als hij er zijn neus voor op zou trekken. Maar inmiddels hebben we een heuse koning, die zich het centrum van het Universum waant (net als de kinderen overigens, natuurlijk majesteiten!) die bij ons in bed slaapt en de lekkerste plek op de bank inneemt. Oh en speciaal voer krijgt dat hij onder de juiste hoeveelheid prijzingen tot zich neemt. “Goed zo, jongen! Wat een knappe jongen! Neem nog maar een hapje, jaaa!” Hem thuislaten? No way! Hij hoort bij ons! Afijn, die harige kanjer heeft dus ook entertainment nodig. Hersenwerkjes vind hij leuk, dus voor hem nemen we mee:

– een kong (alleen leuk met pindakaas erin)

– een voerbal

– zijn knuffeltje die ooit een lookalike was (hij is wit met een zwart oor, love) maar nu beide oren moet missen. Geen idee wie ze afgebeten heeft.

– zijn dekentje

– snuffelmatje met voertjes erin verstopt

– een puzzeltje

– z’n piepspeeltje (het is een banaantje, god zo schattig!)

– trektouw

– lading poepzakjes, want niks moet, behalve poepen

Nu ik er zo over nadenk. Ik denk dat we toch de telefoons in onze handbagage laten. En misschien koop ik dit weekend toch nog even een nieuwe tablet, zodat ze wat filmpjes kunnen kijken. En jullie? Hebben jullie nog geweldige tips om de reis zo relaxed mogelijk door te komen?

Liefs Leonie

Genderbalance.nl (ps: ik ben deze vakantie dus ook niet aan het werk! Dat word afkicken zeg! Maar ik heb wel supergaaf nieuws na de vakantie!)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je