{{ message.message }}
{{ button.text }}

Uitgerekend oktober 2016

Zwanger en uitgerekend in oktober 2016? Lees hier alles over je zwangerschap en praat mee op het forum met mama's die zijn uitgerekend oktober 2016.

Afbeelding blog 'Uitgerekend oktober 2016'

Uitgerekend oktober 2016

Een spannende tijd staat voor de deur. Je bent zwanger en uitgerekend in oktober 2016. Nog even wachten en je mag de kleine in je armen sluiten. Benieuwd naar de ontwikkelingen van de baby in het eerste, tweede en derde trimester? Hieronder vertellen we je precies wat je kunt verwachten in deze spannende maanden.

Precies zien wat er per week gebeurt? Bekijk nu onze zwangerschapskalender.

Eerste trimester zwangerschap

De eerste drie maanden van je zwangerschap noemen wij het eerste trimester. Na deze maanden is je baby 7,4 cm lang en 23 gram. Je merkt waarschijnlijk aan je veranderende lichaam en eventuele kwaaltjes dat je volop zwanger bent. Bekende kwalen zijn vermoeidheid en ochtendmisselijkheid.

Tweede trimester zwangerschap

Maand vier, vijf en zes worden het tweede trimester genoemd. Je baby groeit in deze maanden heel erg snel. Van 7,4 cm naar gemiddeld 36,6 cm. Ook neemt zijn gewicht toe van 83 gram naar 875 gram. Je baby begint al echt op een baby te lijken en ontwikkelt zich volop.

Het tweede trimester is voor zwangere vrouwen iets relaxter doordat de meest erge zwangerschapskwalen nu over zijn. Je buik groeit en wie weet voel je je baby al schoppen.

Derde trimester zwangerschap

Nog drie maanden te gaan! Je baby groeit van 36,6 cm naar gemiddeld 51 cm en verviervoudigt in gewicht van 875 gram naar 3.500 gram. De hersenen van je baby ontwikkelen zich in sneltempo en ook andere organen zijn aan het eind van je derde trimester volledig ontwikkeld.

Je buik is waarschijnlijk nu echt groot en je kan last krijgen van zwangerschapskwalen zoals bekkeninstabiliteit, spataderen, zwangerschapsdementatie en snel buiten adem. De meeste vrouwen bevallen tussen de 37 en 42 weken. Is je baby er na die tijd nog niet? Dan zal de bevalling worden ingeleid.

Praat mee op het Mamaplaats forum

Graag je ervaringen delen met andere mama’s die zijn uitgerekend in oktober 2016? Praat mee op het Mamaplaats forum, stel vragen en steun elkaar tijdens de zwangerschap.

uitgerekend-oktober-2016

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je