{{ message.message }}
{{ button.text }}

Nadine #02

Nadine van Zanten

Afbeelding blog 'Nadine #02'

De koude natte doek op haar voorhoofd doet haar beseffen wat er is gebeurd.
‘Oh Hemel’ zegt Nadine.

Opstaan Nadine, opstaan! Je ligt op de vloer in een kroeg die steeds voller raakt met mensen. Wat een vernedering, sta op!

De mooie bruine ogen kijken haar nog steeds aan. Nadine verzinkt erin en vergeet even wat er gebeurd is. Als donderslag bij heldere hemel is ze terug waar ze is en komt tot de conclusie dat ze nog steeds op die vieze kroeg vloer ligt. Snel wil ze opstaan maar de man met de donkere ogen grijpt haar vast. 
‘Ho, niet te snel jij’, zegt een warme stem. ‘Hier, ga maar even zitten’. De mooie ogen man helpt haar op een stoel en rijkt haar een glas water aan. 

Alles draait. Al die mensen. Ze kijken me aan. Ik wil hier weg. Waar is Loïs?!
Ze staat niet meer bij de bar. Shit shit shit Nadine, alleen jou kan dit weer overkomen!

Dank je, zegt Nadine tegen de mooie ogen man. Ik weet niet waar mijn vriendin is, ik zal haar bellen. De mooie ogen man opent haar tas die op de grond ligt. ‘Mag ik?’ Vraagt hij. Na een goedkeurende knik van Nadine haalt hij haar telefoon uit haar tas. Nadine besluit haar te appen, door de drukte in de kroeg zal Loïs haar niet verstaan als ze belt.

Loïs, waar ben je? Ben gevallen. Zit op een stoel vlakbij de wc’s. X

‘Je hebt weer wat kleur gekregen in je gezicht’ zegt de mooie man terwijl hij haar tas aangeeft. ‘Dankjewel voor je hulp, wat een blamage hè?’. Nadine kijkt weer in de donkere ogen en voelt een kriebel in haar buik. Wauw, wat is deze man mooi.

‘Nadine!! Gaat het? Oh God, sorry! Ik stond even buiten te kletsen!’ Loïs bekijkt haar vriendin van top tot teen. ‘Ik ben ok Loïs, alleen wat geschrokken. Laten we naar huis gaan’.

De mooie ogen man helpt haar uit de stoel. Nadine bedankt hem nogmaals en ondersteund door Loïs lopen ze richting de uitgang. ‘Lieverd, weet je zeker dat het gaat? Wil je niet even gecheckt worden?’. 
‘Het gaat alweer Loïs’, zegt Nadine. ‘Ok. Ik bel een taxi voor je. Je fiets komt wel’.

Nadine en Loïs nemen afscheid bij de taxi. ‘Laat je het me weten als het toch niet gaat?’. Die Loïs. Wat is het toch een schat.
Nadine geeft Loïs een knuffel, bedankt haar en stapt in de taxi.
‘Driehoekstraat 12 alstublieft’.

Nadine opent de deur van haar appartement en loopt naar binnen. Haar poes Minni komt direct op haar af en geeft kopjes tegen haar panty vol ladders van de val. ‘Dag schatje’, zegt Nadine terwijl ze het licht aanklikt en naar de keuken loopt. Ze zet de waterkoker aan en loopt naar de badkamer. Ze laat het bad vollopen en drupt er enkele druppels van haar favoriete lavendel olie in.

Terwijl het water stroomt draait ze zich om en kijkt ze in de spiegel. Haar mooie grijze jurkje is vies van de kroeg vloer en haar rode lippenstift is uitgeveegd tot op haar kin. Thanks Loïs.... denkt Nadine.

De volgende morgen schrikt Nadine wakker van haar telefoon die afgaat. 
Half slapend neemt ze op. ‘Dag Nadine, met mevrouw Van Dijk. Ik bel me om te zeggen dat ik het niet ga redden om 13.00 uur’. ‘Is het mogelijk dat we om 13.30 uur afspreken?’.
SHIT. Afspraak met mevrouw Van Dijk vandaag vergeten. Ik moet echt leren nee te zeggen als mensen om afspraken in het weekend vragen!
‘ Geen enkel probleem mevrouw Van Dijk, ik zie u vanmiddag’. Nadine hangt op, vliegt uit bed en springt onder de douche.

Onderweg naar haar salon stopt ze bij haar favoriete broodjeszaak waar ze dagelijks komt. ‘Goedemiddag Jake, voor mij alsjeblieft hetzelfde als altijd’. 
In de auto eet Nadine haar geliefde broodje roomkaas met zalm op als ze doorrijd naar haar salon.

Ik had gewoon gisteren mijn salon al moeten schoonmaken, dan had ik nu thuis nog even rustig aan kunnen doen.

Terwijl ze thee zet en de radio hard aan zet, pakt ze de stofzuiger en begint met het stofzuigen van de vloer. 
Als ze klaar is en met haar voet de stofzuiger uit drukt klinkt het deuntje van haar voordeurbel. 

Huh, mevrouw Van Dijk zou toch om 13.30 uur komen? Dat is een uur te vroeg .

Nadine loopt naar de deur en als die opent ziet ze een postbezorger staan. 
‘Goedemiddag mevrouw, ik heb een pakketje voor u. Als u hier even wilt tekenen?’. Nadine tekent, groet de bezorger en loopt weer naar binnen. 
Vast een gedeelte van die nieuwe lijn van producten die ik besteld heb.
Ze legt het pakketje in de kast en loopt naar het keukentje om thee in te schenken.

Nadat de rest van de salon weer spik en span is, loopt Nadine naar de kast waar het pakketje ligt. Ze opent het als een klein kind dat haar verjaardagscadeau mag openen.
Uit de doos haalt ze een sjaal. 

Een sjaal? Mijn sjaal!! Deze ben ik gisteren vergeten in die kroeg! Huh? Hoe...?!

In de doos zit nog een pakketje, ingepakt in rood papier met witte stippen. Ze opent het en tot haar verbazing zit er een klein EHBO doosje in. Ze scheurt het papier los en vind in het doosje een kaartje met de tekst:

‘Ik hoop dat je veilig thuis bent gekomen en niets hebt overgehouden aan de val. 
De sjaal hing over een barkruk en ik ging er vanuit dat deze van jou is. Met deze EHBO kit kun je de volgende keer misschien veiliger op stap :)
Liefs en misschien tot ooit, Niels’.

Niels?! Dit moet de mooie ogen man zijn!
Nadine’s hart maakt een sprongetje.
Maar.... hoe krijgt hij dit binnen 24 uur voor elkaar? En hoe weet Niels in hemels naam waar ik werk...? 
*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je