{{ message.message }}
{{ button.text }}

10 DINGEN DIE IN JE REIS LUIERTAS NIET MOGEN ONTBREKEN

Afbeelding blog '10 DINGEN DIE IN JE REIS LUIERTAS NIET MOGEN ONTBREKEN'

Het is bijna zo ver, zomervakantie! Jullie reis als gezin staat voor de deur, de koffers zijn gepakt en alle documenten zijn geregeld. Het enige wat nog moet gebeuren is misschien nog wel één van de belangrijkste dingen. Het inpakken van de luiertas voor onderweg. Waar dit thuis vaak al dient als overlevingspakket voor je kleine bij de dagelijkse dingen, geldt dit minstens net zo hard voor onderweg. Maar wat moet er in de luiertas voor tijdens de reis?

Ook ik heb mij voor onze eerste reis met onze zoon afgevraagd wat belangrijk was om in de verzorgingstas te stoppen. Natuurlijk wilde ik, waarschijnlijk net als jij nu, voorbereid zijn op alles. Helaas bevat de tas van je baby maar beperkte ruimte en is dat vaak geen optie. Dat was het in ieder geval niet bij ons. Door te twijfelen over wat echt essentieel was om mee te nemen, kon ik tot vlak voor vertrek opnieuw en opnieuw onze luiertas inpakken. Ik had dan ook graag een lijstje gehad die mij hierin raad bood. Daarom en om dus de inpakstress bij jou wat te verminderen, deel ik nu de 10 dingen die in je reis luiertas niet mogen ontbreken. 

En wil je daarvan nou ook een gratis download? Ga dan naar www.kleinereizigers.nl

1. LUIERS

Een overduidelijk item, maar je zou ze maar vergeten! De belangrijkste tip voor je reis luiertas is wel om meer luiers mee te nemen dan dat je doet voor een dagje uit. Ga je bijvoorbeeld vliegen en jullie koffer raakt zoekt? Dan heb je in ieder geval genoeg luiers in je tas zitten om de eerste nacht en dag door te komen en voordat je een supermarkt hebt gevonden. Hoeveel luiers je precies nodig hebt, is afhankelijk van hoeveel luiers je thuis normaal gebruikt. Mijn advies? Doe het aantal wat je thuis dagelijks gebruikt keer 2 en stop dat in de tas.

2. BILLENDOEKJES

Aanvullend bij punt 1, kan je deze natuurlijk ook niet vergeten. Stop een nieuw pak billendoekjes in je verzorgingstas voor onderweg en dan heb je ook de eerste dagen genoeg doekjes van je vertrouwde merk bij de hand.

3. PLASTIC TAS

Ik hoor je denken; ‘een extra tas meenemen?’. Ja, zeker doen, want waar laat je de vieze luier als je niet een prullenbak bij de hand hebt? Of de vieze kleding na een ongelukje? Het is niet fijn om dit bij de schone spullen in de luiertas te stoppen en daarvoor dient dan de plastic tas. Vouw deze lekker klein op en je zult niet eens merken dat je een extra tas bij je hebt.

4. CRÈME

Sommige plekjes van je baby’s huidje kunnen ook tijdens de reis wel wat extra aandacht gebruiken. Niet alleen wegens de verzorgende factor voor de huid mag crème in de tas van je baby niet ontbreken, maar ook omdat lekker smeren en masseren ontspannend werkt. Ik ben zelf een groot fan van Bepanthen Baby Zalf. Naast dat crème ontzettend goed werkt tegen de rode babybilletjes, helpt het ook bij schrale wangetjes en voor de droge handen van papa en mama. Een multifunctionele crème, die als kleine schat in de verzorgingstas dient. Niet vergeten dus!

5. ETEN

Hoe lang of kort de reis ook is, eten maakt heel veel dingen goed. Misschien is het niet de meest pedagogische manier, maar geloof me, wanneer je kleine een woede aanval krijgt tijdens een lange autoreis of hoog in de lucht, dan grijp je graag een manier aan om de reis iets dragelijker te maken. Dus gooi ook vooral je schema overboort en laat je regeltjes omtrent voeding even los, want een blij kind zorgt voor blije ouders. Wees daarbij ook lief voor jezelf en je partner en gooi een lekker reep chocola of een pakje koekjes in de verzorgingstas. Een lange reis zal ook jou en je partner hongerig maken en dan is iets extra’s achter de hand altijd fijn. Vlieg je internationaal? Vergeet dan niet dat je bepaalde etenswaren niet mee mag nemen je bestemmingsland in. Check van te voren even bij de douane wat je kan houden en wat niet.

6. DRINKEN

Geef je borstvoeding, dan valt dit onderdeel lastig te vergeten. Anders zul je ook voor je zoon of dochter wat drinken in moeten pakken. Met een flesje water in je tas, heb je altijd iets achter hand. Heeft je spruit er liever een smaakje aan? Neem dan een klein flesje siroop mee. De flesjes van ongeveer 48 ml passen met gemak nog ergens in de luiertas en daardoor kan je zelf bepalen hoeveel smaak er aan het drankje van je kleine komt.

7. HYDROFIELE DOEKEN

Vergeet de slabber, het spuugdoekje en al dat soort zaken. Hydrofiele doeken zijn ook in dit verhaal onmisbaar. Stop 2 doeken in je verzorgingstas en je hebt een slabber-spuugdoek-onderlaken in één bij je.

8. SPEELTJES

De ultieme tip; een nieuw stuk speelgoed! Alleen het uitpakken is voor je kindje al een feest. Daarna ontdekken hoe het werkt en wat je er allemaal mee kan doen, zorgt voor urenlang plezier. Is je kleintje net als onze kleine man gek op geluid? Altijd leuk om iets met muziek mee te nemen, maar koop wel iets met het uit knopje. Na 10 keer hetzelfde deuntje gehoord te hebben, is je kleine er misschien nog niet zat van, maar jij en je eventuele medepassagiers wel. Leuke tips? Wat dacht je van een kindercamera? Kan je kind net als jou de mooiste vakantiefoto’s maken.

9. SPEENKOORD

Deze stop je eigenlijk niet in de luiertas, maar deze mag eigenlijk niet op dit lijstje ontbreken. Stel je namelijk eens het volgende scenario voor. Je zit op de snelweg richting het zonnige Spanje of op een intercontinentale vlucht. Je kleintje is lekker met zijn armpjes aan het zwaaien en floeps daar gaat de speen. Dwars door de auto of het vliegtuig. Vindt dan die speen maar eens weer. Zo makkelijk gaat dat vaak niet en vaak wordt de stemming er voor niemand beter op. Een horrorscenario dus voor vele ouders en ook voor medepassagiers. Ik neem aan dat ik dus niet meer hoef te zeggen, waarom een speenkoord een belangrijk onderdeel van de uitrusting is.

10. SCHONE KLEREN

Vergeet vooral niet een setje schone kleren voor je mini prins of prinses. Knoeien, een enorme poepluier of een ander ongelukje hoort er ook tijdens het reizen bij. Een schoon setje kleren is dan ook niet overbodig. Denk daarbij niet te moeilijk. Een schone romper, broek, shirtje en sokken zijn al voldoende. Gemak en comfortabele kleding is ook voor je kleine fijn om in te reizen en voor jou wel zo makkelijk om even snel aan te trekken. Win-win situatie!

BONUS TIP

Dit waren mijn 10 tips van spullen die niet in je reis luiertas mogen ontbreken. Ik geef je nog wel een bonus tip! Neem een grote sjaal mee. Het voordeel? Fijn voor jezelf, makkelijk om mee te nemen en je hoeft geen deken in je handbagage te stoppen voor je kind. Valt je kleine in slaap? Dan heb jij snel een fijne deken voor hem/haar bij de hand, die ook nog eens lekker vertrouwd naar jou ruikt.

GRATIS CHECKLIST

Graag sluit ik af met een speciaal extraatje voor jou. Deze 10 tips zijn misschien heel leuk om te weten, maar een checklist hiervan is natuurlijk wel zo handig. Daarom kan je nu de paklijst voor wat er in je reis verzorgingstas niet mag ontbreken downloaden via www.kleinereizigers.nl. Wat moet er volgens jou echt mee in de reis luiertas?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je