{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ja ja ik voel het al: het is begonnen!!

Waarom Carnaval voor ons de leukste week van het jaar is!

Afbeelding blog 'Ja ja ik voel het al: het is begonnen!!' Achtergrond blur afbeelding

Waarschuwing: deze inleiding heeft een hoog Brabants gehalte… #hoorterbij Op d’n donerdag vur d’n vrijdag vur d’n Carnaval zijn Loet en ik er al helemaal klaar voor #wijkunnennietwachten De móóiste dagen van 't jaar zijn aangebroken in ons mooie Kruikenstad (Tilburg). Daar waar we vijf dagen lang vol overgave zingen wa’n lekker ding gij bent, we bij Hoevelaken linksaf slaan, we veurt alles dubbel zien en ze voelen klotsen in onze maag, de polonaise achteruit lopen, we vijf dagen lang sloai meej juin meej aai meej ѐѐrrepel of eigenlijk gewoon friet meej frikandel eten, terwijl ons stijfgroen op d’n vensterbank recht overeind vur ’t raam staat en we nog maar ’n biertje en schrobbelѐr vatten omdat we van beide nooit teveel genoeg gehad hebben en we zullen blijven daaaansen, sjaaaaansen en genieten tot aan d'n dubbele ambiaaaaance van Et Sebiet! Wat zullen we hard, vals en schaamteloos meeblèren met onze favoriete Veul Gère nummers, m’n Sanseveria zeker 386x inzetten, en minstens net zo van d'r in en d'r uit gaan en daaaaaansen tot we er nog eentje met de jas aan doen! CV d’n Kluivenbijters en álle liefhebbers van dit schitterende feest… ’t is begonnen!!! Dat 't voor iedereen maar weer 'n schitterende Carnaval mag worden... Ik zeg ALAAF!! Wij zijn los en beginnen morgenvroeg bij Loet op school aan wat ongetwijfeld weer een onvergetelijk feest gaat worden! Even geen werk, problemen of verplichten, alleen maar genieten, feesten, en leven op bier, friet en fikandellen #whoopwhoop #geenzorgenloetkrijgtranja Vanaf nu tot volgende week woensdag zitten wij even lekker in onze unicorn-bubble

Bovenstaande is m’n zojuist geplaatste Instagram post (@love.laugh.loet) die uiteraard de komende dagen ook volledig in het teken van Carnaval zal staan. Voor ons echt de mooiste week van het jaar! Al van kids af aan heb ik de mooiste herinneringen aan Carnaval en ik hoop dat Loet later met net zoveel plezier terug zal kijken op het gezelligste feest dat er is. Bij ons was het vroeger thuis met carnaval altijd een soort van hotel waar zowel m’n zussen en ik meerdere logeetjes meenamen, het hele huis in het teken stond van schmink, make-up pruiken en lekker en veel (ongezond) carnavals-eten (want met carnaval mag dat lieve mensen!) De enige dagen in het jaar dat ik als kind wél laat op mocht blijven omdat m’n ouders ook gezellig met vrienden Carnaval aan het vieren waren in dezelfde kroeg. Ik kijk er op terug als de leukste weken van het jaar.

Want écht Carnaval vieren, dat zit in je bloed! Een echte Carnavaller begint al met een gezellig Carnavals-ontbijt, viert Carnaval al vanaf 11:11 in de ochtend en slaat geen dag over. Voor mij is het vieren van Carnaval dus ook een essentieel onderdeel van de opvoeding (schreef ik met een knipoog maar meen het stiekem wel) in de zin van dat ik hoop dat Loet er later net zo van zal genieten als ikzelf. En als ik kijk hoe Loet er nu al mee bezig is gaat dat he-le-maal goedkomen.

Op dat ene jaar na dat ik geen Carnaval kon vieren door de complicaties na de geboorte van Loet geloof ik niet dat ik ooit een dag overgeslagen heb en zelfs Loet heeft behalve dat eerste jaar verder ieder jaar al vrolijk meegedaan! In de avonden niet natuurlijk, dan is Loet bij Pat’s ouders of thuis met Pat (die wel van Carnaval houdt maar waarbij het niet écht in het bloed zit dus halleluja die offert zich graag op zodat ik door kan gaan #echteliefde #scoortiepuntenmee) maar overdag gaat ze al graag mee. Als ik haar zie genieten en al vrolijk mee hoor zingen op ons CV-lied M’n Sanseveria dan geniet ik nóg meer! Ook zingt ze al volop mee met de hits van Veul Gère, gelukkig nog geen besef van wat de geweldige dubbelzinnige teksten eigenlijk betekenen haha.

Het allerleukste aan de Carnaval vind ik de outfits. Vroeger al maakte m’n moeder voor m’n zussen en mij de leukste outfits en inmiddels ook voor Loet. Vorig jaar verraste ik Loet door zelf ook als flamingo verkleed te gaan (zie onderaan deze blog wat foto's van de afgelopen jaren). Ze was zelf al verkleed als flamingo en die blik toen ze zag dat ik ook in dezelfde outfit binnen kwam was onbetaalbaar. En een nieuwe traditie was geboren: normaal ben ik niet zo van éxact dezelfde outfits dragen met de Carnaval maak ik hier graag een uitzondering voor!

Al weken terug stonden we in de stoffenwinkel om samen met Loet de stofjes uit te zoeken voor onze Unicorn-outfit van dit jaar. Heerlijk onderdeel van de voorpret. Je zult mij nooit in de kroeg vinden tijdens Carnaval zonder complete outfit met pruik, wimpers en de hele mikmak en Loet heeft de smaak ook al te pakken. Die wilde perse ook weer een pruik dit jaar. Uiteraard houdt ze deze niet de hele dag op dus ook al een alternatief bedacht voor tof unicorn haar zonder pruik (die zien jullie later nog verschijnen).

Kortom: na vanavond zitten wij in onze unicorn-bubble en zijn we 5 dagen lang volop aan het genieten met een keiharde zachte G! Morgen beginnen we al vroeg op de school van Loet. Voor zo’n feest neem ik maar al te graag een vrije dag op om te kunnen helpen. En laat ik nou net ingedeeld zijn als “schminkmama”. Voor de mensen die mij een beetje kennen: onhandig als ik ben is dit geen natuurlijk goede match. Ik vrees dat de kinderen zullen zeggen “niet bij haar in de rij gaan staan want die kan het helemaal niet” maar goed, ik ga m’n best doen en tussendoor stiekem spieken hoe die kleine unicorn van me Carnaval viert met haar vriendjes en vriendinnetjes, zó leuk!

Ik hoop echt dat het voor iedereen die net zoveel van Carnaval houdt een ongelofelijk mooie Carnaval gaat worden. Geniet ervan lieve mensen! Mocht je het leuk vinden dan kun je onze avonturen volgen op m’n Instastories de komende dagen, ik biedt alvast mijn excuses aan voor het ongegeneerde gezang! En lieve Loet, wij gaan er als jij iets groter bent net zo’n gezellig feesthotel van maken thuis hoor: laat maar komen die vriendinnetjes, hoe meer zielen hoe meer vreugd: vooral met de Carnaval! Alaaf en geniet!!

Liefs, Marlijne! 

Afbeelding blog 'Ja ja ik voel het al: het is begonnen!!'

Vorig jaar waren we beide verkleed als Flamingo! Onbetaalbaar haar snoetje toen ze zag dat ik ook als Flamingo verkleed was: een nieuwe traditie was geboren!

Afbeelding blog 'Ja ja ik voel het al: het is begonnen!!'

Een van mijn favoriete baby-carnavals-pakjes van Zebra-Loet! Awesome memories aan deze Carnaval!

Afbeelding blog 'Ja ja ik voel het al: het is begonnen!!'

Dit jaar staat (hoe kan het ook anders) in het teken van de Unicorn!

Afbeelding blog 'Ja ja ik voel het al: het is begonnen!!'

Wij wensen jullie allemaal een ge-wel-di-ge Carnaval toe! #kannietmissen #genietze

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je