{{ message.message }}
{{ button.text }}

Uit eten met kinderen

Met je partner een avondje uit eten als je weet dat de kinderen het naar hun zin hebben met de oppas is één, maar hoe kan je nu ook eens leuk uit eten mét de kinderen erbij?

Afbeelding blog 'Uit eten met kinderen'
Met je partner een avondje uit eten als je weet dat de kinderen het naar hun zin hebben met de oppas is één, maar hoe kan je nu ook eens leuk uit eten mét de kinderen erbij? Je denkt waarschijnlijk als eerste aan restaurants die een menukaart hebben die kinderen aanspreekt: pannenkoekenrestaurants, een wok waar je zelf je maaltijd kunt samenstellen en dus ook voor de kinderen genoeg kunt vinden wat ze lusten of ‘good old’ Mc Donalds.  

De keuze valt op… een pannenkoek!

Vaak zijn de pannenkoekenrestaurants een goede optie, aangezien zij vaak expliciet rekening houden met de jongste bezoekers. Op pannekoekenbakkers kun je per provincie zoeken naar pannenkoekenrestaurants. Gezien het grote aantal restaurants dat op deze site te vinden is, is er altijd wel eentje bij jou in de buurt.  

Andere mogelijkheden

Wokrestaurants zijn op zich al een feestje, wanneer we ervan uit mogen gaan dat het eten er kwalitatief goed is (uitzonderingen daargelaten) en je er zelf kunt kiezen uit een ruim aanbod. Voor elk wat wils, is hier het motto.
Ook geheel andere restaurants kunnen prima opties zijn om met de kinderen een avondje uit eten te gaan. Zo is ‘Elefante Bianco’ in Laren uitgeroepen tot het meest kindvriendelijke restaurant van de provincie Noord-Holland. Daar is naast een speelruimte en een kinderbioscoop, een professionele oppas, al ga ik er vanuit dat je het ook gezellig vindt om het grootste deel van je restaurantbezoek mét je kinderen door te brengen. Zit je toch achter je computer, kijk dan ook eens op UkTukTuk voor kindvriendelijke restaurants .  Wil je iets meer commentaar van anderen lezen, kijk dan eens op de site eet.nu

Handig

Wat prettig is wanneer je met (kleine) kinderen uit eten gaat, is de ligging van de locatie. Sommige restaurants liggen naast een kinderboerderij of hebben een grote speeltuin, De aanwezigheid van kinderstoelen is een must, mogelijk stel je geschikte verschoonmogelijkheden ook op prijs. Aparte kindermenu’s en leuke extra’s (zoals een cadeautje grabbelen, speciale ijscoupes en divers ingerichte speelruimtes) maken deel uit van de kindvriendelijkheid, maar vooral ook de aandacht van het personeel. En dat laatste is een kwestie van zelf ondervinden.
Lees op recensiesites kritisch de commentaren, besef dat het persoonlijke meningen zijn, maar dat er vaak ook een kern van waarheid in zit. En let daarbij op de datum van publicatie. Zeker wanneer er negatieve recensies genoemd worden is het wel zo reëel om te bedenken dat een recensie van een jaar geleden inmiddels geen goed beeld meer hoeft te geven van een restaurant. Een restaurant kan in een jaar tijd veel veranderen, ook juist ten goede, qua aanbod, personeel, kwaliteit van het eten etc.

Wat ook nog kan

En zit je langs de snelweg en hoor je de kindermaagjes op de achterbank rammelen, speur dan de horizon maar af naar de grote, gele M. Tenslotte hebben ze ananassticks en worteltjes bij de frietjes en kipnuggets. Iets minder restaurant-achtig, maar de kinderen zijn er vast niet minder blij mee.
En wat dacht je van ‘restaurantje spelen’ in je eigen huis als je koken eigenlijk best leuk vindt? Voordeel: je hebt thuis alles bij de hand voor de kinderen. Voor het geld dat je anders zou besteden in een restaurant kun je een heerlijke maaltijd samenstellen. Bij Lidl zijn vaak Griekse of Italiaanse weken, waardoor je gemakkelijk aan producten komt om iets typerends op tafel te zetten.
Wat je plannen ook zijn: veel plezier en eet smakelijk!
Geschreven door mama Lianne

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je