{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vakantie spinsels...

Waar gaan we naartoe? Paniek! ;-)

Afbeelding blog 'Vakantie spinsels...' Achtergrond blur afbeelding

Daar ga je, op zoek naar een kindvriendelijke vakantie. Tja, en daar ging het eigenlijk meteen ook al mis. Het aanbod bleek.... heel veel... mega veel… eigenlijk gewoon te veel te zijn.

En terwijl ik mij een baan door al die hotels, appartementen, aparthotels etc. wurm, vind ik nou net niet hetgeen waar ik mijzelf met de mannen die relaxte summerbreak door zie brengen. Ik vind het toch een soort van dingetje hoor dat vinden van een leuke vakantiebestemming als gezin. Natuurlijk een feestje om te gaan, maar ’t is toch wel een dingetje!

Want, waar en hoe vind je nou die vakantie die leuk is voor ons als ouders (je weet wel, cocktailtje hier, relaxmomentjes daar + niet geheel onbelangrijk misschien wat qualitytime mogelijkheden voor twee tijdens het middagslaapje of in de avond)? Maar ook een plek waar wij optimaal kunnen genieten met en van onze kleine man. Eigenlijk een vakantie die van alle markten thuis is, voor een ieder leuk is, maar tegelijkertijd niet te hysterisch is. Snap je? ha ha

Voorafgaande aan het krijgen van een kindje heb je de wildste ideeën en denk je dat alles zo door zou moeten gaan zoals het altijd was. We noemen het een beginnersfoutje! :) Natuurlijk… er is nog heeeeel veel mogelijk en ik ben er dan ook een groot voorstander van om dat lekker voort te zetten. Maar ja… als ouders hebben we nou eenmaal rekening te houden met onze kleine mini mensjes en dat doen we natuurlijk ook met alle liefde. Wat wij wel afspraken van tevoren: All inclusive is een absolute n o  g o ! ! En meerdere keren naar hetzelfde plekje op vakantie gaan wordt tevens een n o g o ’ t j e ! ! Yes, duidelijke deal!

De zoektocht werd voorgezet en ik zag eigenlijk binnen no time door de bomen het bos niet meer. Bij het zien van sommige foto’s dacht ik al; help! En bij mega groots opgezette hotels voelde ik; nope, ook dit is duidelijk niet aan ons besteed.
Ik overdrijf een beetje hoor, maar het was het gewoon niet. Best bijzonder eigenlijk om al een soort van vakantiestress te krijgen voorafgaande aan je vakantie. De koffers zijn nota bene nog niet eens gepakt. Oops…

Vorig jaar boekten we last minute een tripje naar Ibiza, wat ontzettend goed uitpakte en echt heel leuk en relaxed was. Het hotel met alles erop en eraan voldeed volledig aan ons eisenlijstje.

Denkende aan die fijne week, begon er stiekem ineens zo’n intern stemmetje te spreken…”joh Marleen, is het misschien niet gewoon héél erg lekker om nog een keertje terug te gaan?!”. Oké, dat heb ik niet gedacht, neee… dat was een grapje! En alsof het zo moest zijn kreeg ik op dat moment een insta berichtje van onze vakantie vrienden van vorig jaar. “Hoiii, wij gaan weer terug naar Ibiza, gewoon omdat het zó leuk was!” stuurden ze.

Ik vertelde dit ’s avonds aan the husband waarop hij zei; “Hoe leuk! Waarom doen wij dat eigenlijk ook niet? We hebben nog lang niet alles van het eiland gezien en het was echt héérlijk!”.
Oh mijn god, hij zei het zelfs hardop! En had daar absoluut een punt...

Mijn hersenspinsels sloegen op hol. “We kunnen daar optimaal genieten met z’n drietjes, er zijn superleuke faciliteiten bij het hotel, het voelt totaal niet als ‘hotel hotel’ en niet geheel onbelangrijk; de bedden zijn fantastisch en alles ziet er super hip en leuk uit! Een plekje waar we echt blij van worden. Oh ja en Guus z’n eisenlijstje kunnen we daar serieus in één keer afvinken: 1: semmuhhh (zwemmen), 2: schjeppuhhh (scheppen) & 3: glijuhhh (glijden)”. De drie factoren waar wij hem het zielsgelukkig mee kunnen maken zijn op dit plekje op een hele fijne en leuke manier aanwezig.

Daarnaast slaapt Guus dit jaar nog tussen de middag… en terwijl ik dit dacht zag ik mijzelf weer aan het zwembad liggen met een tijdschrift of goed boek tijdens deze momenten vorig jaar. Vervolgens kwam er een flashback waarbij ik ons ’s avonds aan een verfrissende alcoholische versnapering zag zitten, gezellig met z’n tweeën terwijl hij al lekker lag te slapen. Hmmm… misschien was dit hele plan zo gek nog niet!".

En ja hoor, na een nachtje slapen was ik om: WOW, we’re going to Ibiza! En wat denk je? We zitten all inclusive (dikke fail 1) én gaan dus voor de tweede keer op rij naar hetzelfde plekje (dikke vette fail 2). Ach joh, we hangen ‘m onder de noemer #parentslife en gaan optimaal genieten van een te gekke vakantie. Zo… pfhoeee, vakantiestress: see you later! Is het al tijd om te gaan? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je