{{ message.message }}
{{ button.text }}

Een dagje naar Ouwehands Dierenpark

Vol dierbare ontmoetingen!

Afbeelding blog 'Een dagje naar Ouwehands Dierenpark ' Achtergrond blur afbeelding

Ouwehands Dierenpark

Ouwehands Dierenpark is een dierentuin in Rhenen. Er leven bijzondere diersoorten in ruime en natuurlijke verblijven. En of je nu gorilla's wilt bewonderen op tien meter hoogte in de Gorilla Adventure of vanuit de observatiepost beren wilt bespieden in Het Berenbos, in Ouwehands Dierenpark valt altijd iets nieuws te ontdekken. Kim ging voor Mamaplaats een dagje naar het park en schreef er een review over! 

Even voorstellen

Mijn naam is Kim, 38, fotografe en getrouwd. met Sander (40). Ik ben mamma van Mees (11), Elin (9) en Kiek (6). Zaterdag 13 juli gingen wij met ons hele gezin naar Ouwehands Dierenpark. De pret begon al in de auto. De rit er naartoe duurde voor ons 1,5 uur. De ontvangst bij het park was prima geregeld. Bij de parkeerplaatsen stonden mensen die ons naar een parkeerplaats dirigeerden. Er waren voldoende plaatsen lekker dichtbij de ingang. Bij de entree werden we door een vriendelijke dame welkom geheten. Het feest kon beginnen! 

Afbeelding blog 'Een dagje naar Ouwehands Dierenpark '

Eerste indruk

Wat ons direct opviel, was hoe ruim alles is opgezet en hoeveel ruimte de dieren hebben in hun verblijven. Al snel bij aankomst werd de orang-oetan gevoerd. Er werd eten in een verhoogd vlak gegooid, zodat het dier in beweging blijft. Dat was superleuk om te zien. Er hing opeens een orang-oetan boven ons hoofd!

Overdekte speeljungle

Hierna wilden de kinderen graag naar RavotAapia, de overdekte speeljungle van Ouwehands Dierenpark. Een prachtige speelplek waar kinderen kunnen glijden, klimmen, graven, springen en ontdekken. Gaaf dat er in deze ruimte ook een grot is gemaakt waarin vleermuizen van dichtbij te zien zijn. Voor ouders een fijne, overzichtelijke plek om op je gemak een kopje koffie te drinken of wat lekkers te eten, terwijl de kinderen aan het spelen zijn. 

Afbeelding blog 'Een dagje naar Ouwehands Dierenpark '

Bijzondere dieren

Na een heerlijk kopje koffie kwamen we bij een standje terecht met allemaal huiden van dieren. De kinderen kregen veel leuke verhalen, leuke weetjes en nuttige informatie over de huiden van de dieren. Ook vertelde de mevrouw vol enthousiasme over de jongen die de afgelopen tijd in de dierentuin geboren zijn. Vervolgens zijn we langs vele dieren gegaan, zoals de olifanten, de leeuwen, de prairiehonden, de gorilla’s, de flamingo’s, de nevelpanters en de reuzenpanda’s. Deze laatste zitten in een prachtig verblijf: Pandasia. De twee panda’s, Wu Wen en Xing Ya wonen in een apart buiten en binnenverblijf van in totaal wel 3400 m2! Heel bijzonder om in het echt deze 'beroemde' panda's te bewonderen ❤️

Over bijzonder gesproken: bij de Blue Lagoon mocht onze dochter Kiek de trainers helpen met de kunstjes. Wat een fantastische ervaring en leuk dat ze het publiek enorm betrekken. Na elke actie werden de zeeleeuwen rijkelijk beloond met een aantal heerlijke visjes.

Afbeelding blog 'Een dagje naar Ouwehands Dierenpark '

Aquarium

Het aquarium gaf ons een prachtige kijk op hoe bijzonder onze planeet toch is. Zoveel vissen die we nog nooit hebben gezien, wat gaaf! De meiden herkenden ‘Nemo’ en ‘Dory’ ook in een van de aquaria.

Afbeelding blog 'Een dagje naar Ouwehands Dierenpark '

Jongen

In het dierenpark zijn de laatste maanden behoorlijk wat kleintjes geboren, zoals bij de orang-oetan, nevelpanters, rendieren, ringstaartmaki’s, wrattenzwijnen, doodshoofdaapjes en de prairiehonden. Helaas hebben we een flink aantal van de kleintjes niet kunnen zien. De nevelpanter jongen lagen veilig in hun eigen nest, wat van de buitenkant niet te zien is.

Wat mooi is, is dat Ouwehands Dierenpark een deel van de verkoop opbrengst doneert aan het WNF.

Wereld Natuur Fonds

Na een kiekje met Dr. Dodo en een van zijn gekke koppen gingen we richting de uitgang. Bij de uitgang zijn we nog langs de souvenirwinkel geweest en hebben we wat leuke knuffels meegenomen. Wat mooi is, is dat Ouwehands Dierenpark een deel van de verkoop opbrengst doneert aan het WNF.

Afbeelding blog 'Een dagje naar Ouwehands Dierenpark '

Weer naar huis

Langs de ringstaartmaki’s en de koikarpers gingen we helaas weer naar de auto...

Wij hebben ontzettend genoten van deze dag. We zouden andere gezinnen zeker aanraden om Ouwehands Dierenpark te bezoeken. Onze kinderen vonden de afwisseling van het kunnen spelen op de vele speelplekken in het park en ondertussen ook dieren te kunnen zien heel leuk. In het apenverblijf bijvoorbeeld klommen onze kinderen boven ons hoofd het verblijf door terwijl wij onderin liepen. Wat wij wel aan zouden raden is om een extra set kleding mee te nemen. Bij de diverse speelplekken is vrijwel overal water en er bestaat een kans om nat te worden.

Doordat het park zo ruim opgezet is, zijn er nauwelijks wachttijden en ben je overal snel aan de beurt. Wat onze kinderen ook erg leuk vonden, was dat de verzorgers ook echt de tijd namen om hun vragen te beantwoorden. Al met al een top dag en dikke aanrader voor een dagje uit in de zomervakantie!

Afbeelding blog 'Een dagje naar Ouwehands Dierenpark '

Lijkt het jou ook leuk om een bezoekje te brengen aan Ouwehands Dierenpark? Koop dan hier je tickets!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je