{{ message.message }}
{{ button.text }}

Uitnodigingen maken voor kinderfeestje

Afbeelding blog 'Uitnodigingen maken voor kinderfeestje'

Als je zoon of dochter weer een jaartje ouder wordt, is het elk jaar voor jou wellicht weer een kunst om hem of haar een onvergetelijk verjaardagspartijtje te bezorgen. Wie nodig je uit, wat ga je doen, wat ga je eten, vier je het thuis of elders, van hoe laat tot hoe laat zijn de kinderen welkom, wie brengt ze eventueel thuis: er komt een hoop bij kijken!

Voor de genodigden begint het feestje al een beetje met de eerste indruk die ze krijgen via de uitnodiging! Een kaartje of briefje in envelop kan altijd, waar voor de oudere kinderen een berichtje op Hyves, Facebook of een sms-je volstaat. Maar wat als je het nu net eens even anders wilt aanpakken. Hieronder vind je een paar originele tips, om je op weg te helpen.

Uitnodigingen maken met een thema

Neem bijvoorbeeld eens een gelig of ecru gekleurd papier, schrijf daar met vulpen in bijzondere letters de benodigde gegevens voor het partijtje en verkreukel vervolgens het papier. Vouw het daarna weer uit. Wanneer je daarna met een aansteker een randje om je papier brandt (en het even snel weer uitblaast natuurlijk) krijg je een ‘oud’ effect. Ook flessenpost is weer eens wat anders; een paar glazen flesjes frisdrank en een opgerold briefje met een lintje eromheen zijn alles wat je nodig hebt. De flesjes hoeven er niet piekfijn uit te zien, dan is het net alsof ze daadwerkelijk aangespoeld zijn aan de Noordzeekust! Wanneer je liever wel een mooie variant flessenpost wilt, kun je een foto van de jarige gebruiken als etiket. En wat dacht je van een Hawaïslinger met gekleurde bloemetjes waar je kaartjes aan touwtjes tussen vastbindt met op het ene kaartje de naam van de jarige, op een volgend kaartje de tijd van het feestje et cetera. Een feestelijk begin, toch?

De ideeën zijn vaak makkelijk te combineren met een bepaald thema dat je aan het kinderfeestje verbindt. Net als een indianentooi met papieren veren waar je de tekst op schrijft, een door de jarige zelf versierd kroontje met op de achterzijde de tekst bij een prinsessenthema, een schild bij een ridderfeestje met – in plaats van een familiewapen – in de vier compartimenten alles wat in de uitnodiging hoort in tekst of met afbeeldingen en in plaats van een lijfspreuk ‘uitnodiging’ erboven geschreven of een feestelijk bekertje met een leuk cocktailrietje erin, maar dan met een spannende tekst erbij als ‘wanneer je op mijn feestje komt, krijg je hier een zelf gebrouwen drankje in’.

Ben je van plan naar de bioscoop te gaan? Dan is een filmrolletje een aardig idee, met van die zwarte randen met witte openingetjes ertussen. Mocht je de originele doosjes nog hebben liggen of er aan kunnen komen, maakt dat het natuurlijk helemaal af. Bak cupcakes en zet er een vlaggetje in, wat groter dan je gewend bent, wanneer je niet extreem klein wil hoeven schrijven, als je je dochter een high tea feestje laat geven. En een spannend feestje in de sfeer van politie, spionnen en Scotland Yard voor de boeg? Wat is er dan leuker dan een uitnodiging met losse letters alsof je om losgeld gaat vragen voor een ontvoering!

Koop goedkope T-shirts bij de Zeeman of Wibra en geef die aan de kinderen bij wijze van uitnodiging. Als je bijv. rode T-shirts neemt voor een brandweerthema en daar ‘Brandweerman of - vrouw (en dan de naam van de genodigde)’ met de – mondelinge of geschreven - opmerking erbij dat de kinderen dat aan mogen trekken naar het feestje, is dat wel heel toepasselijk.

Alternatieve uitnodigingen maken

Maar naast het thema-feestje met bijbehorende uitnodigingsstijl, zijn er genoeg manieren om kinderen uit te nodigen zonder iets kenbaar te maken over de evt. inhoud van het feestje. Van een foto van de jarige kun je een puzzeltje knippen. Wanneer de feestgangers de puzzel goed hebben gemaakt en hem aan elkaar hebben geplakt met plakband, kunnen ze hem opdraaien om op de achterkant de tekst te lezen. Je kunt ook een bestaand puzzeltje kopen met een feestelijke print.

Een kleinigheidje aan de gasten geven kan tijdens het feestje of erna, maar waarom niet ervóór? Koop vingerpopjes (bijv. bij Ikea) of maak zelf beestjes van sokken (google maar eens op sokkenpop) en hang aan een halsbandje de uitnodiging. Of een uitnodiging in geheimtaal? Misschien ken je de wokkie-tokkie-taal van het tv-programma ‘Zaai’ of je laat enkel alle klinkers weg of legt alles uit in de vorm van een rebus?

Bij diverse websites waaronder www.party-gifts.nl kun je een eigen wikkel ontwerpen voor een reep chocolade, een zakje chips, blikje Pringles of een potje bellenblaas. Ook een mogelijkheid voor het op handen zijnde kinderfeestje. Of je laat de jarige in spe zich lekker een middagje creatief uitleven met papier, stiften, stickers, glittertjes en ander knutselmateriaal met een hele persoonlijke uitnodigingskaart als resultaat. En – ook wel aardig element hierbij – je kunt hem verpersoonlijken voor elke gast!

Maar, wat je ook van plan bent, of het nu origineel aangepakt wordt of – voor je gevoel – wat gewoontjes, als je kind maar geniet op zijn of haar kinderfeestje (ook in de voorbereiding)!

Heb jij nog leuke tips voor zelfgemaakte uitnodigingen voor een kinderfeestje? Laat het weten in een reactie hieronder.

Geschreven door mama Lianne

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je