{{ message.message }}
{{ button.text }}

De zoektocht (3.1)

Afbeelding blog 'De zoektocht (3.1)'


Best zenuwachtig liep Robyn op het afgesproken tijdstip richting Restaurant Las Palmas, gelukkig was het restaurant niet ver van het hotel zodat Robyn er lopend heen kon, Marsha had haar precies uitgelegd hoe ze moest lopen.
Tijdens het lopen vroeg Robyn zich af hoe meneer Kibble eruit zou zien. Een privédetective zal wel een rommelige, onverzorgde man zijn. Vies vet grijs haar, misschien wel een baard, omdat ze zich nooit ergens kunnen scheren of douche, bah dacht ze...
Robyn zag zichzelf niet echt met zo’n man op stap gaan. Mensen zouden raar kijken als ze samen waren. Maar ach ja alles om achter meer informatie over haar ouders te weten te komen.

Ze liep het restaurant binnen, de sfeer was erg gezellig, er stond lekkere dansmuziek op, wel erg hard, hoe zouden ze elkaar ooit kunnen verstaan dacht Robyn nog.
Precies op dat moment zag ze de mooie man van bij het zwembad ook zitten.
Een paar seconden vergat ze adem te halen, voor haar gevoel duurde dat echt een paar minuten in plaats van seconde.
Op het moment dat ze haar blik van hem af wilde halen om verder te kijken of ze meneer Kibble ergens zou zien zitten, keek hij op en zag haar staan.
Hij stond heel soepel op en liep op haar af.
Oh nee dacht Robyn hij komt deze kant op. Haar hersens maakte overuren, hoe moest ze op hem reageren. Loop door Robyn. Loop door. Nu!!
“Mevrouw Grant?” Robyn raakte in paniek, hoe weet hij mijn naam? Oh dadelijk word ik ook ontvoerd, wat moet ik doen??
“Mevrouw Grant? Ik ben David Kibble, uw oom Dean Lewis heeft deze afspraak gemaakt, klopt dat?” “Ja, ja, sorry ik had iemand anders verwacht.”
Oh waarom zeg ik dat nou?
“Mevrouw Grant, zullen we gaan zitten dan kan ik u op de hoogte brengen.”
Samenliepen ze naar de tafel waar hij eerder al aan zat. Gelijkkwam er een erg mooie dame aangelopen, die in rap Spaans tegen David sprak.
David keek Robyn aan alsof hij ergens op wachtte. Robyn die geen Spaans verstond keek David aan alsof ze water zag branden.
David zuchtte en sprak tegen de mooie dame, die daarna snel lachend weg liep.
“Ik heb een tortilla schotel voor ons besteld met kip en twee cola’s, is dat goed? Ze zijn hier beroemd om hun tortilla’s met kip.” Zei David een beetje geïrriteerd.
Robyn vroeg zich af waarom hij zo geïrriteerd was, hoe moest zij dat nou weten allemaal, ze was net drie uur in dit land. Ze voelde zich een beetje opgelaten, hij gaf haar het gevoel alsof ze nog een klein kind was. Hij intimideerde haar een beetje, dit gaat een lange zoektocht worden dacht Robyn.
“Sorry ik spreek geen Spaans, ik snap dat dat niet handig is in dit land, maar ik heb er niet voor gekozen dat mijn ouders hier vermist zouden raken. Maar bedankt, ik ben gek op Tortilla’s vooral met kip, liever dan met gehakt eigenlijk. En cola is lekker, dank je, ik kan wel wat vocht gebruiken, heb het hier zo warm.”
Door de zenuwen ging Robyn veel en snel praten, David keek haar alleen maar aan, zuchtte weer, sloot zijn ogen en keek haar weer aan.
“Mevrouw Grant?”
“Oh zeg maar Robyn hoor, voel me altijd zo oud als iemand Mevrouw Grant zegt.”
Weer sprak Robyn snel en zenuwachtig.
“Oké Robyn dan, zullen we maar gewoon beginnen dan, ik heb namelijk nog meer te doen, ik zou u vanavond graag even op de hoogte willen brengen met alle informatie die ik al heb gevonden en wat mijn plannen zijn vanaf nu. Dan kunt u zelf bepalen of u hier blijft of dat het misschien beter is dat u weer terug naar huis gaat en mij dit laat afhandelen.”
Robyn keek hem met grote ogen aan. Oké dacht Robyn, nu snap ik het, hij wil mij er dus helemaal niet bij hebben, heeft hij even pech.
“Meneer Kibble ik denk niet dat de optie om naar huis te gaan erbij zit aangezien ik de laatste tien jaar heb gedacht dat mijn ouders en mijn twee kleine broertjes waren overleden en dat nu misschien niet waar blijk te zijn, ik wil ze graag zo snel mogelijk vinden, of wat er ook te vinden is.” zei Robyn een beetje boos.
David leek even na te denken voor hij weer sprak.
“Oké laten we dan maar door nemen wat ik tot nu toe allemaal te weten ben gekomen.”

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je