{{ message.message }}
{{ button.text }}

Uitjes voor kerstvakantie 2013

Hieronder een paar tips voor gezellige uitjes voor de kerstvakantie 2013.

Naast de kerstdagen en Oud & Nieuw is de kerstvakantie (21 december 2013 t/m 5 januari 2014) een tijd voor leuke uitjes bij uitstek. Wellicht dat we met z’n allen sneeuwpoppen aan het maken zijn of sleetjes met daarop onze kinderen rondtrekken vanwege een dik pak sneeuw tegen die tijd. Maar al is dat niet het geval, vervelen is er niet bij in de kerstvakantie. Zelf zie je je nog wel op een kerstmarkt rondlopen, maar voor je kinderen is dat waarschijnlijk minder interessant (al zijn er ook kerstmarkten bij die voor kinderen leuke activiteiten hebben). Wat kun je dan met je gezin gaan ondernemen in de komende kerstvakantie? Hieronder een paar tips voor gezellige uitjes voor de kerstvakantie 2013. kerstcircus

Evenementen in de kerstvakantie

Wil je het groots aanpakken, dan kun je denken aan het Wereldkerstcircus in het Amsterdamse Carré. Spectaculaire acts van de besten ter wereld op divers gebied en de beste clown van Amerika maken daar dit jaar deel van uit. Je kunt er ook een rondleiding ‘achter de schermen’ bij reserveren. In Eindhoven, Roermond, Sittard, Utrecht , Vlissingen, Rotterdam, Den Haag en Nijmegen zijn eveneens kerstcircussen te bewonderen. In Den Bosch wordt drie weken lang het Bosch Winterparadijs gehouden. Alle dagen is er genoeg te doen: van het beklimmen van de Sint Jan tot een kerststallenroute. Een ijsbaan mag natuurlijk niet ontbreken. Een evenement in een andere hoek van het land is het IJsbeeldenfestival in Zwolle. Waar afgelopen jaar het sprookjesthema voor prachtige sculpturen zorgde, is ditmaal ‘200 jaar Koninkrijk der Nederlanden’ de inspiratie voor de beeldenmakers. Je moet je er wel op kleden (in de hal is het -8°C.), maar dan is het ook prachtig om te bekijken. Ook de kinderen zullen hun ogen uitkijken en naderhand vast genieten van de warme chocolademelk in het Winterpaviljoen.  

Kerst

In Apeldoorn kun je op 24 december in het Matenpark meelopen met de Kerstlichtjestocht. Het hele kerstverhaal wordt daar in beeld gebracht in de vorm van korte toneelstukjes door personages die het verhaal vertellen of uitspelen. Openluchtmuseum Eynderhoof (Nederweert) wordt rond deze tijd omgetoverd in drie themaparken: Jeruzalem (in de tijd van de geboorte van Jezus), een park in Dickenssfeer en Eynder-Rijck (met boselfjes en ridders). Ook in Drunen wordt een Charles Dickens-festijn georganiseerd. Met meer dan 200 figuranten is er veel te zien op straat. Lekkers, in de vorm van kastanjes, poffertjes en soep completeert het plaatje.  

Kinderpret

In het theater is er voor kinderen het hele jaar door van alles te beleven, in de kerstvakantie niet minder. Begin van de kerstvakantie kun je bijvoorbeeld in Leeuwarden naar ‘Elmo is jarig!’, Woezel en Pip toeren door het land en ook ‘Sprookjesboom de Musical’ is her en der in het land te vinden in de theaters, van Terneuzen tot Venray.winterefteling Ben je dol op sprookjesachtige taferelen, sfeervolle verlichting, kampvuren en allerlei winterse activiteiten? De Winter Efteling is al jaren een favoriet van velen. Bijna alle ‘gewone’ attracties zijn open, maar je krijgt daarbovenop een bijzondere dag door alles wat er omheen is georganiseerd in deze periode. Met Oud & Nieuw pakt de Efteling uit met een vuurwerkshow, live entertainment en champagne met iets lekkers erbij voor alle bezoekers op oudejaarsavond. Is Slagharen dichterbij? Daar kun je ook een winters avontuur beleven. Op vrijdagavond, zaterdag en zondag kun je de Winter Village bezoeken, met blokhutten vol kerstspullen, een indoor ijsbaan en op de avonden een après ski-party.  In de Mainstreet van het pretpark kun je zelfs meerijden met de arrenslee van de Kerstman. En Slagharen zou Slagharen niet zijn zonder pony’s. Tijdens WinterSlagharen  kun je in het Western Village Theater ook ponyrijden, nu dus overdekt.  

Uit of thuis?

Maar je hoeft niet eens bijzondere evenementen af te gaan, want hoe leuk kan het zijn om als gezin de schaatsen onder te binden in je eigen omgeving! Ga op zoek naar een ijsbaan in de buurt en vergeet je filmcamera niet voor mooie beelden van je kind, die wellicht zijn of haar eerste schaatspogingen doet. Of maak een boswandeling en ga na afloop in een restaurantje opwarmen met een lekker drankje en een groot stuk appelgebak met slagroom. En wat dacht je van al die filmklassiekers die in de kerstvakantie op de buis komen? Nestel je met je kinderen op de bank en… genieten maar! Je kinderen houden vast van de knusse huiselijkheid van deze tijd. Bak dit jaar eens zelf je oliebollen en geniet met je kinderen van de geur van verse bollen, ga lekker kokkerellen met je kinderen rond de feestdagen en haal al je spelletjes van de zolder als jullie geen zin hebben om de kou in te gaan. Heb je helemaal niets met de winter? Tropische zwemparadijzen zijn ook open in de kerstvakantie!   Geschreven door mama Lianne

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je