Snap
  • Vakantie dagje weg
  • Korting
  • #dierentuin
  • familytime
  • nonspon
  • bankgiroloterij

Happy Blue Monday

Doordeweeks dagje uit

Maandag 20 januari, blue Monday volgens de kalender. Maar niet voor ons! Het beloofde een mooie winterdag te worden en wij besloten gezellig naar de dierentuin te gaan.

Omdat ‘zomaar’ een dagje uit niet meteen heel duur hoeft te worden (liever niet) hebben we de avond van tevoren een klein onderzoekje gedaan. We hadden nog wat kortingskaarten voor Blijdorp liggen, maar zelfs met korting was het nog €20 p.p.

Na wat Google speurwerk ontdekte ik het volgende: buiten de weekenden en vakanties is de entree bij Ouwehands Dierenpark sowieso al goedkoper. Je betaalt doordeweeks (buiten de vakantie) €22,50 in plaats van €25,50 die je in het weekend neertelt. Bestel je de tickets online, dan gaat er nog eens €1 per ticket vanaf. Wij zijn sinds kort lid van de Bank Giro Loterij en met de BGL VIP-pas kregen we nog eens 20% korting op de kaartjes. Uiteindelijk betaalden we voor 2 volwassenen €36 entree. Nog steeds niet niks, maar vooruit, dan heb je ook wat!

Snap

Ouwehands is een prachtig dierenpark met onder andere het mooie berenbos en natuurlijk de panda’s! Ook het restaurant in Pandasia is een aanrader. Nog een voordeel van doordeweeks gaan: het is totaal niet druk. Toen we bij de orang oetangs naar binnen liepen werd er toevallig net lekker gespeeld en gekriebeld, heel ontspannen en vlak voor onze neus! Niks geen gedrang van bezoekers om maar een glimp op te kunnen vangen. We hebben lekker een paar minuten staan genieten van een klauterende baby orang oetang die onder moeders’ waakzame blik heerlijk aan het spelen was. Gewoon met z’n drietjes! 

Snap

We zaten vooraan bij de zeeleeuwenshow in the Blue Lagoon, de spetterzone!! Zo grappig, in eerste instantie zit Connor nog te wurmen en te wiebelen omdat hij stil zitten maar niets vind. Tot de show begint! Ik voelde hem op schoot ontspannen en met open mond keek hij naar de grappige capriolen van de zeeleeuwen. Zo lief als hij enthousiast mee zit te klappen!

Snap

We hebben lekker een paar minuten staan genieten van een klauterende baby orang oetang die onder moeders’ waakzame blik heerlijk aan het spelen was.

In RavotAapia heeft Connor lekker gespeeld terwijl papa en mama een broodje aten. RavotAapia is een geweldige binnenspeeltuin met veel zand en water. Wij hadden voor de zekerheid droge kleren bij ons, maar hadden ze deze keer gelukkig niet nodig.

Aan het eind van de dag hebben we nog even gesnoept in één van de vele horeca gelegenheden. Bij onze Bank Giro Loterij VIP-kaart zat namelijk een voucher voor warme chocomelk met een brownie, jammie!!

Nog een simpele manier om je dagje uit voordelig te houden, neem lekker zelf wat eten en drinken mee! Wij doen meestal van allebei een beetje want wat halen is ook leuk natuurlijk. Maar even een flesje water en een pak eierkoeken in de tas is een kleine moeite.

Snap

Als absolute klapper op deze mooie dag, onderweg naar huis hoorden wij dat de panda’s vandaag gepaard hebben! Voor het eerst! Dus misschien hebben wij, toen we aan het eind van de dag nog even dichtbij vrouwtjespanda Wu Wen stonden wel als een van de eersten de zwangere panda gezien ;)

Snap
Snap

Wat ik onwijs mooi vind aan dit dierenpark is hun filosofie dat ieder dier in het park een ambassadeur is voor zijn soortgenoten in het wild. In Ouwehands doen ze niet alleen hun best om hun eigen dieren zo goed mogelijk te verzorgen, ze dragen ook hun steentje bij aan de populatie buiten het park.

Ik kan hier nog uren over doorkletsen want een bezoekje aan de dierentuin is altijd leuk. Maar de tip van Flip in dit verhaal: probeer eens lekker doordeweeks te gaan. Scheelt een hoop geld en je kunt zo leuk en relaxed van de mooie dieren genieten. 

Snap

Nog een allerlaatste tip: tot 29 februari kun je genieten van het China Light Festival in Ouwehands Dierenpark. Door het hele park staan de meest prachtige handgemaakte lichtobjecten. Overdag zijn ze al schitterend maar ‘s avonds moet dat helemaal fantastisch zijn! Misschien dat wij voor 29 februari nog wel een keertje ‘s avonds gaan want eigenlijk wil ik het zelf ook wel heel graag zien ;)

Snap
4 jaar geleden

Uiteindelijk maakt dat niet zoveel verschil. Je krijgt de prijs van je kaartje terug, maar het abonnement zelf is ook niet duur (€50,- pj geloof ik). Dus als je er toch bent, dan is het vooral handig. Je hoeft dan nog maar één keer te gaan om het eruit te krijgen.

4 jaar geleden

Oh wat een goeie!! Wij denken erover om volgend jaar een abonnement af te sluiten. Maar dat kunnen we dus het beste gewoon daar doen en niet online?

4 jaar geleden

Nog een tip: als je er toch bent, krijg je de prijs van je kaartje als korting op een abonnement. Wij hebben laatst voor € 100,- 3 abonnementen gekocht, mét parkeerabonnement. Daar kunnen we een jaar voor naar de dierentuin met ons gezin. Kun je nagaan: voor hetzelfde geld kunnen we niet eens met ons gezin een dagje naar de Efteling...