Snap
  • Vakantie dagje weg
  • afvallen
  • PCOS

PCOS en dan?

Waarom ik?

Hallo lieve allemaal,

Dit is mijn eerste blog. Ik wil jullie graag mijn verhaal vertellen. 

Het begon allemaal in oktober 2018, ik ging trouwen dus liet ik mijn spiraal verwijderen. Dol gelukkig omdat ik van de pijn verging van dat rottige ding... Na het trouwen ging ik in beraad met mijn man. Willen we kinderen, zo ja...? Hoeveel...? Zijn antwoord was kort maar krachtig "Natuurlijk wil ik kinderen!" Dat was zijn grootste droom en ook die van mij. 

Toen kwam de klap... Ik ging naar de huisarts omdat mijn menstruatie uitbleef. Na meerdere bloedtesten die negatief waren en veel zwangerschapstesten die ook negatief waren, toch maar een echo overwogen. 3 dagen daarna kregen we de assistente van de huisarts aan de lijn met de uitslag. In blije verwachting zaten we aan de telefoon zou het dan toch...? Helaas niet zwanger maar wel wat anders... PCOS, "Wat?" vraag ik aan de assistente, PCOS. Geen idee wat het is, gelukkig wist google het wel. Het polycysteus-ovariumsy droom... Het wat!? Ja dat dacht ik ook... In het kort, cysten op de eierstokken.

Wat nu...?

Op naar het ziekenhuis naar de PCOS poli, echo laten maken en duidelijk meerdere cyste te zien. Dit betekende dus een kleine kans op kinderen voor mij en mijn man... Het was mijn schuld... Als ik geen overgewicht had gehad dan was dit niet gebeurd... Gelukkig was dit een valse gedachte, het is wel gezonder en beter om wat af te vallen maar het was niet de oorzaak. De oorzaak is voor de meeste artsen nog een raadsel, helaas. 

Onze wereld was even helemaal ingestort. Geen kinderen voor ons, naja misschien wel dat is afwachten... 

Meer weten over dit traject en hoe ermee om te gaan? Volg me en zie spoedig de volgende blog...

Bedankt! Jij ook sterkte!

4 jaar geleden

Ik zit precies in hetzelfde schuitje! Sterkte!

Ahhh heel veel sterkte... Is geen fijn gevoel. ?

4 jaar geleden

Ik lees met je mee, 26 juni heb ik weer een afspraak in het ziekenhuis. Van veel buikpijn tot aan uitblijvende menstruatie. Ik ben inderdaad bang voor hetzelfde..