{{ message.message }}
{{ button.text }}

Kletsnatte sokken van plezier

Over onze heerlijke dag naar het bos en tips welke bossen fijn zijn om te bezoeken

Afbeelding blog 'Kletsnatte sokken van plezier' Achtergrond blur afbeelding

Afgelopen zaterdag pakte wij de tassen in met lekkers en kleedde wij de kinderen in oude kleding met laarsjes om op avontuur te gaan opzoek naar kaboutertjes.

In deze tijd van het jaar kan je de huisjes van de kabouters overal vinden en aangezien wij 2 kids hebben die enorm van baggeren houden besloten we ondanks de slechte weersvoorspellingen gewoon te gaan.

We belde het vriendinnetje van Jayson of ze mee wilde mama is ziek dus dan kan ze er ook even lekker uit nou razend enthousiast dat ze mee mocht stapte ze in. 

Ik start de auto en we gaan op weg naar het belevenissen bos in Lelystad 

Onderweg naar het belevennissenbos kletsen Jayson en Laura over van alles en stiekem moet ik een beetje om hun kinder logica lachen.

Hele plannen smeden ze over het klimmen en klauteren wat ze gaan doen.

Eenmaal in het bos stoppen we de picknick in de kinderwagen en max warm in de drager bij mij dat het belevenissenbos echt een oerstom idee is met een kinderwagen dat wist ik toen nog niet we gleden alle kanten op maar dat mocht de pret niet drukken.


We kwamen bij een spannend smal bruggetje dus we staken kind voor kind aan de hand over de kinderwagen als laatst om er vervolgens achter te komen dat het vanaf daar alleen nog boomstam planken over het water zijn tja dat ging niet.

Dus we namen een andere afslag niet wetend wat we aan het eind van de route zouden treffen liepen we door diepe modder plassen in de stromende regen.

Kinderwagen vast tot boven aan de wielen en ik bijna vlak er naast achter me klinkt het luide gegiechel van Laura het vriendinnetje van mijn zoon hahaha mama van Jayson je viel bijna in de modder. We hebben heel hard gelachen een maal aan het eind komen we er achter dat het weer verder gaat met boomstammen we moeten terug.

Een nog net zo komisch ritueel en PJ die alle kanten op glibberend mij helpt met de kinderwagen maar wel 3 kids volledig in hun element in de flinke lagen modder wat hadden ze plezier !

Op de terug weg ontdekken we een soort water speelding hoe ik het moet omschrijven geen idee maar de kids mochten er in en werden drijfnat PJ die lichtelijk nog in zijn serieuze werk stand zit begint iets paniekerig jongens niet doen jullie worden helemaal vies en nat.

Ik vraag hem Ja dus ? We zijn hier toch om vies en nat te worden daar zijn het kinderen voor. Ga je zelf eens na hoe lekker is het om even helemaal alles los te laten. Oke zucht hij ik laat het maar jij kleedt ze straks om. Ik stem toe het begint kei hard te regenen dus we besluiten na 3 uur dat het genoeg is geweest de geplande picknick worden patatjes thuis en de harde broodjes komen morgen ochtend wel weer voor het ontbijt. 

De kids al lopende met paraplu's blijven niet bepaald droog zelf een paraplu houdt zoveel regen niet tegen.

Op het laatste stuk zegt PJ Lieke loop je een beetje door? Ja papa ik loop door maar wel alleen door de blubber. Al stampend in diepe modder plassen.

Ik denk dat dit kenmerkt hoe leuk ze het vonden eenmaal bij de auto stop ik max in de maxicosi en kleed in de kids een voor een om in de achterbak van de auto zelf drijfnat door de regen die tussen mijn jas door mn nek in loopt .

Het was een heerlijke dag we hebben genoten en zo hoort het regen is niet erg en vies worden ook niet.

En of we nog kaboutertjes hebben gevonden? Nou die schuilden voor de regen...


Ik ga graag naar bossen enkele tips van mij van bossen die leuk zijn om naar toe te gaan zijn : 


Het bos in Oudemirdum aan de oudebalksterweg Fijne paden en wandelroutes , ben je gek op fietsen volg dan eens de bremer wildernisroute echt heel fijne afstand en prachtige omgeving om te fietsen  

Het rijsterbos in rijs (Friesland)

Als je dit bos doorloopt kom je uit bij een fijn strand met een leuk restaurantje 

Het streekbos in Bovenkarspel in dit bos zijn vele leuke activiteiten te doen zoals boomklimmen etc Google maar eens naar de mogelijkheden.

Het belevenissen bos in Lelystad leuk met kids vanaf 3 a 4 jaar die goed kunnen lopen (kinderwagen geen goed plan) 

De klimduin in Schoorl ( tip van mijn man ik ben er nog niet geweest want met een spierziekte schijn je hier beter niet heen te kunnen gaan ivb met het zware lopen en klimmen.

Er staan er nog heel veel op mijn lijstje maar die komen later nog wel 


Afbeelding blog 'Kletsnatte sokken van plezier'

Het belevenissen bos in Lelystad

Afbeelding blog 'Kletsnatte sokken van plezier'

Het streekbos in Bovenkarspel

Afbeelding blog 'Kletsnatte sokken van plezier'

Het bos aan de oudebalksterweg in oudemirdum

Afbeelding blog 'Kletsnatte sokken van plezier'

Het rijsterbos in Rijs

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je