{{ message.message }}
{{ button.text }}

De zoektocht (4.1)

Afbeelding blog 'De zoektocht (4.1)'

“Ik weet niet wat u oom u allemaal al verteld heeft, maar ik zal maar bij het begin beginnen dan heeft u een duidelijk beeld van de stand van zaken.” zei David.
“Even voor de duidelijkheid Dean is niet mijn oom, hij was de beste vriend van mijn vader vanaf de kleuterklas en daarna ook van mijn moeder.
Al zolang ik mij kan herinneren was hij altijd bij ons thuis, dus toen mijn familie vermist raakte was het ook niet anders dan logisch dat ik bij hem ging wonen.
Hij heeft zijn vrijgezellenbestaan voor mij opgegeven zonder er maar over na te denken.
Hij is de aflopen tien jaar de belangrijkste persoon in mijn leven geworden, dus mocht u hem belazeren met deze informatie dan kunt dat beter nu gelijk zeggen en ons verder laten gaan met ons leven, want u kunt natuurlijk wel begrijpen dat wij door een hel zijn gegaan en we het eindelijk een plaatsje hebben kunnen geven.”
Robyn schrok van haarzelf dat ze zo tegen hem sprak.
Ze zag wel in zijn ogen dat hij er van schrok maar zichzelf snel herpakte.
“Goed dan, ik begrijp het. Uw oom, sorry Dean, heeft mij 3 maanden geleden benaderd dat hij op zoek was naar de uw familie, dat ze tien jaar geleden naar Mexico op vakantie waren gegaan en daarna spoorloos waren verdwenen. Dat er nooit lichamen waren gevonden, dat ze gewoon van de een op andere dag niet meer terug waren gekomen in hun hotel.
Hij vertelde ook dat hij in de loop der jaren meerdere detectives had ingehuurd maar die nooit iets te weten waren gekomen.
Hij was via via bij mij gekomen, ik heb namelijk al eerder een familie teruggevonden in Mexico. Ik was zijn laatste hoop.
Hij zei mij dat hij in die tien jaar nog nooit het gevoel heeft gehad dat ze overleden waren en dat hij daarom altijd is blijven zoeken.”
David stopte even met praten omdat Esmee met hun eten aan kwam, zodra ze hun eten hadden zei Robyn “Ik heb nooit geweten dat hij nog steeds opzoek naar ze was, toen we jaren geleden maar niks meer hoorde zei hij dat ik er maar van uit moest gaan dat ze dood waren, dat we toch geen informatie van de Mexicaanse politie zouden krijgen.
En als ze nog in leven waren geweest dan hadden ze allang contact met ons zouden hebben opgenomen. Waarom heeft hij nooit iets gezegd?” Robyn zei het meer tegen zichzelf dan dat ze het daadwerkelijk aan David vroeg.
David dacht even na over wat ze had gezegd, volgens hem wist ze de helft nog niet over wat er jaren geleden was gebeurd, misschien was het wel beter om het even voor zich te houden tot hij precies wist wat ze allemaal wist.
Want mocht ze het allemaal niet weten dan zou het haar enorm veel pijn doen om het allemaal nu te horen te krijgen, ze zou het dan op hem afreageren. Alsof het hem iets kon schelen dat ze het op hem zou afreageren, dat was hij wel gewend, ja hoor, hij begon nu al soft te worden door haar.
David ging verder. “Aangezien ik een aantal connecties hier heb, heb ik het politieonderzoek in handen kunnen krijgen en daaruit bleek inderdaad dat ze gewoon verdwenen waren.
Er zijn geen lichamen gevonden en als het iets met de kartels van hier te maken had gehad, dan hadden ze daar allang van op de hoogte geweest, dit zou de politie dan nooit met jullie gedeeld hebben trouwens, maar in het politieonderzoek stond duidelijk dat dit niet het geval was.”
“Oh...” Robyn wist niet zo goed hoe ze hierop moest reageren.
David ging weer verder. “Omdat hun vermissing niks met de kartels te maken had, ben ik verder gaan zoeken. Ik ken een mannetje waar je naar toe kunt gaan als je hier in Mexico niet meer gevonden wil worden, meestal wordt hij gebruikt voor mannen die uit het kartel leven willen stappen, maar die dat niet zomaar kunnen, u snap dat de kartels dat niet leuk vinden, dus als ze erachter komen, die mannen dus omleggen.
Maar goed ik dwaal af. Ik ben dus op zoek gegaan naar dat mannetje, dat was nog een aardige klus, want hij is altijd op de vlucht voor de kartels. Maar het is me gelukt.”
David keek Robyn aan, hij zag aan haar dat ze al veel te verwerken had gekregen, hij kreeg medelijden met haar, het moet moeilijk zijn geweest om op jonge leeftijd haar familie te verliezen.
“Gaat het een beetje met je? Is het te veel allemaal, dan kunnen we morgen ook verder gaan hoor als je dat liever hebt?”
Hij zei dit zo lief, zo anders dan een half uur geleden toen ze elkaar ontmoette, dat ze er tranen van in haar ogen kreeg. Kom op Robyn, je heb voor hetere vuren gestaan, je kan dit aan.
Je wil toch weten wat er met ze is gebeurd. Zo sprak Robyn haar zelf even toe.
Ze keek David aan en zei “Ja het gaat wel, het is inderdaad veel informatie, maar ik wil het graag allemaal weten, ik moet het allemaal weten. Ga alstublieft door, ik kan het wel aan.”
David vond haar dapper, dapperder dan hij in eerste instantie had gedacht.
“Oké, toen ik eindelijk dat mannetje had gevonden, vroeg ik of hij ooit tien jaar geleden een familie zoals het jouwe had geholpen met een nieuw leven ergens anders op te bouwen.
Hij wist precies over wie ik het had, zoveel families uit New York komt hij in zijn werk natuurlijk ook niet tegen.
Hij vertelde mij dat de familie in de problemen zaten en dat ze moesten verdwijnen, hij kon zich nog herinneren dat de vrouw heel erg verdrietig was en haar man smeekte of ze het niet gewoon konden oplossen en weer naar het hotel konden gaan. Maar de man was hard, mijn mannetje vond dit maar raar. Normaal als een Mexicaanse familie moeten verdwijnen zijn alle familieleden het erover eens dat het het beste is wat ze moeten doen.
Maar deze vrouw, jouw moeder dus, was erg verdrietig en van slag, maar ook erg bang.”
David zag dat er tranen over de wangen van Robyn liepen en stopte met praten.
“Robyn als je het goed vind betaal ik Esmee even voor het heerlijke eten, wat je waarschijnlijk niet eens geproefd heb en dan kunnen we misschien rustig terugwandelen naar ons hotel en vertel ik je de rest.”


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je