{{ message.message }}
{{ button.text }}

Op pad in coronatijd

Afbeelding blog 'Op pad in coronatijd ' Achtergrond blur afbeelding

Dit is mijn eerste echte blog op mamaplaats dus even wennen. Samen met mijn partner zijn wij echte vakantiegangers. In 2019 kwam onze dochter Lune en is dat niet echt veranderd. Toen ze 10 weken was gingen we met z’n drieën naar Amerika. Maar ook als het weekend is dan gaan we op pad. Met onze museumkaarten in onze handen gingen we op pad. Activiteiten die werden georganiseerd in een stad dan gingen we gewoon kijken of het wat was. 

Helaas kwam de corona in de wereld dus staat het reizen op een laag pitje. Niet even een weekje naar Egypte of weer een verre reis maken. 

Toch proberen we in de weekenden er even op een veilige manier op pad te gaan. Even bewegen na een week vanuit huis werken. 

Het was zo na de kerstvakantie dat we waren begonnen met uitstapjes: 

Ik zag dat er een beeldenroute was in Zwolle. Ontzettend leuk en er waren verschillende routes. Wel moet je een beetje kaart kunnen lezen want anders loop je 2 halve routes. Dat mocht enkel de pret niet drukken 😉

Daarna kwamen we erachter dat er kabouterpaden zijn. Bij vele kan je een kaboutermuts, knapzak en opdrachtenkaart krijgen. Echter een 2 jarige kan niet lezen dus dat slaan wij over. 

Er zit een heel verschil in de kabouterpaden. De een heeft enkel kabouterpaaltjes staan en bij de ander is het echt aangekleed.

We begonnen in Zeewolde bij de zevensprong.Een korte route met kleine activiteiten. Normaal lezen ze ook voor maar door de corona op dit moment niet. Wel aan het eind een kleine speeltuin met een picknicktafel. 

Daarna gingen we naar de kemphaan in Almere. Blijkbaar zijn wij niet zo goed in kabouterpaaltjes zoeken want ook daar hebben we verschillende kabouterroutes gedaan. Het voordeel hier is dat je ook bij stichting aap en almere jungle kan kijken

We hadden de smaak te pakken dus een week erna naar Nunspeet. Dat was echt door het bos lopen maar wel leuk met al die heuveltjes.

Ook gingen we naar de place to be Bant. Bant waar is dat hoor ik de meeste zeggen?? Ja, dat is een dorp in de Noordoostpolder. Op dat moment lag er sneeuw en zagen we halverwege een sculpturenroute. Dus auto neergezet en die gelopen. De wasmand als slee meegenomen en lopen.

Het weekend erna de broodkruimeltjes route in Zeewolde gelopen. Door de corona is helaas Hans en Grietje gesloten maar je kan wel in het bos lopen. Het leukste was het pontje aan het eind. 

Als laatste hadden we afgelopen weekend het grote kabouterpad in Dronten. Tot nu toe de leukste maar ook wel de drukste. Gelukkig waren we vroeg in de ochtend gegaan. 

In de volgende post zal ik vertellen over onze uitstapje van aankomend weekend. Tips zijn altijd welkom! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je