{{ message.message }}
{{ button.text }}

Familie mens .. En nu?!

'Foto's die ik plaats zijn NIET van nu. Zijn van vóór het allemaal zeer ernstig werd ivm coronavirus ok?!'

Afbeelding blog 'Familie mens .. En nu?!' Achtergrond blur afbeelding

Wauw. Ik heb echt soms het gevoel dat wij in een film leven momenteel. Het coronavirus was eerst ver, heel ver van ons bed. Inmiddels neemt het heel de wereld over. Hoe bizar is dat? Eerst was ik ook nuchter hoor, en dacht ik oprecht dat het een iets heftiger virus was dan de normale griep. Maar daar ben ik zeker van terug gekomen. Dat is het niet, het is gevaarlijk! Voor jou, voor mij, voor iedereen. De maatregelen die worden getroffen is ook niet voor niks.

Om het daar maar gelijk even verder over te hebben. Ik ben een onwijs familiemens. Het allerliefst heb ik iedereen bij elkaar, dicht bij elkaar. Maar dat gaat nu niet. Ik heb nog twee omaatjes ruim in de 80. Hoe erg is dit, dat wij niet eens even op de koffie kunnen gaan? Wil je het risico lopen dat zij straks besmet raken met het virus? Nee, natuurlijk willen wij dat niet. Maar ook weet ik dat, wanneer je al op leeftijd bent de eenzaamheid ook sterk aanwezig is. En dat maakt het coronavirus natuurlijk er niet beter op. Proberen zoveel mogelijk te bellen met elkaar? Dat is het minste wat wij nu kunnen doen. En natuurlijk te Facetimen, wat een uitkomst nu in deze tijd.

Mijn nicht(je) zit samen met haar vriend voor 7 maanden in Spanje/Barcelona. Daar is het nog een tikkeltje gekker dan dat het in Nederland is. Dat maakt mij ook angstig. Zij geeft regelmatig een update hoe het leven daar is. Ook zie ik filmpjes bij haar voorbij komen op Instagram. Het feit dat zij nu zo' n eind van ons vandaan is, maakt dat het wat griezelig is. Voor mij al, laat staan voor mijn oom, tante en andere nichtje, haar zus. Als er iets met haar zou gebeuren, je bent er niet zo 1 2 3. Buiten dat mag het ook niet eens! Hier in Nederland inmiddels ook niet, dat weet ik. Maar dan is ze ' dichtbij'. Bij haar is het nu al zover dat je echt niet zomaar de straat op mag zonder goede reden. Daar worden boetes uitgeschreven. Hoe dan hé? Hier zie je nog hele groepen doen alsof het vakantie is. Ik kan dat niet zo goed met elkaar rijmen als ik eerlijk ben. Ook is hun quarantaine met 15 dagen uitgesteld !! 

Een paar weken geleden zijn wij oom en tante geworden van ons nichtje. Wat natuurlijk super leuk is, maar wij nu niets anders kunnen dan op RAAMvisite. Ze wonen om de hoek bijna, dus wanneer wij een rondje wandelen spieken we even naar elkaar via het raam. Zo jammer, want wij hebben nog niet eens even met de kleine frummel kunnen kroelen. 

Persoonlijk vind ik deze situatie ook echt meer dan lastig. Want ik ben niet iemand die de hele dag thuis kan zitten niksen. Dat vind ik vreselijk. De buitenlucht doet mij, maar ook zeker mijn oudste dochter. En dan heb ik het niet over dat wij altijd maar de drukte willen opzoeken natuurlijk. Gewoon een rondje wandelen, even naar de diertjes of spelen in de speeltuin. 2 maanden geleden hebben wij opnieuw een Efteling abonnement aangeschaft, en dat vind ik dus wel heel zuur nu. Niet voor het geld, wel voor de plezier die je ervan hebt. Yentl is er gek op (van wie zal ze het hebben?). En nu kunnen we niet gaan wanneer we willen. Ze vraagt het me elke dag wel een paar keer. Ik heb haar verteld dat er heel veel mensen ziek zijn in de wereld. En ik niet wil dat zij/wij ook ziek worden. Dat daarom de Efteling zijn deuren eventjes gesloten heeft. "Maar mama, Pardoes woont nog wel in de Efteling is hij niet ziek dan?" Tsja.. Kinderen. Ahg! Voor nu is het vooral Efteling spelletjes op de telefoon spelen of filmpjes kijken op YouTube. 

Hiervoor was ik werkzaam in de zorg. De ouderen zorg om precies te zijn. Wat maakt dat ik nu meer dan ooit aan de mensen denk. Maar ook aan mijn oud collega's, en iedereen die werkzaam is in de verzorging. Want het is keihard werken!! En vooral in deze tijd, dat kan je gewoon niet indenken hoe pittig dit is!! 

Ricardo werkt in de horeca, het hotel is nog wel open. Maar de vraag is voor hoelang? Hij werkt momenteel ook geen hele dagen. Het is zo vreemd allemaal. 

Wij proberen, voor hoelang het nog kan wel iedere dag een rondje buiten te wandelen. Of een stukje te fietsen. Maar even eruit.. Dat doet me goed. Dat doet de kids goed. Wij wonen in een klein dorpje, waar wij gelukkig ook genoeg rustige plekjes hebben! Waar de bloesem bomen volop in bloei staan, de narcissen gezellig langs de weg staan. Waar je de vogeltjes hun mooiste liedjes hoort fluiten. Even je hoofd leeg maken. Maar wel op plekken waar niemand komt. Dat is ook weer vreemd.... Verder spelen wij veel in de achtertuin als het weer het toelaat. Proberen wij wat te knutselen, kijken wij ook zeker televisie met elkaar. Doen we dansjes, spelletjes en genieten zoveel mogelijk van de tijd mét elkaar. Ik werk vanuit huis, wat ook zeker vorige week even enorm wennen was. Je moet hier echt je weg in vinden. Sowieso werken met kids om je heen is niet praktisch, maar soms kan het niet anders. Nu weer een nieuwe week, en gaan met die banaan! Met elkaar komen we er wel niet waar? We moeten het beste ervan maken. Iedereen moet dat.... 

Ik hoop dat jullie allemaal nog gezond zijn. Stay safe lieve volgers... Laten we van elkaar leren, inspireren ! Iedereen is creatiever dan ooit heb ik het idee. Wees lief voor elkaar! En help de zorg, blijf zoveel mogelijk binnen!! En volg de regels op... Ze zijn er immers niet voor niets.

Hoe brengen jullie de dagen door?  Vertel het me in een reactie, lijkt me gezellig even te kletsen.


Volg me ook op mijn Instgram als je wilt: curlymomm
Afbeelding blog 'Familie mens .. En nu?!'

Toen alles nog redelijk ok was in Nederland

Afbeelding blog 'Familie mens .. En nu?!'

Even facetimen met omaatje

Afbeelding blog 'Familie mens .. En nu?!'
Afbeelding blog 'Familie mens .. En nu?!'
Afbeelding blog 'Familie mens .. En nu?!'

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je