{{ message.message }}
{{ button.text }}

Uiteten met kinderen..

Ga je wel eens met je kind(eren) uiteten? Ergens anders dan de Mc Donalds of het pannenkoekenhuis bedoel ik dan.. :)

Afbeelding blog 'Uiteten met kinderen..'

Het is zo gezellig! Als je het relaxt aanpakt dan ;) Een uitdaging, dat dan weer wel. Natuurlijk zitten ze niet braaf aan tafel. Het blijkt al een moeilijke keuze te zijn om de juiste stoel te kiezen. Het duurt even voordat de hele menu kaart is uitgepluisd. Net of het zo moeilijk is om te kiezen tussen.. kindermenu of kindermenu. ;) Het lampje aan tafel moet uit, aan, uit, aan. Als het een kaars is, is er minstens één heel verdrietig dat de kaars niet meer aan gaat. En je begrijpt dat er even gevoeld moet worden of dat ding heet is..

Als de desbetreffende ober of serveerster ze vragend aankijkt slaat de faalangst toe en neem ik het maar over. Wachten duurt lang. Een paar keer naar de wc. Al is het om even een rondje door het restaurant te lopen. Voor de stoel. Naast de stoel. Onder de stoel. Ah! Daar is het eten. Nu komt er iemand achter dat het eten van broer of zus er lekkerder uitziet. De één neemt 3 happen en scoort bij mensen een paar tafeltjes verder op wat speelgoed en zit vervolgens onder de tafel te spelen. Nog een ander gooit drinken om. Dat kan zich meerdere keren herhalen. Een deel van het stokbrood doorweekt. Nog een ander is toe aan het flesje, dus verder eten met één hand.

  

                                                                                                      20160220_192502%20(1)_1456236820.jpg

Klinkt chaotisch, maar als je zelf rustig blijft. Doen de kinderen dat (meestal) ook. De gouden tip zodat je ook eens ergens anders kan eten dan bij de Mc Donalds of het pannenkoekenhuis.. Geef ze een beetje ruimte.

Als er één wil dansen naast de tafel, lekker laten dansen. (zingen is een ander verhaal;p)Onder de tafel zitten, ook zoiets. Als hij of zij geen aandacht krijgt onder de tafel komt hij of zij echt wel weer op de stoel zitten hoor. Niks is vervelender dan dat je je kind steeds moet toe sissen dat het stil moet zijn. Dat hij of zij recht en stil moet zitten. Ouder gestrest à kind gestrest..

20160220_185539%20(1)_1456237161.jpg

Relaxt! En geniet van die heerlijke drukke, bewegelijke wezentjes. Luister naar hun verhalen ook al heb je ze al twintig keer gehoord. Laat ze zich groot voelen, kansje dat ze zich ook zo gedragen. Eetsmakelijk! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je