{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vaders dom laten lijken, STOP! hiermee.

Nee, echt. Stop hiermee. Mannen zijn bekwaam in de werkelijke opvoeding van kinderen.

Afbeelding blog 'Vaders dom laten lijken, STOP! hiermee.'

Tuurlijk, als je een stay at home mom bent zie jij de kinderen voor veel meer uren per dag dan dat hij doet, dus jij bent waarschijnlijk de gene die weet dat de één pindakaas haat, de ander wel gek is op pindakaas, en de derde gigantische korsten achterlaat op zijn of haar bord na het eten van een boterham. Maar dat is niet het vlees van opvoeden; dat zijn de kruiden er bovenop. 

Je man is 100% bekwaam in het opvoeden van zijn kinderen zonder jou hulp. 

Hij kan ze aankleden, hun tanden poetsen, en ze de deur uit krijgen. Ik ben vast niet de enige die wel eens foto's voorbij ziet komen van een vader die het haar van zijn dochter voorziet van een paardenstaart. Dit is dan een uitzonderlijke gebeurtenis! schijnt...alleen omdat iemand er een foto van heeft gemaakt? Word er van ons moeders ook een foto gemaakt wanneer wij het haar van onze kinderen doen? 

Een vader die het haar van zijn kinderen doet is niet uitzonderlijk mensen! Vaders doen het haar van hun dochters all the damn time. 

Ze borstelen het niet alleen, en stoppen er haarbanden bovenop. Ze wassen het ook, ja echt. 

Vaders kunnen zich prima redden met het shampoo-conditioner- ontklit proces. 

Hier vallen blijkbaar heel veel mensen stijl van achterover. maar ik zweer jullie, het is waar. 

Papa kan ook meer dan de kinderen voorzien van een kom cornflakes als avondeten. Je man is in ieder geval bekwaam genoeg om een simpele maaltijd op tafel te zetten. Hij is ook instaat om eten op te warmen wat jij recent gekookt hebt. Echter, hij kan net zo fatsoenlijk koken als jij wanneer je hem wat instructies geeft.

Je zou moeten ophouden met jezelf angst aan praten dat je kroost zal verhongeren wanneer je hem alleen laat met de kinderen. Zijn culinaire expertise bestaat uit meer dan alleen de bbq op een mooie zomerdag. dus, hou op met de pindakaas uit de kast trekken wanneer je het huis verlaat, hij kan dat prima zelf uitvinden. 

En wanneer je de kinderen bij papa laat, is hij niet aan het oppassen. "oppassen" impliceert dat hij nooit op de kinderen let, en hij betaald krijgt wanneer hij dat wel doet. Het is ook geen "papa dag" of een "mama spa dag" of zoiets stoms als dat. Hij is een ouder, die alleen word gelaten om te zorgen voor zijn kinderen op de manier zoals hij het ziet. Hem een oppas noemen is simpelweg onbeleefd en vernederend tegenover je man.

Hij is ook bekwaam om de boodschappen te doen met de kinderen op sleeptouw. bijvoorbeeld, vaders kunnen naar de supermarkt gaan en niet met de verkeerde boodschappen thuiskomen, de kinderen vermoorden, of de tent afbranden. Niemand hoeft naar hem toe te komen om hem te vertellen dat hij het zo goed doet! goed doet met wat? basic opvoeden? Niemand komt op mij af in de jumbo om mij te vertellen hoe goed ik het wel niet doe met basic opvoed verplichtingen, zoals het duwen van een boodschappen karretje met kind erin. of meerdere....maar wanneer mijn man het doet, is hij nog net geen held omdat hij een boodschappen kar voortduwt in diezelfde jumbo met kind erin. Dit zou niet uitzonderlijk moeten zijn. 

Ja, ik weet dat hij de dingen op een andere manier doet dan jij. Ze misschien kleding aandoet wat totaal niet matcht met elkaar, maar is dit nou echt zo belangrijk? Het is geen gezucht gesteun en gekreun waard. Compleet onbelangrijk voor ieders geluk. 

Hij zal misschien ook op een andere manier straffen dan dat jij doet. Zijn tolerantie voor schreeuwen ligt misschien hoger. Zijn tolerantie voor stoeien ligt misschien hoger. Zijn tolerantie voor rommel ligt misschien hoger, dus wanneer jij thuis komt, lijkt het op een "gang" kleine kinderen die van het huis een ravage gemaakt hebben. Jij zou uit je vel springen wanneer de kinderen er zo'n troep van hadden gemaakt in jou bijzijn. Hij merkt het misschien niet eens, omdat hij zich geen zorgen maakt over zulke dingen. De troep staat niet eens op zijn radar. Wel op de jouwe, omdat je beseft dat jij degene bent die het op mag ruimen. 

En als dit gebeurt, nadat jullie samen de kids op bed hebben gebracht - hij kan een bedtijd verhaaltje voorlezen - kan hij je helpen met opruimen. Nee hij zal misschien niet weten dat de barbie's in de roze bak gaan, en niet bij de kostuums, en dat de superhelden gescheiden worden van de dinosaurussen. Hij zal dit niet weten omdat hij in het algemeen niet de gene is die ze schoonmaakt. En als je erover nadenkt, doen deze dingen er helemaal niet toe. Dus laat hem de dingen doen zoals hij het wil doen, en loop niet achter hem aan om dingen te veranderen. Dat is onbeleefd en geeft hem het gevoel onbekwaam te zijn, wat hij niet is. Hij ruimt op, toch? 

Papa is niet de lompe, onbekwame, idioot zoals ze hem laten overkomen op tv en internet. Hij is een ouder, met heuse opvoed skills, die zich prima kan redden met basic opvoed dingen, zoals koken, schoonmaken, haren wassen en boodschappen doen. vaders hebben net zoveel op het spel staan in deze onderneming als mama. Dus STOP met hem behandelen als een idioot - want hij is er geen, en jij verdient de ondersteuning. 


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je