{{ message.message }}
{{ button.text }}

Herfstvakantie, wat gaan wij doen.

Een paar kleine tips what to do in de herfstvakantie

Afbeelding blog 'Herfstvakantie, wat gaan wij doen.'

Hoera eindelijk is het dan herfstvakantie.

Tja je kijkt er al een tijdje naar uit.. even een weekje lekker met de kids. Lekker gezellig naar een speeltuin, gezellig ergens een hapje eten. Samen lekker erop uit.

And then reality kicks in. Shit het is nog steeds Corona tijd en net voor dat wij herfstvakantie krijgen zijn de maatregelen helaas weer aangescherpt. Dus moeten we het over een andere boeg gooien.

Bij deze dus een paar dingen die wij gaan doen om de dagen om te krijgen en toch de kids het gevoel van een heerlijke onbezorgde herfstvakantie te geven. We moeten gewoon wat creatiever zijn, zo kun je toch nog een heerlijke coronaproof herfstvakantie vieren.

Natuurlijk staat de boswandeling stipt op nr 1. Lekker de laarsjes aan en knapzak mee en dan samen een flinke wandeling maken en herfstschatten zoeken.

Vooraf gaand aan deze boswandeling is het natuurlijk leuk om zelf een knapzakje te maken van bijv een oude theedoek of een hydrofiele doek.

Want we weten allemaal zodra je in de herfst in het bos bent met de kids ga je nooit met lege handen naar huis.

Nadat je al de prachtige herfstschatten in het bos verzameld hebt kun je er natuurlijk ook prachtige knutselwerken van maken. Denk dan bijvoorbeeld aan een ketting van kastanjes. Of een mooi herfststukje voor op tafel.

Wij gaan in elk geval mooie blaadjes verzamelen om een herfstkroon te maken zodat Mees en Beer weer koning herfst kunnen zijn. Stiekem zag ik laatst ook een hele toffe herfstfoto voorbij komen met een ketting gemaakt van kastanjes dus die gaan we ook zeker verzamelen en maken. 


Afbeelding blog 'Herfstvakantie, wat gaan wij doen.'

Elke dag een boswandeling maken is natuurlijk saai volgens de kids dus we hebben we ook nog andere dingen op de planning staan.

Op school had Mees bijvoorbeeld het thema ridders en kastelen, dus wij gaan ook nog een mooi kasteel knutselen voor de lego of playmobiel poppetjes. Je kunt dat dan zo gek maken als je zelf wil natuurlijk en dit hoeft ook niet in een dag klaar te zijn. Als het dan klaar is kunnen ze er ook nog lekker mee spelen. Heb je geen zin om te knutselen? Maak dan eens met duplo of lego een mooi kasteel. Lekker creatief bezig zijn.

Op de planning staat ook nog een bioscoop bezoekje. Dit is voor de kids altijd een hele beleving en ze kijken er echt naar uit. Lekker een middag voorstelling en dan met appelsap en popcorn in de bioscoop zitten. Mocht je niet naar de bioscoop kunnen of willen dan kun je dit natuurlijk ook gezellig thuis doen. Doe de gordijnen dicht, leg de kussens van de bank op de grond en pak er een paar dekentjes bij. Maak wat popcorn of wat anders lekkers en zoek een leuke film uit om samen te kijken. Succes gegarandeerd.

Bakken is een bezigheid die Mees vooral erg gezellig vind, dus we gaan op zoek naar een lekker nieuw koekjes of cakejes recept. Mocht je een lekker recept hebben liggen laat het me dan weten!

Afbeelding blog 'Herfstvakantie, wat gaan wij doen.'

Verder bekijken we gewoon lekker van dag tot dag wat de jongens zelf willen doen. Willen ze niet naar buiten en willen ze liever lekker een pyjama dagje houden en binnen met hun speelgoed spelen dan is dat ook helemaal goed. Deze week staat bij ons vooral in het teken van niets moet en alles mag.

Voor degene die nu ook lekker vakantie hebben geniet ervan! Oh en als je nog een lekker koek of cake recept hebt let me know in de comments!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je