{{ message.message }}
{{ button.text }}

Tweede vruchtwater aftapping gaat niet zo voorspoedig

Na de eerste vruchtwater aftapping voel ik me zoveel fitter. Maar bij de tweede aftapping gaat het niet zo voorspoedig.

Afbeelding blog 'Tweede vruchtwater aftapping gaat niet zo voorspoedig'

De week nadat er 2 liter vruchtwater is afgetapt voel ik mij zoveel fitter. Ik kan weer normaal slapen. Heb geen erge pijnen meer. Ook kan ik weer meer van Hidde genieten, dat maakt me zo gelukkig. Hidde zien we echt opbloeien. Zijn mama is weer een beetje zichzelf. Ik kan weer mee om hem op bed te brengen. Ik kan weer een stukje lopen naar de speeltuin bij ons in de straat. Wat heb ik dit gemist maar Hidde nog veel meer.

Juist omdat we niet in de toekomst kunnen kijken vind ik het fijn dat we deze momenten maar weer hebben. 

We zien het allemaal weer positiever in. We kunnen ons niet voorstellen dat de artsen echt gelijk krijgen en dat onze dochter echt te vroeg komt. De zondags voor de volgende uitgebreide echo gaan we met ons gezin nog naar een grote speeltuin en lunchen we lekker. Een echt uitje. Ik merk dat mijn buik wel weer toeneemt en de pijn komt weer terug.

Ook ben ik duizelig en benauwd. Maar toch weer 1,5 week volgehouden. En ik wist dat het vruchtwater weer aangevuld zou worden. Maar deze geluk momentjes met mijn gezin heb ik weer in de pocket.

Met 31 weken en 1 dag zwangerschap hebben we weer een uitgebreide echo. Dit is op 15 maart 2016. De arts die we iedere keer hebben haalt ons op uit de wachtkamer.  Het voelt zo vertrouwd.  Het lijkt net of je een vriendschap met zo'n dokter opbouwt. En dat voelt goed. Liever heb je dat natuurlijk niet maar in onze situatie is dat erg fijn. We weten dat ze ontzettend haar best voor ons en onze dochter doet en dat het haar zelf ook raakt die onzekerheid. 

Als ze met de echo begint zien we direct weer hoe prachtig ons meisje is. Ze maakt een 3d echo. Dit is voor haar zelf ook beter te zien hoe het met ons meisje gaat. Ze zegt dat ze rustiger is en dat ze veel last heeft van vocht. Ze schat haar op 2500 gram. Dat is natuurlijk veel te zwaar met dit termijn. Maar dat wordt veroorzaakt door al het vocht wat ze om haar heen heeft. 

Wel zien we op de mooie echo al dat ze ee mooie bos haar heeft. ♡

De dokter stelde voor dat ze deze week gaat overleggen met het team om ons dochtertje te gaan halen nog dezelfde week. Omdat ze het steeds moeilijker gaat krijgen. We stemmen overal mee in als ze maar de beste start krijgt die mogelijk is.

Ze raadt aan om weer vruchtwater af te laten tappen. Ik word weer opgenomen op de afdeling. En ben minder zenuwachtig dan de vorige keer. Ik hoef nu niet te wachten omdat ik de longrijp prikjes al heb gehad. Wel moet ik aan de ctg om te kijken of de baby het goed doet.  Maar dat is meer routine want op de echo ging het nog goed.

Haar hartslag is hoger dan 2 weken geleden 165 ipv 155. Maar dat zegt ons niet zo veel. Alleen dat het hartje harder moet werken door al het vocht.  De punctie kan wel uitgevoerd worden. Het gebeurd allemaal een beetje op een andere manier dan de vorige keer. Maar heb vertrouwen in de kundigheid van de gynaecoloog.  Dit is een andere gynaecoloog dan de vorige. Deze ken ik nog niet. We aardig maar wat kortaf. Ook is er een gynaecoloog bij die haar ondersteunt om de flesje aan te geven etc. Dit is een hele lieve vrouw. Die stelt mij op mijn gemak. 

De punctie wordt gewoon op mijn kamer dit keer gedaan. Het echo apparaat wordt binnengereden. En ze  zoekt de plek waar ze kan prikken.  En verdoofd de plek en prikt net als de vorige keer. Niet pijnlijk en het vruchtwater  loopt goed zeggen ze. Ik heb niet gekeken want ik vind prikken etc. maar niks.

Maar na een paar seconden denk ik, ik wil het ook wel zien. En kijk naar het slangetje wat uit mijn buik komt. Er stroomt mooi licht geel vruchtwater uit. Maar dan opeens zie ik het donker rood worden. Ik scheeuw dat ik bloed,, de artsen hebben direct door dat dit niet goed is. Ik kijk niet langer, ik word er misselijk van. Voel geen pijn oid. En blijf rustig. De gynaecoloog kijkt met de echo wat ze heeft geraakt maar kan helemaal niks vinden. Het is onmogelijk dat ze wat geraakt heeft. Op den duur kleurt het vruchtwater weer normaal en is de paniek weg. Wel stopt ze met de punctie. En controleert goed of ze iets kan vinden. Ze ziet wel dat er een stolsel is gemaakt en dat alles weer normaal lijkt.

Maar hoe de bloeding is ontstaan kan ze geen antwoord op geven. Een enge gedachte. Ik moet even blijven liggen en er moet nog een ctg gemaakt worden. Dit lijkt allemaal goed. En dit keer krijg ik gelukkig ook geen weeën. 

Na 3 uurtjes mag ik weer naar huis. Ik moet het wel rustig aan doen maar kan toch niet anders dus dat komt wel goed.

Om half 7 zijn we bij Marius zijn ouders en halen we Hidde op. We leggen hem op bed en gaan om 9 uur ook naar bed. We zijn op.

Maar die nacht breekt de hel los... Dit vertel ik jullie in mijn volgende blog.

Tags: #Mom life

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je