{{ message.message }}
{{ button.text }}

7x waarom zwanger zijn in de zomer wél leuk is!

Er kleven echt niet alleen maar nadelen aan...

Afbeelding blog '7x waarom zwanger zijn in de zomer wél leuk is!'

Zwanger zijn in de zomer, waarschijnlijk is het eerste waar je aan denkt de hitte. Hoe ga je dat in hemelsnaam volhouden? Toch kleven er niet alleen maar nadelen aan. Hier 7x redenen waarom het wél leuk is om zwanger te zijn in de zomer.

1. Lekker naar buiten

Wandelen en zwemmen zijn de beste vrienden van een mom-to-be. Beide vergen relatief weinig inspanning en zijn supergoed voor je lichaam en conditie. Hét perfecte excuus om lekker naar buiten te gaan voor wat frisse lucht. Tip: ga in de ochtend of avond, zodat je het minste last hebt van de felle zon en de hitte en neem voldoende water mee.

2. Groente en fruit 

Een gezonde mama betekent een gezonde baby. Bomvol vitamines en belangrijke voedingsstoffen zoals koolhydraten die energie geven, zijn fruit en groente de belangrijkste bouwstenen voor een gezonde baby. Guess what? In de zomer is er vers groente en fruit in overvloed. Aardbeien, frambozen, meloen, spinazie, sla... Verwen jezelf en de baby met al dat lekkers!

3. Vitamine D

Een vitamine-D tekort komt vaak voor tijdens de zwangerschap, maar het enige wat je in de zomer hoeft te doen om genoeg vitamine D binnen te krijgen, is naar buiten gaan! Heerlijk genieten. Natuurlijk is het niet goed om té veel in de (felle) zon te zitten en moet je goed opletten dat je je voldoende insmeert. Je wilt ten slotte geen zwangerschapsmasker...

4. Kleding

Geen gestoei met strakke broeken en het strikken van veters, in de zomer trek je gewoon luchtige jurkjes en slippers aan. Ideaal met je bolle buik en het zit een stuk lekkerder. Ook valt je buik extra op in zwierige zomerjurkjes, prachtig!

5. RS-virus

De kans op het RS-virus is een stuk kleiner bij baby's die in de zomer worden geboren. Natuurlijk is het geen garantie, maar het RS-virus komt het meest voor tussen oktober en maart. 

6. Genoeg drinken

Het is belangrijk om voldoende te drinken tijdens de zwangerschap. Tijdens een warme zomer gaat dit toch net een stukje makkelijker. Varieer met water en fruit of maak eens een alcoholvrije cocktail! 

7. Vakantie!

Zomer gaat vaak samen met vakantie en een tijdje vrij zijn van werk. Heb je geen zin meer om tijdens de laatste weken (met een bolle buik) ver te reizen? Met een beetje geluk heb je een fijne vakantie in eigen land. Bovendien is het mooie weer ideaal om met je pasgeboren baby te wandelen of op het terras te zitten. 

Bron: Parents

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je