{{ message.message }}
{{ button.text }}

Marokko bezoeken met Kinderen

Afbeelding blog 'Marokko bezoeken met Kinderen'

Hoewel Marokko bij veel mensen bovenaan de stedentrip bucketlist staat, is het nog geen populaire bestemming voor gezinnen. Helaas. Want het is een prachtig land en erg leuk voor gezinnen. Het is een geweldige bestemming om “ver” te reizen met kinderen. Het is niet ver vliegen en toch kom je in een compleet andere wereld terecht. Daarnaast zijn de Marokkanen gek op kinderen.

Waarom naar Marokko met kinderen?

De bezienswaardigheden van Marokko zijn ontzettend afwisselend. Van prachtige afgelegen stranden, overnachten in de woestijn, schitterende natuur tot drukke steden. Je kan er van alles doen. Voor iedereen is er wel wat te doen. Ook voor mensen die op reis zijn met hun kinderen. 

Wat Marokko nog meer aantrekkelijk maakt zijn de kleuren en geuren die in het hele land anders lijken te zijn. De helder blauwe kleuren van Chefchaouen of de overweldigende kleuren op de markt van Marrakech. Het is allemaal prachtig. Je kinderen zullen het geweldig vinden. 

En dan hebben we het nog niet eens over het eten gehad. Iedereen met Marokkaanse vrienden weet dat de Marokkaanse keuken heerlijke gerechten bevat. En ook daarvoor geldt dat er door het hele land andere fantastische gerechten te vinden zijn. Mijn kinderen vonden het heerlijk. Je kunt natuurlijk ook zelf wat meenemen als je nog jonge kinderen hebt, daar kun je hier meer over lezen. 

Marokkanen en kinderen

Uit mijn ervaring heb ik geleerd dat Marokkanen dol op kinderen zijn. Overal waar we kwamen, kwamen we gezinnen met kinderen tegen. Genoeg speelkameraadjes dus. Daarnaast werd onze dochter overal hartelijk ontvangen en kreeg ze ook van volwassenen voldoende aandacht.

Nergens hebben wij ons onveilig of benadeeld gevoeld. Sterker nog. Overal werden we ontzettend vriendelijk geholpen. Waar wij in het verleden in Azië vaak als wandelende portemonnee gezien werden is dat in Marokko (op een toeristische uitzondering na) absoluut niet het geval. 

Verwacht in Marokko overigens geen land wat ingesteld is op toeristen met kinderen. Dat niet. Pretparken heb ik niet gezien en ook op stranden wordt niet direct rekening gehouden met kids. Is dat een probleem? Nee, volgens mij niet. Want een kind heeft op een strand niet veel meer dan een schep of bal nodig.

Het verkeer is er wel chaotisch en gevaarlijk. Houd je kinderen dus goed in de gaten. 

Praktische tips

Drink geen kraanwater. Dit geldt zowel voor jezelf maar nog meer voor je kinderen. Zelf neem ik nog wel eens een slok kraanwater als ik dorst heb en er niks anders voor handen is. Maar laat je kinderen het niet drinken. Kinderen zijn veel gevoeliger voor de bacteriën en worden er ook sneller ziek van. Het eten is vaak pittig. Is je kind daar niet aan gewend of geen fan van. Hou dan goed in de gaten wat je besteld.  

Veel producten die je voor je (kleine) kinderen nodig hebt zijn gewoon beschikbaar. Luiers en billendoekjes kan je gewoon in de winkel krijgen. Potjes zijn wat lastiger maar als je ze tegen komt gewoon inslaan. 

Wij hadden voor het vervoeren van onze dochter een draagzak en buggy bij ons. Hoewel onze dochter geen fan is van de draagzak hebben we ook die regelmatig gebruikt. Vooral als ze moe werd. Het probleem met de buggy was dat de wegen en straten vaak slecht zijn en het dus lastig rijden kan zijn. 

Daarnaast reizen wij altijd met een Deryan tentje. Ideaal om in te slapen voor de kleintjes. Je kunt ze eenvoudig meenemen en overal opzetten. Dat voorkomt gedoe als je een hotel treft welke geen kinderbedjes hebben. Bij ons hadden ze overigens overal een kinderbed aanwezig. 

Wil jij op reis naar Marokko? Op reis-expert.nl lees je nog meer informatie over het reizen in Marokko. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je