{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vakantie boeken met je gezin: wanneer?

Maar wanneer kun je het beste daadwerkelijk je vakantie gaan boeken? Is het handig om een last-minute af te wachten of loont het om vroeg te boeken?

Al zitten we midden in de winter en wachten we nog op de eerste sneeuwvlokjes, toch is het nog niet zo gek om je gedachten te laten gaan over de zomervakantie en deze al dan niet concreet te maken. In de voorjaars- en meivakantie gaan veel mensen op pad of worden midweekjes en weekendjes weg geboekt in binnen- en buitenland, maar de tijd bij uitstek om op vakantie te gaan is toch wel de zomervakantie. Maar wanneer kun je het beste daadwerkelijk je vakantie gaan boeken? Is het handig om een last-minute af te wachten of loont het om vroeg te boeken?   Vakantie boeken

De vakantie boeken: wat is je reisdoel?

Allereerst hangt het een en ander af van de bestemming van je vakantie. Wil je dolgraag weer naar die ene camping van vorig jaar, waarvan je weet dat mensen direct na de zomervakantie van afgelopen jaar hun volgende vakantie alweer vastleggen? Dan weet je dat je nu al te laat kunt zijn en moet je geen seconde meer wachten. De leukste plekjes zijn het eerste weg. In andere gevallen is er wellicht minder haast geboden.  

Wanneer ga je op vakantie?

Qua kosten is het zeer gunstig om je vakantie buiten de schoolvakanties om te plannen. Zijn je kinderen leerplichtig, dan is het – noodgedwongen – meestal een ander verhaal. Schoolvakanties zijn helaas juist de weken dat bungalows, hotels, caravans en andere vakantielocaties goed lopen. Buiten het hoogseizoen om kun je makkelijker lastminutes boeken die de moeite waard zijn, al zijn lastminutes lang niet altijd zo voordelig als men verwacht (met vroegboekkorting ben je soms beter af). In die periode (laagseizoen) zijn aanbieders vaak al blij als de bezetting redelijk is en dat er toch nog iets wordt verdiend in plaats van een hoog percentage leegstand. Je zal voor jezelf vast ook een budget in je hoofd hebben. Wat ben je bereid om maximaal uit te geven aan de vakantie? Let wel op dat genoemde prijzen op internet en in folders vaak niet het totaalbedrag vormen, want er komen vaak nog kosten bij die niet in het bedrag inbegrepen zijn. Tip: Maak een lijstje van alle data dat jullie weg kunnen. Houd dit bij de hand als je op zoek gaat naar een geschikte vakantie voor je gezin en vergelijk. Je bent daardoor flexibeler dan wanneer je één bepaalde week vast wil houden. En je zal zien dat het zelfs per week kan verschillen wat je kwijt bent voor een huisje of caravan. Wanneer je met het vliegtuig gaat reizen is het ook slim om te kijken naar vluchten op andere tijdstippen (ochtend, middag, avond), want ook daar kunnen verschillen in zitten.  

Wat verwacht je van de vakantie met je gezin?

Leg je de lat hoog wat betreft de locatie, het uitzicht vanuit je accommodatie, de mogelijkheid om binnen tien minuten elke ochtend een vers ontbijtje op tafel te hebben met een nabijgelegen supermarkt en dergelijke, dan wordt het alweer een ander verhaal dan wanneer je enkel ‘het moet mooi weer zijn en er moet iets te doen zijn voor kinderen’ in je achterhoofd hebt. Ben je veeleisend, dan is het verstandig om in deze winterperiode te gaan boeken, omdat je anders achter het net kunt vissen. Maak jij je daar minder druk over, dan kun je zelfs een week of wat voordat je weg wilt nog een prima vakantie boeken. Vakantiehuisjes direct aan het strand zijn vaak populair en al vroeg geboekt en datzelfde geldt ook voor speciale kinderhuisjes op vakantieparken met extra voorzieningen gericht op jonge kinderen: een kinderkamer met speelgoed, kinderbadje, commode, traphekjes, beveiligde stopcontacten, een zandbak of trampoline in je tuin met hek erom of gelegen nabij een speeltuin e.d. Ook wanneer je met het vliegtuig wilt gaan is het verstandig om op tijd te boeken omdat de vliegtuigen anders vol kunnen zitten. Kortom: het ligt voor een deel aan je wensen en mogelijkheden of je het beste vroeg kunt boeken of nog een poosje kan wachten. Vanuit reisorganisaties en vakantieaanbieders wordt er veel ingezet op het aantrekken van gezinnen met jonge kinderen. Er zijn talloze mogelijkheden om met je kinderen een topvakantie te hebben. Voorbeelden daarvan kun je o.a. hier lezen http://www.mamaplaats.nl/de-7-leukste-vakanties-met-een-baby/Vakantie boeken     Hebben jullie je zomervakantie al geboekt? Waarom wel / niet? Reageer ook!   Geschreven door mama Lianne

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je