{{ message.message }}
{{ button.text }}

Met een peuter naar het strand? Dit moet mee!

Met alle handige tips die je nodig hebt voor een dagje strand met een peuter.

Afbeelding blog 'Met een peuter naar het strand? Dit moet mee!' Achtergrond blur afbeelding

Een dagje strand zit er deze zondag wel in natuurlijk. 30 graden, daar wil toch iedereen van genieten? Maar wat is er nou handig om mee te nemen? En hoe krijg je die hele volksverhuizing het strand op? Ik vertel het je in dit artikel.

De essentials

Het allerbelangrijkste is het meenemen van de essentials. Denk hierbij aan handdoeken, zwemkleding en zonnebrand. Omdat peuters niet allemaal direct fan zijn van het zand is het handig om een extra grote handdoek mee te nemen. Zelf heb ik een XXXL Hydrofiele deken. Deze gebruik ik ook vaak voor picknicks, maar ook als strandlaken. Zo zit je niet met het vervelende geschuif van handdoeken en het daarbij behorende zand op plekken waar je het niet wilt hebben.

Ook een parasol is onmisbaar. Zeker met de tere huidjes van je kroost wil je voor schaduw zorgen. Wanneer ze lekker aan het spelen zijn vergeet je al snel te smeren met factor 50, maar wanneer ze in de schaduw kunnen spelen hoef scheelt dat al weer een hoop.

En natuurlijk, bandjes! Je kunt natuurlijk voor de bekende vleugeltjes gaan. Maar er zijn ook leuke badpakken met ingebouwde floaters,  reddingsvestjes en ga zo maar door. Het belangrijkste is dat je iets meeneemt waar je kindje zich fijn in voelt. Want als dat niet zo is gaan ze geheid af.


Afbeelding blog 'Met een peuter naar het strand? Dit moet mee!'

Welke zonnebrand kies jij?

Ik heb onlangs nog op Jamey.nl een review geschreven over de zonnebrand van Ladival. Deze vind ik persoonlijk heel erg fijn omdat die ook geschikt is voor de extreem zon gevoelige huid. Er zit daarnaast ook geen troep in waardoor Noé er met haar eczeem ook erg goed tegen kan. Mocht je meer willen lezen zwemmen met een eczeemhuid, kijk dan even op jamey.nl.

Speelgoed!

Ook speelgoed is erg belangrijk wanneer je naar het strand gaat met een peuter. Neem vooral geen "dure" items mee zoals tablets of dingetjes die je snel kwijt gaat raken. Maar ga bijvoorbeeld eens langs de Action en haal zo'n leuk strand setje met een emmer, schep en vormpjes.

Snacks en drinken

Wanneer je lekker aan het strand zit kies je er al snel voor om "dure" snacks en drankjes te bestellen. Maar waarom zou je? Haal vooraf wat flesjes drinken en een watermeloen en je komt een heel eind!

Afbeelding blog 'Met een peuter naar het strand? Dit moet mee!'

En dan begint het zware werk...

Alles is gepakt. Klaar voor vertrek. Maar dan schrik je toch wel even wat er allemaal mee gaat. Plus je kind(eren) en dat allemaal gecoördineerd over een strand heen sleuren met 10.000 andere gezellige mensen die precies het zelfde idee hadden. Hoe ga je dat voor elkaar krijgen? Want met een buggy of kinderwagen kom je niet "eventjes" het strand over. Laat staan met alle spullen die er nog bij horen.

Afbeelding blog 'Met een peuter naar het strand? Dit moet mee!'

Tadaaa de Beachwagon!

De beachwagon is mijn grootste vriend in de zomer. Het is namelijk de Ferrari onder de bolderwagens. En zoals de naam al zegt is hij speciaal gemaakt voor het strand. Op Jamey.nl staat een volledige review, maar ik kan alvast verklappen dat je deze echt wilt hebben. Kind er in, spullen er in en gaan met die hap!

Ik wens je alvast heel erg veel plezier op het strand (of waar je dan ook lekker gaat genieten van het zonnetje). Vind je het leuk om meer te lezen over mij en mijn gezinsleven? Vergeet dan niet een kijkje te nemen op jamey.nl.

Liefs,

Jamey

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je