{{ message.message }}
{{ button.text }}

Activiteiten tijdens corona

Afbeelding blog 'Activiteiten tijdens corona' Achtergrond blur afbeelding

Hi,

Met 2 jongens in huis (7) en (12) is het soms best een uitdaging om leuke activiteiten te verzinnen. Leeftijds verschil en de kou speelt daarin ook een rol. Als het aan hun beide ligt blijven ze lekker binnen. Mijn oudste zoon Damien is aan het puberen, hij is vooral moe, lui en wil heel de dag in zijn bed chillen en gamen. Op zich kan ik dat wel snappen haha, maar het is niet echt gezond. 

Marley houd van zijn ipad, de film Pluk van de Pettenflet en samen spelen met zijn beste vriend wat ook zijn grote neef is.

In de zomer zijn we altijd heel actief, veel op het strand en in het water. Surfen, fietsen, wandelen, voetballen, vooral veel buiten zijn.

Nu is het allemaal net iets anders door de corona, alle binnen activiteiten zijn gesloten. Geen school waardoor wij elke ochtend zoals bijna iedereen vanuit ons bed naar beneden, achter de laptop gaan zitten. 

Daarom proberen wij regelmatig nog iets leuks te doen. Maar wat is er nu nog mogelijk?

Gister zijn we wezen mountainbiken in Nunspeet. Mijn jongens vonden dit echt geweldig! Nunspeet heeft een prachtig bos, je kunt er natuurlijk ook wandelen maar wij kozen voor iets meer actie. Bij outdoorcentrum Nunspeet hebben wij mountainbikes gehuurd. Je reserveert online waarbij je de lengte door kan geven van iedereen. Wij reserveerde 1 dag van te voren, dit ivm met het weer. Om 13.00 aangekomen in Nunspeet de zon scheen en er was geen wind. Hele aardige enthousiaste jongen man die ons hielp. Marley zijn fiets was net iets te groot, die konden we nog ruilen. We kregen een korte Gps uitleg en de verschillende routes werden besproken. Wij kozen voor de 11 km. Jongens vonden het gelijk al heel leuk! Voor Damien genoeg leuke uitdagingen voor Marley soms net iets te heftig, maar dan gingen we even lopen. Hele mooie omgeving we waren allemaal onder de indruk. We hadden een tas mee met water en lekkers, zodat we regelmatig konden pauzeren. Voor Marley was de 11 km net iets te lang, dus zijn we rond de 9 km gestopt, en terug gefietst over de verharde weg. Dit gaan wij zeker vaker doen! 

Vorig weekend zijn we richting lage Vuursche gereden. We zouden een korte wandeling door het bos maken en daarna wat eten en te drinken afhalen. Helaas hadden we geen mooi weer, net bij aankomst begon het hard te regenen. Je kunt bij buiten in de kuil warme drankjes en eten afhalen. Het is heel gezellig opgezet! Helaas mag je nergens schuilen, dus was het een kort bezoekje.

Ook vinden wij het heel fijn om naar het strand te gaan!

Wij wonen zelf in Flevoland, maar gaan regelmatig richting Noord-Holland. Daar ben ik opgegroeid.

Alle stranden zijn nog toegankelijk, soms wel wat druk maar voldoende ruimte om afstand te houden van elkaar. Castricum aan zee vinden wij heel fijn, voetbal frisbee of scheppen mee want alleen wandelen worden mijn kinderen niet heel blij van. Daarna een cappuccino en warme chocolade melk afhalen bij club zand.  

Belevenissenbos in Lelystad. Nog nooit geweest maar ik lees er hele leuke dingen over.

Op www.devolkswagenbus.nl. Kun je een mooie volkswagen busjes huren, en allerlei leuke routes rijden. Wij hebben zelf een busje dus zullen we dit niet snel doen, maar wellicht een leuk idee voor jullie.

Blij en dankbaar dat we gezond zijn en nog leuke dingen kunnen doen! Ik hoop het zelfde voor jullie, Liefs Monika 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je