{{ message.message }}
{{ button.text }}

De herfstvakantie - waar gaan we op af?

Tips & ideeën

Afbeelding blog 'De herfstvakantie - waar gaan we op af?'

De herfstvakantie staat weer voor de deur! Wel zo gezellig om dan iets leuks te ondernemen met de kinderen. Want van hele dagen hangen en televisie kijken worden die kleintjes ook niet altijd gezelliger. En dan dus mama ook niet. Maar wat gaan we doen? Je hebt rekening te houden met het weer, met het humeur van je peuter en, uiteraard wil ik bijna zeggen, met de Corona maatregelen. Ik was benieuwd wat er zo allemaal te doen is, verzamelde een paar ideetjes van het internet en zette ze op een rijtje.

Dierentuin

Altijd leuk om naartoe te gaan toch? Ik ben er zelf altijd mega enthousiast over. Diertjes kijken met vaak nog een leuke speeltuin erbij waar de kinderen zich heerlijk kunnen uitleven. Een beetje droog weer zou wel mooi zijn! Al zijn er in de meeste dierentuinen ook genoeg binnen-mogelijkheden om de dieren te bekijken. Of andersom....

De natuur in!

Ook als je niet heel sportief bent, kan lekker naar buiten gaan heel leuk zijn. Het hoeft geen wedstrijd te zijn. Gewoon lekker het bos in en de dag afsluiten met een heerlijke pannenkoek. Normaal zou ik zeggen, eet die pannenkoek lekker in een gezellig boshutje. Maar ja, aangezien normaal niet meer normaal is, zou ik ze maar lekker bij thuiskomst gezellig samen bakken. Of een afhaal bij wegrestaurant De Gouden Bogen kan natuurlijk ook altijd. Ook op de Veluwe of in de Loonse- en Drunense duinen kan je de prachtige natuur ontdekken. Wandelen, fietsen, wat jij wil. En wat denk je van even uitwaaien aan het strand? Lekker de buitenlucht opsnuiven, die trouwens vaak ook wonderen doet voor de nachtrust van de kleintjes.

Citytrip in eigen land

Kom je net als ik uit een klein boerendorpje? Dan is de stad zeker eens leuk om te ontdekken. Hoge gebouwen, treinen, metro’s, trams... er is zoveel nieuws te zien voor de kinderen. En om de dag af te sluiten een hapje in een gezellig restaurant. Kies bijvoorbeeld voor een dagje Rotterdam of Amsterdam of een andere mooie stad. Nederland heeft er genoeg! Een citytrip hoeft niet altijd naar het buitenland te zijn. Pak de auto of ga met de trein. Twee vliegen in één klap. Met de trein mee is voor de meeste kinderen ook een mooie nieuwe ervaring.

Bezoek een museum

Je citytrip kan je misschien combineren met een bezoekje aan een museum. Een museum, hoor ik je denken. Ja! Musea zijn niet altijd suf. Het Nijntjemuseum in Utrecht bijvoorbeeld. Ik weet zeker dat kinderen zich hier goed vermaken. Voor de jongens is het Nationaal Militair Museum (Soest) wel heel stoer. Zoek maar eens op “museum kids” op Google en poef: zoveel leuke ideeën. En leerzaam!

Spelletjes & knutselen

En als het nou echt alleen maar slecht weer is en je blijft liever binnen, of je denkt: ja leuk als die dagjes weg, maar dat kost me genoeg, dan kan je altijd nog de spelletjeskast open trekken. Of knutsel gezellig samen aan de grote tafel. Kleurplaten, lijm, stickers, karton. Bij de Action is genoeg knutselspul te vinden voor uren plezier. Lekker een zakje chips en limonade erbij, muziekje op de achtergrond, knus. Om het compleet te maken zou ik dan ook lekker de hele dag de pyjama aanhouden!

Hopelijk heb je wat inspiratie opgedaan! En wat je ook gaat doen, het is allemaal goed. Die kleintjes vinden het allang leuk om “iets” met papa en mama te doen. Even tijd voor elkaar. Leg je telefoon dus ook af en toe weg, vinden ze leuk...


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je